
Gofri őszibaracköntettel



Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Feltéthez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. Adagonként kb. 1,5 evőkanál tésztát teszünk a gofrisütőbe, az evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
Az őszibarackkockákat egy kis lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul, ezután rögtön leszűrjük.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a barackkockákat.
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tejszínhabot tetszőleges fejjel ellátott habzsákba töltjük.
A gofrikat langyosan, az őszibarackmártással és a habzsákból kinyomott tejszínhabbal tálaljuk, végül megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.
Tipp:


Gofri őszibaracköntettel
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Feltéthez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. Adagonként kb. 1,5 evőkanál tésztát teszünk a gofrisütőbe, az evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
Az őszibarackkockákat egy kis lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul, ezután rögtön leszűrjük.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a barackkockákat.
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tejszínhabot tetszőleges fejjel ellátott habzsákba töltjük.
A gofrikat langyosan, az őszibarackmártással és a habzsákból kinyomott tejszínhabbal tálaljuk, végül megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?