Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gránátalmás sajttorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tésztához:

225 g teljes kiőrlésű keksz
150 g vaj

krémhez:

1 db citrom kifacsart leve
400 g natúr krémsajt
175 g nádcukor
275 g natúr görög joghurt
2 tk vaníliaaroma
1/2 db citrom reszelt héja

díszítés:

1 db gránátalma magjai
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

A kekszeket egy mozsárban apróra törtem, de nem baj ha marad benne pár nagyobb darab is. A vajat folyósra olvasztottam és a keksszel jól összedolgoztam, majd a tortaforma aljára kanalaztam, jól lenyomkodtam. Hűtőszekrénybe tettem, (a recept szerint elég 3-4 órára) én biztos, ami biztos alapon éjszakára bent hagytam.

Krém elkészítése

A krémhez a zselatinlapot beáztattam a citromlébe, amit 1 tk. hideg vízzel hígítottam. Ezt kb.5 percig hagytam, hogy a zselatinlap megduzzadjon. Addig a krémsajtot a nádcukorral és a joghurttal összekevertem. A megduzzadt zselatinlapot kicsit kinyomkodtam, majd közepes lángon megolvasztottam és a krémsajtos keverékbe öntöttem. A citromot belereszeltem és a vaníliaaromát belekanalaztam a krémbe. A hűtőből kivett kekszalapra kanalaztam a krémet és egy éjszakára a hűtőbe tettem. Ezután óvatosan eltávolítottam a tortakarimát és a gránátalmamagokkal megszórva tálaltam.
Gyönyörűen fotózható… :)
Gránátalmás sajttorta Gránátalmás sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!