Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gombás tészta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

650 g gomba, pl. champignon
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g vegán margarin
kb. 2 teáskanál olasz tésztafűszer
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál balzsamecet
650 ml víz
300 g tészta (rigatoni vagy penne)
1 csokor metélőhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Tisztítsuk meg a gombát, és méretétől függően felezzük vagy negyedeljük. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, és vágjuk kis kockákra.

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vegán margarin felét egy nagy serpenyőben, és közepes lángon pároljuk a gomba felét 3 percig. Vegyük ki a gombát, és a maradék margarinban ugyanígy pároljuk meg a maradék gombát. Adjuk hozzá az első adag gombát, a kockára vágott hagymát és a fokhagymát, majd fűszerezzük a tésztafűszerrel és sóval. Öntsük le szójaszósszal és ecettel. Adjuk hozzá a vizet és a Cuisine VEGA-t, és fedővel lefedve forraljuk fel.

Adjuk hozzá a tésztát és alacsony hőfokon, fedővel lefedve 15-20 percig pároljuk, időnként megkeverve.
Közben mossuk meg a metélőhagymát, és vágjuk apró darabokra.
Sózzuk, keverjük bele a metélőhagymát, és azonnal tálaljuk a gombás tésztát.

Tipp:

A főzési idő a tészta típusától, fajtájtól függően változhat.
Gombás tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!