Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gombás tészta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

650 g gomba, pl. champignon
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g vegán margarin
kb. 2 teáskanál olasz tésztafűszer
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál balzsamecet
650 ml víz
300 g tészta (rigatoni vagy penne)
1 csokor metélőhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Tisztítsuk meg a gombát, és méretétől függően felezzük vagy negyedeljük. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, és vágjuk kis kockákra.

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vegán margarin felét egy nagy serpenyőben, és közepes lángon pároljuk a gomba felét 3 percig. Vegyük ki a gombát, és a maradék margarinban ugyanígy pároljuk meg a maradék gombát. Adjuk hozzá az első adag gombát, a kockára vágott hagymát és a fokhagymát, majd fűszerezzük a tésztafűszerrel és sóval. Öntsük le szójaszósszal és ecettel. Adjuk hozzá a vizet és a Cuisine VEGA-t, és fedővel lefedve forraljuk fel.

Adjuk hozzá a tésztát és alacsony hőfokon, fedővel lefedve 15-20 percig pároljuk, időnként megkeverve.
Közben mossuk meg a metélőhagymát, és vágjuk apró darabokra.
Sózzuk, keverjük bele a metélőhagymát, és azonnal tálaljuk a gombás tésztát.

Tipp:

A főzési idő a tészta típusától, fajtájtól függően változhat.
Gombás tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!