 
                Mexikói forró csokoládé
 0-20 perc között
                        0-20 perc között
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 4 adag
                            kb. 4 adag
                        Hozzávalók
Forró csokoládéhoz:
                                        4 tasak Dr. Oetker Choco-Choco Forró csokoládé klasszikus
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        500-600 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab csillagánizs
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 1 kávéskanál őrölt fahéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. ¼-½ kávéskanál őrölt Cayenne-bors (vagy más tetszőleges csilipaprika)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tálaláshoz:
                                        tejszínhab
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        őrölt fahéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        mini vagy apróra vágott pillecukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        fahéjrudak
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    Forró csokoládé:  
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a csillagánizst, a fahéjat és a Cayenne-borsot, majd felforrósítjuk (de nem forraljuk). Hozzáadjuk az italport és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, ezután eltávolítjuk a csillagánizst, és elosztjuk 4 pohárban.
A forró csokoládé tetejére ízlés szerint lágy tejszínhabot kanalazunk, megszórjuk őrölt fahéjjal és pillecukorral, végül mindbe teszünk 1-1 fahéjrudat.
                            A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a csillagánizst, a fahéjat és a Cayenne-borsot, majd felforrósítjuk (de nem forraljuk). Hozzáadjuk az italport és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, ezután eltávolítjuk a csillagánizst, és elosztjuk 4 pohárban.
A forró csokoládé tetejére ízlés szerint lágy tejszínhabot kanalazunk, megszórjuk őrölt fahéjjal és pillecukorral, végül mindbe teszünk 1-1 fahéjrudat.
Tippek:
                                    Alkoholos forró csokoládé készítése: adjunk adagonként 1-1 evőkanál tequilát a kész italhoz. 
A forró csokoládét kipróbálhatjuk Dr. Oetker étcsokoládés Choco-Choco italporral is.
                            A forró csokoládét kipróbálhatjuk Dr. Oetker étcsokoládés Choco-Choco italporral is.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Mexikói forró csokoládé
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Forró csokoládéhoz:
                                        500-600 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        1 darab csillagánizs
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 1 kávéskanál őrölt fahéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. ¼-½ kávéskanál őrölt Cayenne-bors (vagy más tetszőleges csilipaprika)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tálaláshoz:
                                        tejszínhab
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        őrölt fahéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        mini vagy apróra vágott pillecukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        fahéjrudak
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    Forró csokoládé:  
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a csillagánizst, a fahéjat és a Cayenne-borsot, majd felforrósítjuk (de nem forraljuk). Hozzáadjuk az italport és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, ezután eltávolítjuk a csillagánizst, és elosztjuk 4 pohárban.
A forró csokoládé tetejére ízlés szerint lágy tejszínhabot kanalazunk, megszórjuk őrölt fahéjjal és pillecukorral, végül mindbe teszünk 1-1 fahéjrudat.
                            A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a csillagánizst, a fahéjat és a Cayenne-borsot, majd felforrósítjuk (de nem forraljuk). Hozzáadjuk az italport és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, ezután eltávolítjuk a csillagánizst, és elosztjuk 4 pohárban.
A forró csokoládé tetejére ízlés szerint lágy tejszínhabot kanalazunk, megszórjuk őrölt fahéjjal és pillecukorral, végül mindbe teszünk 1-1 fahéjrudat.
Tippek:
                                    Alkoholos forró csokoládé készítése: adjunk adagonként 1-1 evőkanál tequilát a kész italhoz. 
A forró csokoládét kipróbálhatjuk Dr. Oetker étcsokoládés Choco-Choco italporral is.
                            A forró csokoládét kipróbálhatjuk Dr. Oetker étcsokoládés Choco-Choco italporral is.
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Italok
                                    Italok
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?