![Málnás-Mousse torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31984/malnas-mousse-torta-15767.webp)
Málnás-Mousse torta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Mousse-hoz:
Csokiréteghez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral egy keverőtálban. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig simára dolgozzuk. A tésztát tegyük az előkészített tortaformába, majd a tetejét simítsuk el. A tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg az alapot.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Távolítsuk el a tortaforma szélét. Az alapot sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, és forma alját levesszük, és hagyjuk kihűlni a tésztát. Óvatosan húzzuk le a papírt, fordítsuk vissza az alját, és tegyük tortatálra. Helyezzünk köré egy tortagyűrűt vagy a tortaforma megtisztított szélét. A tortabevonót törljük apró darabokra, vízfürdőben kis lángon olvasszuk fel, és öntsük az alapra, majd egyenletesen simítsuk el.
Töltelék:
Áztassuk be a zselatint a kimért tejbe, majd alacsony hőfokon addig melegítsük, míg a zselatin kristályok feloldódnak (Ne forraljuk!), majd tegyük félre hűlni. A szedret kiválogatjuk, pürésítjük és szitán átpasszírozzuk. Egy keverőtálban keverjük össze a szederpürét a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral. Először habverővel keverjünk össze kb. 3 evőkanál szederjoghurtos keveréket a feloldott zselatinnal, majd keverjük a keverék többi részéhez. A tejszínt verjük fel, és amint a szeder-joghurtos keverék zselésedni kezd, forgassuk hozzá a felvert tejszínt, és kenjük az alapra a tölteléket.
Díszítés:
Válogassuk szét a málnát és tegyük a szedres töltelék tetejére. A tortazselét a leírás alapján készítsük el, azonban csak 200 ml vízzel főzzük meg. Mielőtt zselésedni kezd egy evőkanál segítségével fedjük le a málnát. A tortát legalább 3 órára, akár egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe. Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortagyűrűt vagy a tortaforma peremét és tetszés szerint szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Málnás-Mousse torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Mousse-hoz:
Csokiréteghez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral egy keverőtálban. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig simára dolgozzuk. A tésztát tegyük az előkészített tortaformába, majd a tetejét simítsuk el. A tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg az alapot.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Távolítsuk el a tortaforma szélét. Az alapot sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, és forma alját levesszük, és hagyjuk kihűlni a tésztát. Óvatosan húzzuk le a papírt, fordítsuk vissza az alját, és tegyük tortatálra. Helyezzünk köré egy tortagyűrűt vagy a tortaforma megtisztított szélét. A tortabevonót törljük apró darabokra, vízfürdőben kis lángon olvasszuk fel, és öntsük az alapra, majd egyenletesen simítsuk el.
Töltelék:
Áztassuk be a zselatint a kimért tejbe, majd alacsony hőfokon addig melegítsük, míg a zselatin kristályok feloldódnak (Ne forraljuk!), majd tegyük félre hűlni. A szedret kiválogatjuk, pürésítjük és szitán átpasszírozzuk. Egy keverőtálban keverjük össze a szederpürét a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral. Először habverővel keverjünk össze kb. 3 evőkanál szederjoghurtos keveréket a feloldott zselatinnal, majd keverjük a keverék többi részéhez. A tejszínt verjük fel, és amint a szeder-joghurtos keverék zselésedni kezd, forgassuk hozzá a felvert tejszínt, és kenjük az alapra a tölteléket.
Díszítés:
Válogassuk szét a málnát és tegyük a szedres töltelék tetejére. A tortazselét a leírás alapján készítsük el, azonban csak 200 ml vízzel főzzük meg. Mielőtt zselésedni kezd egy evőkanál segítségével fedjük le a málnát. A tortát legalább 3 órára, akár egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe. Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortagyűrűt vagy a tortaforma peremét és tetszés szerint szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
![Málnás-Mousse torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31984/malnas-mousse-torta-15767.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?