Néró teasütemény



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát sima csővel ellátott nyomózsákba (12 mm Ø) töltjük, és a tepsire, egymástól kellő távolságra korongokat (kb. 3,5 cm Ø) nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A kihűlt kekszek felét rácsra helyezzük, és az olvasztott étcsokoládét egy kis habzsákból vagy levágott sarkú mélyhűtőtasakból rájuk csorgatjuk. Miután a csokoládé megszilárdult, egy-egy díszített és sima kekszet sárgabaracklekvárral összeragasztunk.
Tipp:


Néró teasütemény
Hozzávalók
kb. 24-26 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát sima csővel ellátott nyomózsákba (12 mm Ø) töltjük, és a tepsire, egymástól kellő távolságra korongokat (kb. 3,5 cm Ø) nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A kihűlt kekszek felét rácsra helyezzük, és az olvasztott étcsokoládét egy kis habzsákból vagy levágott sarkú mélyhűtőtasakból rájuk csorgatjuk. Miután a csokoládé megszilárdult, egy-egy díszített és sima kekszet sárgabaracklekvárral összeragasztunk.
Tipp:
Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?