Gofri őszibaracköntettel
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Feltéthez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. Adagonként kb. 1,5 evőkanál tésztát teszünk a gofrisütőbe, az evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
Az őszibarackkockákat egy kis lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul, ezután rögtön leszűrjük.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a barackkockákat.
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tejszínhabot tetszőleges fejjel ellátott habzsákba töltjük.
A gofrikat langyosan, az őszibarackmártással és a habzsákból kinyomott tejszínhabbal tálaljuk, végül megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.
Tipp:
Gofri őszibaracköntettel
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Feltéthez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. Adagonként kb. 1,5 evőkanál tésztát teszünk a gofrisütőbe, az evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
Az őszibarackkockákat egy kis lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul, ezután rögtön leszűrjük.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a barackkockákat.
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tejszínhabot tetszőleges fejjel ellátott habzsákba töltjük.
A gofrikat langyosan, az őszibarackmártással és a habzsákból kinyomott tejszínhabbal tálaljuk, végül megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?