Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gumicukor házilag

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gumicukor házilag

• 1 dl jaffa szörp
• 4 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előkészítjük a formákat, illetve a jégkockatartókat.

Elkészítés

A szörpöt felhígítjuk a vízzel, belekeverjük a zselatint.
Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, a habot a tetejéről egy kanállal leszedjük.
Bonbonformába vagy jégkocka tartóba adagoljuk és hagyjuk kihűlni.
Kb. 5-6 órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából.

Tálalás

Kb. 40 db lett belőle, a forma nagyságától függően.

Alternatív elkészítés

Természetesen bármilyen más ízesítésű szörpből, illetve gyümölcsléből készíthető.
Ha nincs formánk, öntsük a zselét egy közepes méretű jénaiba és ha kihűlt, egy éles késsel vágjuk kockára.
Ajándéknak is nagyszerű. A gyerekek is imádják. Nem olyan kemény, mint a bolti cukorka.
Gumicukor házilag Gumicukor házilag Gumicukor házilag

Hozzászólások

S
Sándor P.
Dátum 2023. March. 27. 08:54
Szép napot, Érdeklődni szeretnék, hogy a kagylós, csigás formát hol lehet beszerezni? A választ előre is köszönöm!
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2023. March. 28. 09:10
Kedves Sándor P.! A receptet egy kedves olvasónk küldte, aki feltehetően bonbonformában készítette el a gumicukrot. Számos helyen, konyhai eszközöket árusító üzletekben, sütési kellékeket forgalmazó webshopokban, beszerezhető többféle, erre a célra használható, szilikonforma. Üdvözlettel: A sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!
Alapanyag keresése