Gofrikeksz
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
zsiradék
Tésztához:
250 g búzaliszt
80 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin
tetszés szerint aprított csokinibs
Mázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük. A zúzott csokinibs kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül, amennyiben csokinibset is szeretnénk tenni a tésztába, így azt is belegyúrjuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A gofrisütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó használati utasítását.
A tésztát negyedeljük, hengerekké formázzuk, majd minden hengert 10 egyforma vastag szeletre vágunk, majd golyóvá formázzuk. A gofrisütöt egy kis zsiradékkal megkenjük, és közepes hőfokra visszaállítjuk. A gofrisütő méretétől függően kb. 4 golyót is aranybarnára tudunk sütni egyszerre néhány perc alatt.
A gofrikekszeket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás szerint felmelegítjük. A kekszeket belemártjuk a mázba vagy tetszőlegesen díszítjük vele.
A lisztet keverőtálba tesszük. A zúzott csokinibs kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül, amennyiben csokinibset is szeretnénk tenni a tésztába, így azt is belegyúrjuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A gofrisütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó használati utasítását.
A tésztát negyedeljük, hengerekké formázzuk, majd minden hengert 10 egyforma vastag szeletre vágunk, majd golyóvá formázzuk. A gofrisütöt egy kis zsiradékkal megkenjük, és közepes hőfokra visszaállítjuk. A gofrisütő méretétől függően kb. 4 golyót is aranybarnára tudunk sütni egyszerre néhány perc alatt.
A gofrikekszeket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás szerint felmelegítjük. A kekszeket belemártjuk a mázba vagy tetszőlegesen díszítjük vele.
Tipp:
A csokoládé darabok helyett használhatunk apróra vágott asztal gyümölcsöket is aprított mogyoró- vagy manduladarabokat.
Kedvencnek jelölöm
Gofrikeksz
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
zsiradék
Tésztához:
250 g búzaliszt
80 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin
tetszés szerint aprított csokinibs
Mázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük. A zúzott csokinibs kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül, amennyiben csokinibset is szeretnénk tenni a tésztába, így azt is belegyúrjuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A gofrisütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó használati utasítását.
A tésztát negyedeljük, hengerekké formázzuk, majd minden hengert 10 egyforma vastag szeletre vágunk, majd golyóvá formázzuk. A gofrisütöt egy kis zsiradékkal megkenjük, és közepes hőfokra visszaállítjuk. A gofrisütő méretétől függően kb. 4 golyót is aranybarnára tudunk sütni egyszerre néhány perc alatt.
A gofrikekszeket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás szerint felmelegítjük. A kekszeket belemártjuk a mázba vagy tetszőlegesen díszítjük vele.
A lisztet keverőtálba tesszük. A zúzott csokinibs kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül, amennyiben csokinibset is szeretnénk tenni a tésztába, így azt is belegyúrjuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A gofrisütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó használati utasítását.
A tésztát negyedeljük, hengerekké formázzuk, majd minden hengert 10 egyforma vastag szeletre vágunk, majd golyóvá formázzuk. A gofrisütöt egy kis zsiradékkal megkenjük, és közepes hőfokra visszaállítjuk. A gofrisütő méretétől függően kb. 4 golyót is aranybarnára tudunk sütni egyszerre néhány perc alatt.
A gofrikekszeket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás szerint felmelegítjük. A kekszeket belemártjuk a mázba vagy tetszőlegesen díszítjük vele.
Tipp:
A csokoládé darabok helyett használhatunk apróra vágott asztal gyümölcsöket is aprított mogyoró- vagy manduladarabokat.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?