Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gumimaci torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

480 g sárgabarack félbevágva (lecsepegtetve)
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Vanillincukor
5 darab tojás (M-es)
275 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

400 ml hideg habtejszín
kb. 400 g gyümölcsös gumimaci
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgabarackot szűrőn lecsepegtetjük, és apró darabokra vágjuk. Kenjük ki a tortaforma alját némi zsiradékkal, béleljük ki sütőpapírral, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Adjuk hozzá a tojásokat és a legmagasabb fokozaton kb. 1 percig keverjük.

Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverve adjuk a masszához. Végül forgassuk bele a sárgabarackdarabokat, majd öntsük a tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a kapcsos tortaforma peremét.
Vegyük le a sütőforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát egy süteményrácson.

Díszítés:
Helyezzük a tortát egy tortatálra. A habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Kenjük a krémet a tortára és egyenletesen vonjuk be a tortát.

Tálalás előtt díszítsük a tortát gumimacikkal.

Tipp:

Tejszínhab nélkül a tészta fagyasztható.
Gumimaci torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!