Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás-Mousse torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához 26 cm Ø:

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

100 g búzaliszt
2 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g cukor
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)

Mousse-hoz:

125 ml tej
400 g szeder
300 g natúr joghurt
100 g cukor
400 ml hideg habtejszín

Csokiréteghez:

Díszítéshez:

400 g málna
200 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaforma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral egy keverőtálban. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig simára dolgozzuk. A tésztát tegyük az előkészített tortaformába, majd a tetejét simítsuk el. A tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg az alapot.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Távolítsuk el a tortaforma szélét. Az alapot sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, és forma alját levesszük, és hagyjuk kihűlni a tésztát. Óvatosan húzzuk le a papírt, fordítsuk vissza az alját, és tegyük tortatálra. Helyezzünk köré egy tortagyűrűt vagy a tortaforma megtisztított szélét. A tortabevonót törljük apró darabokra, vízfürdőben kis lángon olvasszuk fel, és öntsük az alapra, majd egyenletesen simítsuk el.

Töltelék:
Áztassuk be a zselatint a kimért tejbe, majd alacsony hőfokon addig melegítsük, míg a zselatin kristályok feloldódnak (Ne forraljuk!), majd tegyük félre hűlni. A szedret kiválogatjuk, pürésítjük és szitán átpasszírozzuk. Egy keverőtálban keverjük össze a szederpürét a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral. Először habverővel keverjünk össze kb. 3 evőkanál szederjoghurtos keveréket a feloldott zselatinnal, majd keverjük a keverék többi részéhez. A tejszínt verjük fel, és amint a szeder-joghurtos keverék zselésedni kezd, forgassuk hozzá a felvert tejszínt, és kenjük az alapra a tölteléket.

Díszítés:
Válogassuk szét a málnát és tegyük a szedres töltelék tetejére. A tortazselét a leírás alapján készítsük el, azonban csak 200 ml vízzel főzzük meg. Mielőtt zselésedni kezd egy evőkanál segítségével fedjük le a málnát. A tortát legalább 3 órára, akár egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe. Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortagyűrűt vagy a tortaforma peremét és tetszés szerint szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A szeder helyett áfonyát is használhatunk.
Málnás-Mousse torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!