Maci muffin
Hozzávalók
Tepsihez:
12 darab muffinpapír (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej
Krémhez:
300 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
150 ml habtejszín (30%-os)
Díszítéshez:
kb. 100 g Dr. Oetker Marcipán
némi Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
Elkészítés
Előkészítés:
Krém:
A csokoládét apró darabokra törjük, és egy keverőtálba tesszük. A habtejszínt egy lábasban forráspontig melegítjük, majd a felaprított csokoládéra öntjük, és egy kanállal addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Lefedjük frissentartó fóliával, majd a ganache-t több órán (vagy egy éjszakán) át hűtjük.
Az alapporhoz mellékelt muffinkosárkákat a tepsire (vagy egy muffinsütő tepsi mélyedéseibe) helyezzük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A csokoládét apró darabokra törjük, és egy keverőtálba tesszük. A habtejszínt egy lábasban forráspontig melegítjük, majd a felaprított csokoládéra öntjük, és egy kanállal addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Lefedjük frissentartó fóliával, majd a ganache-t több órán (vagy egy éjszakán) át hűtjük.
Az alapporhoz mellékelt muffinkosárkákat a tepsire (vagy egy muffinsütő tepsi mélyedéseibe) helyezzük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládécseppekből 24 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a muffinpapírokba adagoljuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a tepsiről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton kissé felverjük. Elosztjuk a kihűlt muffinok tetején, elsimítjuk, majd egy villa segítségével tetszés szerint „felborzoljuk”, így kialakítva a macik bundáját.
Díszítés:
A macik pofijához és füleihez 24 darab kb. 2,5 cm átmérőjű lapos korongot formázunk a marcipánból, a korongok felét (a fülekhez) kettévágjuk. A szemekhez 24 darab apró gömböt formázunk, majd mindbe beleszúrunk 1-1 darabot a félretett csokoládécseppekből (a cseppek „talp” része nézzen kifelé), ezzel kissé ellapítva a marcipán gömböket. Végül egy kis darab marcipánt egy kevés kakaóporral összegyúrunk, és 12 darab orrot formázunk belőle. A szemeket, a pofikat, az orrokat és a füleket macifejeket kialakítva a muffinok tetejére helyezzük, végül dekor tollal megrajzoljuk a macik száját és a füleik külső kontúrját. A maci muffinokat hűvös helyen tároljuk.
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládécseppekből 24 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a muffinpapírokba adagoljuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a tepsiről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton kissé felverjük. Elosztjuk a kihűlt muffinok tetején, elsimítjuk, majd egy villa segítségével tetszés szerint „felborzoljuk”, így kialakítva a macik bundáját.
Díszítés:
A macik pofijához és füleihez 24 darab kb. 2,5 cm átmérőjű lapos korongot formázunk a marcipánból, a korongok felét (a fülekhez) kettévágjuk. A szemekhez 24 darab apró gömböt formázunk, majd mindbe beleszúrunk 1-1 darabot a félretett csokoládécseppekből (a cseppek „talp” része nézzen kifelé), ezzel kissé ellapítva a marcipán gömböket. Végül egy kis darab marcipánt egy kevés kakaóporral összegyúrunk, és 12 darab orrot formázunk belőle. A szemeket, a pofikat, az orrokat és a füleket macifejeket kialakítva a muffinok tetejére helyezzük, végül dekor tollal megrajzoljuk a macik száját és a füleik külső kontúrját. A maci muffinokat hűvös helyen tároljuk.
Tipp:
Ízesíthetjük a muffin tésztáját 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal.
Kedvencnek jelölöm
Maci muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
12 darab muffinpapír (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej
Krémhez:
300 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
150 ml habtejszín (30%-os)
Díszítéshez:
kb. 100 g Dr. Oetker Marcipán
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Krém:
A csokoládét apró darabokra törjük, és egy keverőtálba tesszük. A habtejszínt egy lábasban forráspontig melegítjük, majd a felaprított csokoládéra öntjük, és egy kanállal addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Lefedjük frissentartó fóliával, majd a ganache-t több órán (vagy egy éjszakán) át hűtjük.
Az alapporhoz mellékelt muffinkosárkákat a tepsire (vagy egy muffinsütő tepsi mélyedéseibe) helyezzük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A csokoládét apró darabokra törjük, és egy keverőtálba tesszük. A habtejszínt egy lábasban forráspontig melegítjük, majd a felaprított csokoládéra öntjük, és egy kanállal addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Lefedjük frissentartó fóliával, majd a ganache-t több órán (vagy egy éjszakán) át hűtjük.
Az alapporhoz mellékelt muffinkosárkákat a tepsire (vagy egy muffinsütő tepsi mélyedéseibe) helyezzük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládécseppekből 24 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a muffinpapírokba adagoljuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a tepsiről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton kissé felverjük. Elosztjuk a kihűlt muffinok tetején, elsimítjuk, majd egy villa segítségével tetszés szerint „felborzoljuk”, így kialakítva a macik bundáját.
Díszítés:
A macik pofijához és füleihez 24 darab kb. 2,5 cm átmérőjű lapos korongot formázunk a marcipánból, a korongok felét (a fülekhez) kettévágjuk. A szemekhez 24 darab apró gömböt formázunk, majd mindbe beleszúrunk 1-1 darabot a félretett csokoládécseppekből (a cseppek „talp” része nézzen kifelé), ezzel kissé ellapítva a marcipán gömböket. Végül egy kis darab marcipánt egy kevés kakaóporral összegyúrunk, és 12 darab orrot formázunk belőle. A szemeket, a pofikat, az orrokat és a füleket macifejeket kialakítva a muffinok tetejére helyezzük, végül dekor tollal megrajzoljuk a macik száját és a füleik külső kontúrját. A maci muffinokat hűvös helyen tároljuk.
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládécseppekből 24 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a muffinpapírokba adagoljuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a tepsiről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton kissé felverjük. Elosztjuk a kihűlt muffinok tetején, elsimítjuk, majd egy villa segítségével tetszés szerint „felborzoljuk”, így kialakítva a macik bundáját.
Díszítés:
A macik pofijához és füleihez 24 darab kb. 2,5 cm átmérőjű lapos korongot formázunk a marcipánból, a korongok felét (a fülekhez) kettévágjuk. A szemekhez 24 darab apró gömböt formázunk, majd mindbe beleszúrunk 1-1 darabot a félretett csokoládécseppekből (a cseppek „talp” része nézzen kifelé), ezzel kissé ellapítva a marcipán gömböket. Végül egy kis darab marcipánt egy kevés kakaóporral összegyúrunk, és 12 darab orrot formázunk belőle. A szemeket, a pofikat, az orrokat és a füleket macifejeket kialakítva a muffinok tetejére helyezzük, végül dekor tollal megrajzoljuk a macik száját és a füleik külső kontúrját. A maci muffinokat hűvös helyen tároljuk.
Tipp:
Ízesíthetjük a muffin tésztáját 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?