Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gofrikeksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab Gofrikeksz

Gofrisütőhöz:

zsiradék

Tésztához:

250 g búzaliszt
80 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin
tetszés szerint aprított csokinibs

Mázhoz:

Elkészítés

A Gofrikeksz elkészítése lépésről lépésre:

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük. A zúzott csokinibs kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül, amennyiben csokinibset is szeretnénk tenni a tésztába, így azt is belegyúrjuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A gofrisütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük.

Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó használati utasítását.

A tésztát negyedeljük, hengerekké formázzuk, majd minden hengert 10 egyforma vastag szeletre vágunk, majd golyóvá formázzuk. A gofrisütöt egy kis zsiradékkal megkenjük, és közepes hőfokra visszaállítjuk. A gofrisütő méretétől függően kb. 4 golyót is aranybarnára tudunk sütni egyszerre néhány perc alatt.
A gofrikekszeket sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás szerint felmelegítjük. A kekszeket belemártjuk a mázba vagy tetszőlegesen díszítjük vele.

Tipp:

A csokoládé darabok helyett használhatunk apróra vágott asztal gyümölcsöket is aprított mogyoró- vagy manduladarabokat.
Gofrikeksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
0 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
0 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
0 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!