Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almakarikák leveles tésztában, Airfryerben

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Ezenkívül:

kb. 2 darab nagy alma

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)

Szóráshoz:

kb. 3-4 evőkanál kristálycukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, tetejüket és aljukat levágjuk, majd keresztben 4-4 karikákra vágjuk, és a közepükből késsel vagy kisebb átmérőjű, kerek kiszúróformával a magházat kivágjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról.

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és éles késsel a hosszabbik oldallal párhuzamosan 16 egyenlő szélességű csíkra vágjuk. Az almaszeleteket 2-2 csíkkal a lyukakon átfűzve körbetekerjük, majd a tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A kristálycukrot a mézes sütemény fűszerkeverékkel összekeverjük, és az almakarikák tetejére szórjuk. Az almakarikákat az Airfryerbe helyezzük és megsütjük.

Légkeveréses sütés: kb. 180 °C

Sütési idő: kb. 9-11 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!

Addig ismételjük a sütést, amíg az összes almakarika elkészül. Az elkészült almakarikákat süteményrácson hagyjuk kicsit hűlni, majd melegen vagy langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Az almakarikák mellé kínálhatunk Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntetet.
Almakarikák leveles tésztában, Airfryerben

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
65 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!