Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gombás tészta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

650 g gomba, pl. champignon
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g vegán margarin
kb. 2 teáskanál olasz tésztafűszer
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál balzsamecet
650 ml víz
300 g tészta (rigatoni vagy penne)
1 csokor metélőhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Tisztítsuk meg a gombát, és méretétől függően felezzük vagy negyedeljük. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, és vágjuk kis kockákra.

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vegán margarin felét egy nagy serpenyőben, és közepes lángon pároljuk a gomba felét 3 percig. Vegyük ki a gombát, és a maradék margarinban ugyanígy pároljuk meg a maradék gombát. Adjuk hozzá az első adag gombát, a kockára vágott hagymát és a fokhagymát, majd fűszerezzük a tésztafűszerrel és sóval. Öntsük le szójaszósszal és ecettel. Adjuk hozzá a vizet és a Cuisine VEGA-t, és fedővel lefedve forraljuk fel.

Adjuk hozzá a tésztát és alacsony hőfokon, fedővel lefedve 15-20 percig pároljuk, időnként megkeverve.
Közben mossuk meg a metélőhagymát, és vágjuk apró darabokra.
Sózzuk, keverjük bele a metélőhagymát, és azonnal tálaljuk a gombás tésztát.

Tipp:

A főzési idő a tészta típusától, fajtájtól függően változhat.
Gombás tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!