Kókuszos tejberizs
Hozzávalók
Kókusztejes rizshez:
3 evőkanál kókuszreszelék
400 ml kókusztej
kb. 100 ml tej vagy víz
1 tasak Dr. Oetker Tejberizs vaníliaízű alappor
Mangópüréhez:
kb. ½ mangó
kb. 75 ml narancslé 100 %-os
egy kevés őrölt kardamom
1-2 evőkanál cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A kókuszreszeléket egy tapadásmentes serpenyőben kevergetve enyhén pirítsuk barnára, majd tányéron hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Tejberizs:
Töltsük fel a kókusztejet tejjel vagy vízzel 500 ml-re, és forraljuk fel. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Adjuk hozzá a tejberizs alapport, habverővel kevergetve, és kb. 1 percig keverjük tovább erőteljesen. Hagyjuk állni lefedve legalább 10 percig.
Mangópüré:
Hámozzuk meg a mangót, vágjuk ki a húsát a magból, és a narancslével, a kardamommal és a cukorral együtt botmixerrel pürésítsük.
Keverjük át újra a kókusztejes rizst, és osszuk szét a desszertestálakban. Öntsük a mangópürét a kókusztejes rizsre, és szórjuk meg reszelt kókusszal. Tálaljuk a kókuszos tejberizst tetszés szerint melegen vagy hidegen.
Töltsük fel a kókusztejet tejjel vagy vízzel 500 ml-re, és forraljuk fel. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Adjuk hozzá a tejberizs alapport, habverővel kevergetve, és kb. 1 percig keverjük tovább erőteljesen. Hagyjuk állni lefedve legalább 10 percig.
Mangópüré:
Hámozzuk meg a mangót, vágjuk ki a húsát a magból, és a narancslével, a kardamommal és a cukorral együtt botmixerrel pürésítsük.
Keverjük át újra a kókusztejes rizst, és osszuk szét a desszertestálakban. Öntsük a mangópürét a kókusztejes rizsre, és szórjuk meg reszelt kókusszal. Tálaljuk a kókuszos tejberizst tetszés szerint melegen vagy hidegen.
Kedvencnek jelölöm
Kókuszos tejberizs
Hozzávalók
kb. 3-4 adag elkészítéséhez
Kókusztejes rizshez:
3 evőkanál kókuszreszelék
400 ml kókusztej
kb. 100 ml tej vagy víz
1 tasak Dr. Oetker Tejberizs vaníliaízű alappor
Mangópüréhez:
kb. ½ mangó
kb. 75 ml narancslé 100 %-os
egy kevés őrölt kardamom
1-2 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kókuszreszeléket egy tapadásmentes serpenyőben kevergetve enyhén pirítsuk barnára, majd tányéron hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Tejberizs:
Töltsük fel a kókusztejet tejjel vagy vízzel 500 ml-re, és forraljuk fel. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Adjuk hozzá a tejberizs alapport, habverővel kevergetve, és kb. 1 percig keverjük tovább erőteljesen. Hagyjuk állni lefedve legalább 10 percig.
Mangópüré:
Hámozzuk meg a mangót, vágjuk ki a húsát a magból, és a narancslével, a kardamommal és a cukorral együtt botmixerrel pürésítsük.
Keverjük át újra a kókusztejes rizst, és osszuk szét a desszertestálakban. Öntsük a mangópürét a kókusztejes rizsre, és szórjuk meg reszelt kókusszal. Tálaljuk a kókuszos tejberizst tetszés szerint melegen vagy hidegen.
Töltsük fel a kókusztejet tejjel vagy vízzel 500 ml-re, és forraljuk fel. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Adjuk hozzá a tejberizs alapport, habverővel kevergetve, és kb. 1 percig keverjük tovább erőteljesen. Hagyjuk állni lefedve legalább 10 percig.
Mangópüré:
Hámozzuk meg a mangót, vágjuk ki a húsát a magból, és a narancslével, a kardamommal és a cukorral együtt botmixerrel pürésítsük.
Keverjük át újra a kókusztejes rizst, és osszuk szét a desszertestálakban. Öntsük a mangópürét a kókusztejes rizsre, és szórjuk meg reszelt kókusszal. Tálaljuk a kókuszos tejberizst tetszés szerint melegen vagy hidegen.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?