Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gofrikeksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

zsiradék

Tésztához:

250 g búzaliszt
80 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin
tetszés szerint aprított csokinibs

Mázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük. A zúzott csokinibs kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül, amennyiben csokinibset is szeretnénk tenni a tésztába, így azt is belegyúrjuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A gofrisütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük.

Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó használati utasítását.

A tésztát negyedeljük, hengerekké formázzuk, majd minden hengert 10 egyforma vastag szeletre vágunk, majd golyóvá formázzuk. A gofrisütöt egy kis zsiradékkal megkenjük, és közepes hőfokra visszaállítjuk. A gofrisütő méretétől függően kb. 4 golyót is aranybarnára tudunk sütni egyszerre néhány perc alatt.
A gofrikekszeket sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás szerint felmelegítjük. A kekszeket belemártjuk a mázba vagy tetszőlegesen díszítjük vele.

Tipp:

A csokoládé darabok helyett használhatunk apróra vágott asztal gyümölcsöket is aprított mogyoró- vagy manduladarabokat.
Gofrikeksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!