Grizes krémes
Hozzávalók
A krémhez:
9 dl tej
9 evőkanál búzadara
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
3 dl baracklekvár vagy bármilyen más savanykás lekvár
A mézes laphoz
60 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1,5 mokkáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál méz
15 dkg vaj
4 db tojás
Csokimázhoz
4 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
10 dkg vaj
Elkészítés
Krém elkészítése
A főzött krémet készítjük el először. A tejben sűrűre főzzük a búzadarát majd hozzáadjuk a vaníliát.
Elkészítjük a krém másik felét, a vajat és a porcukrot, és vanillin cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt búzadarás krémmel összekeverjük.
Elkészítjük a krém másik felét, a vajat és a porcukrot, és vanillin cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt búzadarás krémmel összekeverjük.
Tészta elkészítése
A mézes laphoz a lisztet a porcukorral, vanillincukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. Ezután a mézzel, a vajjal meg a tojásokkal könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle.A tésztát osszuk 4 egyenlő részre majd mérjük le tepsi hátlapját és a sütőpapírból vágjunk le 4 akkora méretet mint a tepsink háta. A leszabott sütőpapíron nyújtsuk ki szép vékonyra a tésztát.A kinyújtott tésztát tegyük a tepsi hátára majd előmelegített sütőben 170 C 8-10 perc alatt süssük világosbarnára mind a 4 lapot.
Összeállitás
Állítsuk össze a süteményünket: Tegyük egy tálcára az egyik süteménylapot. A grízeskrém felével kenjük meg.A krém tetejére helyezzük rá a második lapot majd kenjük meg a lekvárral.A lekvár tetejére tegyük rá a harmadik lapot majd kenjük meg a maradék grízes krémmel.Tegyük a krém tetejére a 4. süteménylapot. A csokoládémáz hozzávalóit főzzük simára majd keverjünk el benne 10 dkg vajat végül legfelső lap tetejére kenjük az elkészült csokoládé mázat. Az elkészült sütemény 1 éjszakára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljon a mézes lap.
Kedvencnek jelölöm
Grizes krémes
Hozzávalók
A krémhez:
9 dl tej
9 evőkanál búzadara
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
3 dl baracklekvár vagy bármilyen más savanykás lekvár
A mézes laphoz
60 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1,5 mokkáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál méz
15 dkg vaj
4 db tojás
Csokimázhoz
4 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
10 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Krém elkészítése
A főzött krémet készítjük el először. A tejben sűrűre főzzük a búzadarát majd hozzáadjuk a vaníliát.
Elkészítjük a krém másik felét, a vajat és a porcukrot, és vanillin cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt búzadarás krémmel összekeverjük.
Elkészítjük a krém másik felét, a vajat és a porcukrot, és vanillin cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt búzadarás krémmel összekeverjük.
Tészta elkészítése
A mézes laphoz a lisztet a porcukorral, vanillincukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. Ezután a mézzel, a vajjal meg a tojásokkal könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle.A tésztát osszuk 4 egyenlő részre majd mérjük le tepsi hátlapját és a sütőpapírból vágjunk le 4 akkora méretet mint a tepsink háta. A leszabott sütőpapíron nyújtsuk ki szép vékonyra a tésztát.A kinyújtott tésztát tegyük a tepsi hátára majd előmelegített sütőben 170 C 8-10 perc alatt süssük világosbarnára mind a 4 lapot.
Összeállitás
Állítsuk össze a süteményünket: Tegyük egy tálcára az egyik süteménylapot. A grízeskrém felével kenjük meg.A krém tetejére helyezzük rá a második lapot majd kenjük meg a lekvárral.A lekvár tetejére tegyük rá a harmadik lapot majd kenjük meg a maradék grízes krémmel.Tegyük a krém tetejére a 4. süteménylapot. A csokoládémáz hozzávalóit főzzük simára majd keverjünk el benne 10 dkg vajat végül legfelső lap tetejére kenjük az elkészült csokoládé mázat. Az elkészült sütemény 1 éjszakára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljon a mézes lap.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?