Gluténmentes márványkuglóf
Hozzávalók
Gluténmentes márványkuglóf
250 g Schar Mix C
250 g margarin
250 g cukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
5 tojás
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
30 g kakaó
porcukor ízlés szerint
Elkészítés
Elkészítés
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az enyhén felvert tojást (az egész tojást, nem csak a fehérjét) és egyenletesre keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és elkeverjük. A masszát kettéosztjuk, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, majd jól elkeverjük. Kivajazzuk és kilisztezzük a kuglófformát és váltakozva hozzáadjuk a két masszát. Előmelegített sütőben (170 fokon gáz sütőben 3 fokozat) kb. 50 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Gluténmentes márványkuglóf
Hozzávalók
Gluténmentes márványkuglóf
250 g Schar Mix C
250 g margarin
250 g cukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
5 tojás
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
30 g kakaó
porcukor ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az enyhén felvert tojást (az egész tojást, nem csak a fehérjét) és egyenletesre keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és elkeverjük. A masszát kettéosztjuk, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, majd jól elkeverjük. Kivajazzuk és kilisztezzük a kuglófformát és váltakozva hozzáadjuk a két masszát. Előmelegített sütőben (170 fokon gáz sütőben 3 fokozat) kb. 50 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?