Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sörperec

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

350 g búzaliszt
150 g fehér tönköly búzaliszt
1 evőkanál (kb. 10 g) só
1 teáskanál (kb. 7 g) cukor
300 ml meleg tej
2 evőkanál napraforgóolaj

Főzéshez:

1 evőkanál só

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

150 g reszelt trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Sörperec sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot kb. 60 cm hosszú, vékony hengerré sodorjuk. A hengerekből pereceket formázunk, ehhez a henger két szélét közép felé behajtjuk, középen egyet csavarunk rajta, majd az így megformált perec aljához illesztjük. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen további 20 percet kelni hagyjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Főzés:
Egy nagy lábasban felforralunk 2,5 l vizet. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. A pereceket egyesével az épp gyöngyöző fürdőbe tesszük oldalanként kb. 20-20 másodpercre. Ezután az előkészített tepsire helyezzük (szedőlapáttal). A peresek közt kb. 2 cm-es távolságot hagyunk.

Sütés előtt a perecek tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába helyezzük és a pereceket aranybarnára sütjük.

Sütési idő kb. 16-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pereceket hűlni hagyjuk.

Tipp:

A Sörperec sütemény tetejét szezámmaggal, mákkal, durva szemű sóval, sajttal is megszórhatjuk.
Sörperec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
1 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!