Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grizes krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A krémhez:

9 dl tej
9 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
3 dl baracklekvár vagy bármilyen más savanykás lekvár
A mézes laphoz
60 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
1,5 mokkáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál méz
15 dkg vaj
4 db tojás
Csokimázhoz
4 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
10 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Krém elkészítése

A főzött krémet készítjük el először. A tejben sűrűre főzzük a búzadarát majd hozzáadjuk a vaníliát.
Elkészítjük a krém másik felét, a vajat és a porcukrot, és vanillin cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt búzadarás krémmel összekeverjük.

Tészta elkészítése

A mézes laphoz a lisztet a porcukorral, vanillincukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. Ezután a mézzel, a vajjal meg a tojásokkal könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle.A tésztát osszuk 4 egyenlő részre majd mérjük le tepsi hátlapját és a sütőpapírból vágjunk le 4 akkora méretet mint a tepsink háta. A leszabott sütőpapíron nyújtsuk ki szép vékonyra a tésztát.A kinyújtott tésztát tegyük a tepsi hátára majd előmelegített sütőben 170 C 8-10 perc alatt süssük világosbarnára mind a 4 lapot.

Összeállitás

Állítsuk össze a süteményünket: Tegyük egy tálcára az egyik süteménylapot. A grízeskrém felével kenjük meg.A krém tetejére helyezzük rá a második lapot majd kenjük meg a lekvárral.A lekvár tetejére tegyük rá a harmadik lapot majd kenjük meg a maradék grízes krémmel.Tegyük a krém tetejére a 4. süteménylapot. A csokoládémáz hozzávalóit főzzük simára majd keverjünk el benne 10 dkg vajat végül legfelső lap tetejére kenjük az elkészült csokoládé mázat. Az elkészült sütemény 1 éjszakára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljon a mézes lap.
Grizes krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!