Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vanília krém

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 pohár (350 ml-es)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 pohár (350 ml-es) elkészítéséhez

Krémhez:

250 g cukor
1 csipet só
250 ml víz
2 darab tojássárgája (M-es)
130 g vaj vagy margarin

Elkészítése lépésről lépésre

Elkészítés:

A cukrot összekeverjük a pudingporral, majd főzőedénybe öntjük. Sorban hozzáadjuk a felvágott vaníliarudat és a többi hozzávalót, majd közepes lángon kevergetés közben addig főzzük, amíg sűrű, selymes krémet nem kapunk.

Főzési idő: kb. 10 perc

A forró krémet a poharakba peremig töltjük, majd lefedjük.
Fogyasztás előtt a krémet legalább 24 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A Vanília krém édes desszertkrém, mellyel süteményeket, gyümölcsös ételeket gazdagíthatunk, díszíthetünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Csökkentett kalória
Szükséges idő 0-20 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!