Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gluténmentes Oreo keksz torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Gluténmentes Oreo keksz torta

7 tojás
20 dkg kristálycukor
40 dkg mascarpone krémsajt
3 sztracsatella joghurt
0,5 l habtejszín
25 dkg porcukor
24 db Oreo keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

tészta sütése, krém készítése, díszítés

7 tojásfehérjét félkemény habbá verek, majd 20 dkg kristálycukorral nagyon kemény habbá verem. A sütőport, és pudingporokat egyenként hozzáadom a tojáshabos masszához, ebből lesz a tészta. 25 percig sütöm a lapokat.

Krém: 40 dkg mascarponét, 25 dkg porcukorral simára kavarunk, majd hozzáadjuk a joghurtokat. 3 dl habtejszínt kemény habbá verünk, összekeverjük a mascarponés krémmel, és 20 g zselatint adunk hozzá, amibe 24 db Oreo kekszet tördelünk.

3 tortalapot sütöttem a masszából, amikor kihűlt, megtöltöm a krémmel. A maradék 2 dl habtejszínt kemény habbá vertem, és bevontam a tortát majd csokimázzal. A tetejére habtejszín rózsákat tettem, és abba illesztem a félbevágott kekszeket, tálalásig hűtőben tartom.

Személyes megjegyzés

Én magam lisztérzékeny vagyok, de bármilyen sütemény elkészíthető ilyen módon is.
Gluténmentes Oreo keksz torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!