Gombás tészta
Hozzávalók
650 g gomba, pl. champignon
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g vegán margarin
kb. 2 teáskanál olasz tésztafűszer
só
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál balzsamecet
650 ml víz
250 ml Dr. Oetker Cuisine VEGA
300 g tészta (rigatoni vagy penne)
1 csokor metélőhagyma
Elkészítés
Előkészítés:
Tisztítsuk meg a gombát, és méretétől függően felezzük vagy negyedeljük. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, és vágjuk kis kockákra.
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vegán margarin felét egy nagy serpenyőben, és közepes lángon pároljuk a gomba felét 3 percig. Vegyük ki a gombát, és a maradék margarinban ugyanígy pároljuk meg a maradék gombát. Adjuk hozzá az első adag gombát, a kockára vágott hagymát és a fokhagymát, majd fűszerezzük a tésztafűszerrel és sóval. Öntsük le szójaszósszal és ecettel. Adjuk hozzá a vizet és a Cuisine VEGA-t, és fedővel lefedve forraljuk fel.
Adjuk hozzá a tésztát és alacsony hőfokon, fedővel lefedve 15-20 percig pároljuk, időnként megkeverve.
Közben mossuk meg a metélőhagymát, és vágjuk apró darabokra.
Sózzuk, keverjük bele a metélőhagymát, és azonnal tálaljuk a gombás tésztát.
Adjuk hozzá a tésztát és alacsony hőfokon, fedővel lefedve 15-20 percig pároljuk, időnként megkeverve.
Közben mossuk meg a metélőhagymát, és vágjuk apró darabokra.
Sózzuk, keverjük bele a metélőhagymát, és azonnal tálaljuk a gombás tésztát.
Tipp:
A főzési idő a tészta típusától, fajtájtól függően változhat.
Kedvencnek jelölöm
Gombás tészta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
650 g gomba, pl. champignon
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g vegán margarin
kb. 2 teáskanál olasz tésztafűszer
só
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál balzsamecet
650 ml víz
250 ml Dr. Oetker Cuisine VEGA
300 g tészta (rigatoni vagy penne)
1 csokor metélőhagyma
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Tisztítsuk meg a gombát, és méretétől függően felezzük vagy negyedeljük. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, és vágjuk kis kockákra.
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vegán margarin felét egy nagy serpenyőben, és közepes lángon pároljuk a gomba felét 3 percig. Vegyük ki a gombát, és a maradék margarinban ugyanígy pároljuk meg a maradék gombát. Adjuk hozzá az első adag gombát, a kockára vágott hagymát és a fokhagymát, majd fűszerezzük a tésztafűszerrel és sóval. Öntsük le szójaszósszal és ecettel. Adjuk hozzá a vizet és a Cuisine VEGA-t, és fedővel lefedve forraljuk fel.
Adjuk hozzá a tésztát és alacsony hőfokon, fedővel lefedve 15-20 percig pároljuk, időnként megkeverve.
Közben mossuk meg a metélőhagymát, és vágjuk apró darabokra.
Sózzuk, keverjük bele a metélőhagymát, és azonnal tálaljuk a gombás tésztát.
Adjuk hozzá a tésztát és alacsony hőfokon, fedővel lefedve 15-20 percig pároljuk, időnként megkeverve.
Közben mossuk meg a metélőhagymát, és vágjuk apró darabokra.
Sózzuk, keverjük bele a metélőhagymát, és azonnal tálaljuk a gombás tésztát.
Tipp:
A főzési idő a tészta típusától, fajtájtól függően változhat.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?