
Vanília krém



Hozzávalók
Krémhez:
250 g cukor
30 g Dr. Oetker Eredeti Puding Vaníliaízű
2 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csipet só
250 ml víz
2 darab tojássárgája (M-es)
130 g vaj vagy margarin
Elkészítés
Elkészítés:
A cukrot összekeverjük a pudingporral, majd főzőedénybe öntjük. Sorban hozzáadjuk a felvágott vaníliarudat és a többi hozzávalót, majd közepes lángon kevergetés közben addig főzzük, amíg sűrű, selymes krémet nem kapunk.
Főzési idő: kb. 10 perc
A forró krémet a poharakba peremig töltjük, majd lefedjük.
Fogyasztás előtt a krémet legalább 24 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Főzési idő: kb. 10 perc
A forró krémet a poharakba peremig töltjük, majd lefedjük.
Fogyasztás előtt a krémet legalább 24 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Kedvencnek jelölöm

Vanília krém
Hozzávalók
kb. 2 pohár (350 ml-es) elkészítéséhez
Krémhez:
250 g cukor
2 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
1 csipet só
250 ml víz
2 darab tojássárgája (M-es)
130 g vaj vagy margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A cukrot összekeverjük a pudingporral, majd főzőedénybe öntjük. Sorban hozzáadjuk a felvágott vaníliarudat és a többi hozzávalót, majd közepes lángon kevergetés közben addig főzzük, amíg sűrű, selymes krémet nem kapunk.
Főzési idő: kb. 10 perc
A forró krémet a poharakba peremig töltjük, majd lefedjük.
Fogyasztás előtt a krémet legalább 24 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Főzési idő: kb. 10 perc
A forró krémet a poharakba peremig töltjük, majd lefedjük.
Fogyasztás előtt a krémet legalább 24 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?