Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gofri őszibaracköntettel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

némi vaj, vagy margarin

Tésztához:

150 ml hideg tej
2 darab tojás (M-es) 

Feltéthez:

250 g őszibarack
250 ml tej
1 evőkanál cukor
150 ml hideg habtejszín

Szóráshoz:

némi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A feltéthez az őszibarackokat megmossuk, aljukon 1-1 kis x-alakú bemetszést ejtünk, majd forrásban lévő vízbe tesszük kb. fél percre. Ezután leszűrjük, hideg vízbe tesszük, majd meghámozzuk, félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk.

A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik.

A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. Adagonként kb. 1,5 evőkanál tésztát teszünk a gofrisütőbe, az evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Feltét:
Az őszibarackkockákat egy kis lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul, ezután rögtön leszűrjük.

A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a barackkockákat.

A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tejszínhabot tetszőleges fejjel ellátott habzsákba töltjük.

A gofrikat langyosan, az őszibarackmártással és a habzsákból kinyomott tejszínhabbal tálaljuk, végül megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.

Tipp:

Dr. Oetker Habporból készített habbal is tálalhatjuk a gofrikat.
Gofri őszibaracköntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!