Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mexikói forró csokoládé

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Forró csokoládéhoz:

500-600 ml tej
1 darab csillagánizs
kb. 1 kávéskanál őrölt fahéj
kb. ¼-½ kávéskanál őrölt Cayenne-bors (vagy más tetszőleges csilipaprika)

Tálaláshoz:

tejszínhab
őrölt fahéj

Díszítéshez:

mini vagy apróra vágott pillecukor
fahéjrudak
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Forró csokoládé:
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a csillagánizst, a fahéjat és a Cayenne-borsot, majd felforrósítjuk (de nem forraljuk). Hozzáadjuk az italport és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, ezután eltávolítjuk a csillagánizst, és elosztjuk 4 pohárban.

A forró csokoládé tetejére ízlés szerint lágy tejszínhabot kanalazunk, megszórjuk őrölt fahéjjal és pillecukorral, végül mindbe teszünk 1-1 fahéjrudat.

Tippek:

Alkoholos forró csokoládé készítése: adjunk adagonként 1-1 evőkanál tequilát a kész italhoz.
A forró csokoládét kipróbálhatjuk Dr. Oetker étcsokoládés Choco-Choco italporral is.
Mexikói forró csokoládé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!