
Gofrikeksz



Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba tesszük. A zúzott csokinibs kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül, amennyiben csokinibset is szeretnénk tenni a tésztába, így azt is belegyúrjuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A gofrisütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó használati utasítását.
A tésztát negyedeljük, hengerekké formázzuk, majd minden hengert 10 egyforma vastag szeletre vágunk, majd golyóvá formázzuk. A gofrisütöt egy kis zsiradékkal megkenjük, és közepes hőfokra visszaállítjuk. A gofrisütő méretétől függően kb. 4 golyót is aranybarnára tudunk sütni egyszerre néhány perc alatt.
A gofrikekszeket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás szerint felmelegítjük. A kekszeket belemártjuk a mázba vagy tetszőlegesen díszítjük vele.
Tipp:


Gofrikeksz
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba tesszük. A zúzott csokinibs kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül, amennyiben csokinibset is szeretnénk tenni a tésztába, így azt is belegyúrjuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A gofrisütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó használati utasítását.
A tésztát negyedeljük, hengerekké formázzuk, majd minden hengert 10 egyforma vastag szeletre vágunk, majd golyóvá formázzuk. A gofrisütöt egy kis zsiradékkal megkenjük, és közepes hőfokra visszaállítjuk. A gofrisütő méretétől függően kb. 4 golyót is aranybarnára tudunk sütni egyszerre néhány perc alatt.
A gofrikekszeket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás szerint felmelegítjük. A kekszeket belemártjuk a mázba vagy tetszőlegesen díszítjük vele.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?