Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gluténmentes Oreo keksz torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Gluténmentes Oreo keksz torta

7 tojás
20 dkg kristálycukor
40 dkg mascarpone krémsajt
3 sztracsatella joghurt
0,5 l habtejszín
25 dkg porcukor
24 db Oreo keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

tészta sütése, krém készítése, díszítés

7 tojásfehérjét félkemény habbá verek, majd 20 dkg kristálycukorral nagyon kemény habbá verem. A sütőport, és pudingporokat egyenként hozzáadom a tojáshabos masszához, ebből lesz a tészta. 25 percig sütöm a lapokat.

Krém: 40 dkg mascarponét, 25 dkg porcukorral simára kavarunk, majd hozzáadjuk a joghurtokat. 3 dl habtejszínt kemény habbá verünk, összekeverjük a mascarponés krémmel, és 20 g zselatint adunk hozzá, amibe 24 db Oreo kekszet tördelünk.

3 tortalapot sütöttem a masszából, amikor kihűlt, megtöltöm a krémmel. A maradék 2 dl habtejszínt kemény habbá vertem, és bevontam a tortát majd csokimázzal. A tetejére habtejszín rózsákat tettem, és abba illesztem a félbevágott kekszeket, tálalásig hűtőben tartom.

Személyes megjegyzés

Én magam lisztérzékeny vagyok, de bármilyen sütemény elkészíthető ilyen módon is.
Gluténmentes Oreo keksz torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
63 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!