Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Maci muffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

12 darab muffinpapír (a doboz tartalmazza)

Tésztához:

1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej

Krémhez:

300 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
150 ml habtejszín (30%-os)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Krém:
A csokoládét apró darabokra törjük, és egy keverőtálba tesszük. A habtejszínt egy lábasban forráspontig melegítjük, majd a felaprított csokoládéra öntjük, és egy kanállal addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Lefedjük frissentartó fóliával, majd a ganache-t több órán (vagy egy éjszakán) át hűtjük.

Az alapporhoz mellékelt muffinkosárkákat a tepsire (vagy egy muffinsütő tepsi mélyedéseibe) helyezzük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládécseppekből 24 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a muffinpapírokba adagoljuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat levesszük a tepsiről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A hideg ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton kissé felverjük.  Elosztjuk a kihűlt muffinok tetején, elsimítjuk, majd egy villa segítségével tetszés szerint „felborzoljuk”, így kialakítva a macik bundáját.

Díszítés:
A macik pofijához és füleihez 24 darab kb. 2,5 cm átmérőjű lapos korongot formázunk a marcipánból, a korongok felét (a fülekhez) kettévágjuk. A szemekhez 24 darab apró gömböt formázunk, majd mindbe beleszúrunk 1-1 darabot a félretett csokoládécseppekből (a cseppek „talp” része nézzen kifelé), ezzel kissé ellapítva a marcipán gömböket. Végül egy kis darab marcipánt egy kevés kakaóporral összegyúrunk, és 12 darab orrot formázunk belőle. A szemeket, a pofikat, az orrokat és a füleket macifejeket kialakítva a muffinok tetejére helyezzük, végül dekor tollal megrajzoljuk a macik száját és a füleik külső kontúrját. A maci muffinokat hűvös helyen tároljuk.

Tipp:

Ízesíthetjük a muffin tésztáját 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal.
Maci muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!