Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács kekszek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 100-120 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 100-120 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúrók (pl. szívek, csillagok)

Tésztához:

125 g folyékony méz
200 g porcukor
150 g vaj vagy margarin
4-5 evőkanál tej
400 g búzaliszt

Díszítéshez:

kb. 1 tubus Dr. Oetker Dekor Toll fehér
100 g porcukor
kb. 1-2 evőkanál citromlé
ételszínezék zöld
tetszés szerint Dekor cukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmele gítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel tasakján lévő leírás szerint összeállítjuk a tésztát.

Tészta formázása:
A tésztát kb. 4 részre vesszük és adagonként enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vékonyra kinyújtjuk, és különböző motívumokat szúrunk ki belőle. A motívumokat az előkészített tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A kekszek kb. 1/3 részét dekortollal díszítjük, majd a díszítést hagyjuk megszáradni. A porcukrot a citromlével mázzá keverjük, és a színezékkel tetszés szerint színezzük. A kekszek kb. 1/3 részét megkenjük vele. Rászórjuk a dekorcukrot és hagyjuk megszilárdulni. A maradék kekszeket díszítés nélkül hagyjuk.

Tippek:

A kekszeket tálalásig nagy tányéron karácsonyi koszorúvá formázzuk.
A kiszúrt motívumokat legjobb méret szerint külön megsütni, mivel a kis motívumoknak rövidebb sütési időre van szükségük, különben túlsülnek.
Jól záró dobozban a kekszeket kb. 3 hétig tárolhatjuk.

Kisokos rovatunkban további mézeskalács tippek és trükkök várnak!
Mézeskalács koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!