Sörperec



Hozzávalók
Tésztához:
350 g búzaliszt
150 g fehér tönköly búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
1 evőkanál (kb. 10 g) só
1 teáskanál (kb. 7 g) cukor
300 ml meleg tej
2 evőkanál napraforgóolaj
Főzéshez:
2 tasak Dr. Oetker Szódabikarbóna
1 evőkanál só
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
150 g reszelt trappista sajt
Elkészítés
Elkészítés:
A Sörperec sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot kb. 60 cm hosszú, vékony hengerré sodorjuk. A hengerekből pereceket formázunk, ehhez a henger két szélét közép felé behajtjuk, középen egyet csavarunk rajta, majd az így megformált perec aljához illesztjük. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen további 20 percet kelni hagyjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Főzés:
Egy nagy lábasban felforralunk 2,5 l vizet. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. A pereceket egyesével az épp gyöngyöző fürdőbe tesszük oldalanként kb. 20-20 másodpercre. Ezután az előkészített tepsire helyezzük (szedőlapáttal). A peresek közt kb. 2 cm-es távolságot hagyunk.
Sütés előtt a perecek tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába helyezzük és a pereceket aranybarnára sütjük.
Sütési idő kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pereceket hűlni hagyjuk.
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot kb. 60 cm hosszú, vékony hengerré sodorjuk. A hengerekből pereceket formázunk, ehhez a henger két szélét közép felé behajtjuk, középen egyet csavarunk rajta, majd az így megformált perec aljához illesztjük. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen további 20 percet kelni hagyjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Főzés:
Egy nagy lábasban felforralunk 2,5 l vizet. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. A pereceket egyesével az épp gyöngyöző fürdőbe tesszük oldalanként kb. 20-20 másodpercre. Ezután az előkészített tepsire helyezzük (szedőlapáttal). A peresek közt kb. 2 cm-es távolságot hagyunk.
Sütés előtt a perecek tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába helyezzük és a pereceket aranybarnára sütjük.
Sütési idő kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pereceket hűlni hagyjuk.
Tipp:
A Sörperec sütemény tetejét szezámmaggal, mákkal, durva szemű sóval, sajttal is megszórhatjuk.

Kedvencnek jelölöm

Sörperec
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
350 g búzaliszt
150 g fehér tönköly búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 evőkanál (kb. 10 g) só
1 teáskanál (kb. 7 g) cukor
300 ml meleg tej
2 evőkanál napraforgóolaj
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
150 g reszelt trappista sajt
Elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés:
A Sörperec sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot kb. 60 cm hosszú, vékony hengerré sodorjuk. A hengerekből pereceket formázunk, ehhez a henger két szélét közép felé behajtjuk, középen egyet csavarunk rajta, majd az így megformált perec aljához illesztjük. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen további 20 percet kelni hagyjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Főzés:
Egy nagy lábasban felforralunk 2,5 l vizet. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. A pereceket egyesével az épp gyöngyöző fürdőbe tesszük oldalanként kb. 20-20 másodpercre. Ezután az előkészített tepsire helyezzük (szedőlapáttal). A peresek közt kb. 2 cm-es távolságot hagyunk.
Sütés előtt a perecek tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába helyezzük és a pereceket aranybarnára sütjük.
Sütési idő kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pereceket hűlni hagyjuk.
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot kb. 60 cm hosszú, vékony hengerré sodorjuk. A hengerekből pereceket formázunk, ehhez a henger két szélét közép felé behajtjuk, középen egyet csavarunk rajta, majd az így megformált perec aljához illesztjük. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen további 20 percet kelni hagyjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Főzés:
Egy nagy lábasban felforralunk 2,5 l vizet. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. A pereceket egyesével az épp gyöngyöző fürdőbe tesszük oldalanként kb. 20-20 másodpercre. Ezután az előkészített tepsire helyezzük (szedőlapáttal). A peresek közt kb. 2 cm-es távolságot hagyunk.
Sütés előtt a perecek tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába helyezzük és a pereceket aranybarnára sütjük.
Sütési idő kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pereceket hűlni hagyjuk.
Tipp:
A Sörperec sütemény tetejét szezámmaggal, mákkal, durva szemű sóval, sajttal is megszórhatjuk.
Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?