Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gofri őszibaracköntettel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

némi vaj, vagy margarin

Tésztához:

150 ml hideg tej
2 darab tojás (M-es) 

Feltéthez:

250 g őszibarack
250 ml tej
1 evőkanál cukor
150 ml hideg habtejszín

Szóráshoz:

némi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A feltéthez az őszibarackokat megmossuk, aljukon 1-1 kis x-alakú bemetszést ejtünk, majd forrásban lévő vízbe tesszük kb. fél percre. Ezután leszűrjük, hideg vízbe tesszük, majd meghámozzuk, félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk.

A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik.

A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. Adagonként kb. 1,5 evőkanál tésztát teszünk a gofrisütőbe, az evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Feltét:
Az őszibarackkockákat egy kis lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul, ezután rögtön leszűrjük.

A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a barackkockákat.

A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tejszínhabot tetszőleges fejjel ellátott habzsákba töltjük.

A gofrikat langyosan, az őszibarackmártással és a habzsákból kinyomott tejszínhabbal tálaljuk, végül megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.

Tipp:

Dr. Oetker Habporból készített habbal is tálalhatjuk a gofrikat.
Gofri őszibaracköntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!