Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gombás tészta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

650 g gomba, pl. champignon
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g vegán margarin
kb. 2 teáskanál olasz tésztafűszer
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál balzsamecet
650 ml víz
300 g tészta (rigatoni vagy penne)
1 csokor metélőhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Tisztítsuk meg a gombát, és méretétől függően felezzük vagy negyedeljük. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, és vágjuk kis kockákra.

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vegán margarin felét egy nagy serpenyőben, és közepes lángon pároljuk a gomba felét 3 percig. Vegyük ki a gombát, és a maradék margarinban ugyanígy pároljuk meg a maradék gombát. Adjuk hozzá az első adag gombát, a kockára vágott hagymát és a fokhagymát, majd fűszerezzük a tésztafűszerrel és sóval. Öntsük le szójaszósszal és ecettel. Adjuk hozzá a vizet és a Cuisine VEGA-t, és fedővel lefedve forraljuk fel.

Adjuk hozzá a tésztát és alacsony hőfokon, fedővel lefedve 15-20 percig pároljuk, időnként megkeverve.
Közben mossuk meg a metélőhagymát, és vágjuk apró darabokra.
Sózzuk, keverjük bele a metélőhagymát, és azonnal tálaljuk a gombás tésztát.

Tipp:

A főzési idő a tészta típusától, fajtájtól függően változhat.
Gombás tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!