Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás palacsinta karamellöntettel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tésztához:

150 g búzaliszt
200 ml tej
kb. 150 ml szódavíz
2 darab tojás (M-es)
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 csipet só

Töltelékhez:

500 ml tej
50 g cukor

Öntethez:

200 ml habtejszín (30%-os)
150 g kristálycukor
40 g vaj vagy margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Öntet:
2-3 evőkanál hideg habtejszínben simára keverjük a keményítőt. A kristálycukrot egy vastag aljú serpenyőbe szórjuk, és alacsony lángon világos aranybarnára olvasztjuk, karamellizáljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felmelegített habtejszínt, egyneműre keverjük, majd visszahelyezzük a serpenyőt a tűzre, és lassú tűzön addig főzzük, amíg krémes állagú öntetet kapunk. Ekkor belekeverjük a vajat vagy margarint is, és kevergetve hagyjuk az öntetben elolvadni. Végül belecsorgatjuk a keményítővel elkevert tejszínt, és forráspontig melegítjük, hagyjuk sűrűsödni. A kész karamellt lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

Tészta:
A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük, majd felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, és hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal, majd a masszából kb. 8 darab palacsintát sütünk, és felhasználásig letakarjuk.

Töltelék:
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük, és a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kicsit hűlni.

Összeállítás:
A palacsintákat (amennyiben szükséges) megmelegítjük, egyesével megkenjük a meleg vaníliás töltelékkel, és tetszés szerint feltekerjük vagy négybe hajtjuk. Végül a töltött palacsintákat meglocsoljuk a karamellöntettel (az öntetet tálalhatjuk hidegen vagy felmelegítve is).

Tipp:

Sós karamellöntet készítéséhez adjunk főzés közben az öntethez kb. 1-2 késhegynyi sót.
Vaníliás palacsinta karamellöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!