Gumimaci torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
némi zsiradék
Tésztához:
480 g sárgabarack félbevágva (lecsepegtetve)
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Vanillincukor
5 darab tojás (M-es)
275 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
400 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
kb. 400 g gyümölcsös gumimaci
Elkészítés
Előkészítés:
A sárgabarackot szűrőn lecsepegtetjük, és apró darabokra vágjuk. Kenjük ki a tortaforma alját némi zsiradékkal, béleljük ki sütőpapírral, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Adjuk hozzá a tojásokat és a legmagasabb fokozaton kb. 1 percig keverjük.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverve adjuk a masszához. Végül forgassuk bele a sárgabarackdarabokat, majd öntsük a tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a kapcsos tortaforma peremét.
Vegyük le a sütőforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát egy süteményrácson.
Díszítés:
Helyezzük a tortát egy tortatálra. A habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Kenjük a krémet a tortára és egyenletesen vonjuk be a tortát.
Tálalás előtt díszítsük a tortát gumimacikkal.
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Adjuk hozzá a tojásokat és a legmagasabb fokozaton kb. 1 percig keverjük.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverve adjuk a masszához. Végül forgassuk bele a sárgabarackdarabokat, majd öntsük a tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a kapcsos tortaforma peremét.
Vegyük le a sütőforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát egy süteményrácson.
Díszítés:
Helyezzük a tortát egy tortatálra. A habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Kenjük a krémet a tortára és egyenletesen vonjuk be a tortát.
Tálalás előtt díszítsük a tortát gumimacikkal.
Tipp:
Tejszínhab nélkül a tészta fagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Gumimaci torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
némi zsiradék
Tésztához:
480 g sárgabarack félbevágva (lecsepegtetve)
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Vanillincukor
5 darab tojás (M-es)
275 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
400 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
kb. 400 g gyümölcsös gumimaci
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sárgabarackot szűrőn lecsepegtetjük, és apró darabokra vágjuk. Kenjük ki a tortaforma alját némi zsiradékkal, béleljük ki sütőpapírral, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Adjuk hozzá a tojásokat és a legmagasabb fokozaton kb. 1 percig keverjük.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverve adjuk a masszához. Végül forgassuk bele a sárgabarackdarabokat, majd öntsük a tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a kapcsos tortaforma peremét.
Vegyük le a sütőforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát egy süteményrácson.
Díszítés:
Helyezzük a tortát egy tortatálra. A habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Kenjük a krémet a tortára és egyenletesen vonjuk be a tortát.
Tálalás előtt díszítsük a tortát gumimacikkal.
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Adjuk hozzá a tojásokat és a legmagasabb fokozaton kb. 1 percig keverjük.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverve adjuk a masszához. Végül forgassuk bele a sárgabarackdarabokat, majd öntsük a tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a kapcsos tortaforma peremét.
Vegyük le a sütőforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát egy süteményrácson.
Díszítés:
Helyezzük a tortát egy tortatálra. A habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Kenjük a krémet a tortára és egyenletesen vonjuk be a tortát.
Tálalás előtt díszítsük a tortát gumimacikkal.
Tipp:
Tejszínhab nélkül a tészta fagyasztható.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?