Mézeskalács kekszek
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta formázása:
A tésztát kb. 4 részre vesszük és adagonként enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vékonyra kinyújtjuk, és különböző motívumokat szúrunk ki belőle. A motívumokat az előkészített tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kekszek kb. 1/3 részét dekortollal díszítjük, majd a díszítést hagyjuk megszáradni. A porcukrot a citromlével mázzá keverjük, és a színezékkel tetszés szerint színezzük. A kekszek kb. 1/3 részét megkenjük vele. Rászórjuk a dekorcukrot és hagyjuk megszilárdulni. A maradék kekszeket díszítés nélkül hagyjuk.
Tippek:
A kiszúrt motívumokat legjobb méret szerint külön megsütni, mivel a kis motívumoknak rövidebb sütési időre van szükségük, különben túlsülnek.
Jól záró dobozban a kekszeket kb. 3 hétig tárolhatjuk.
Kisokos rovatunkban további mézeskalács tippek és trükkök várnak!
Mézeskalács kekszek
Hozzávalók
kb. 100-120 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta formázása:
A tésztát kb. 4 részre vesszük és adagonként enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vékonyra kinyújtjuk, és különböző motívumokat szúrunk ki belőle. A motívumokat az előkészített tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kekszek kb. 1/3 részét dekortollal díszítjük, majd a díszítést hagyjuk megszáradni. A porcukrot a citromlével mázzá keverjük, és a színezékkel tetszés szerint színezzük. A kekszek kb. 1/3 részét megkenjük vele. Rászórjuk a dekorcukrot és hagyjuk megszilárdulni. A maradék kekszeket díszítés nélkül hagyjuk.
Tippek:
A kiszúrt motívumokat legjobb méret szerint külön megsütni, mivel a kis motívumoknak rövidebb sütési időre van szükségük, különben túlsülnek.
Jól záró dobozban a kekszeket kb. 3 hétig tárolhatjuk.
Kisokos rovatunkban további mézeskalács tippek és trükkök várnak!
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?