Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sörperec

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

350 g búzaliszt
150 g fehér tönköly búzaliszt
1 evőkanál (kb. 10 g) só
1 teáskanál (kb. 7 g) cukor
300 ml meleg tej
2 evőkanál napraforgóolaj

Főzéshez:

40 g szódabikarbóna
1 evőkanál só

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

150 g reszelt trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Sörperec sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot kb. 60 cm hosszú, vékony hengerré sodorjuk. A hengerekből pereceket formázunk, ehhez a henger két szélét közép felé behajtjuk, középen egyet csavarunk rajta, majd az így megformált perec aljához illesztjük. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen további 20 percet kelni hagyjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Főzés:
Egy nagy lábasban felforralunk 2,5 l vizet. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. A pereceket egyesével az épp gyöngyöző fürdőbe tesszük oldalanként kb. 20-20 másodpercre. Ezután az előkészített tepsire helyezzük (szedőlapáttal). A peresek közt kb. 2 cm-es távolságot hagyunk.

Sütés előtt a perecek tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába helyezzük és a pereceket aranybarnára sütjük.

Sütési idő kb. 16-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pereceket hűlni hagyjuk.

Tipp:

A Sörperec sütemény tetejét szezámmaggal, mákkal, durva szemű sóval, sajttal is megszórhatjuk.
Sörperec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!