Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sörperec

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

350 g búzaliszt
150 g fehér tönköly búzaliszt
1 evőkanál (kb. 10 g) só
1 teáskanál (kb. 7 g) cukor
300 ml meleg tej
2 evőkanál napraforgóolaj

Főzéshez:

1 evőkanál só

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

150 g reszelt trappista sajt

Elkészítés

Elkészítés:

Tészta:

Egy tálban összekeverjük a liszteket, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot kb. 60 cm hosszú, vékony hengerré sodorjuk. A hengerekből pereceket formázunk, ehhez a henger két szélét közép felé behajtjuk, középen egyet csavarunk rajta, majd az így megformált perec aljához illesztjük. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen további 20 percet kelni hagyjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)


Főzés:

Egy nagy lábasban felforralunk 2,5 l vizet. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. A pereceket egyesével az épp gyöngyöző fürdőbe tesszük oldalanként kb. 20-20 másodpercre. Ezután az előkészített tepsire helyezzük (szedőlapáttal). A peresek közt kb. 2 cm-es távolságot hagyunk.

Sütés előtt a perecek tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába helyezzük és a pereceket aranybarnára sütjük.

Sütési idő kb. 16-18 perc

A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pereceket hűlni hagyjuk.

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Javaslatok, alternatív elkészítés:

A pereceket szezámmaggal is megszórhatjuk.
Sörperec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-28
0

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!