Néró teasütemény
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
150 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
5 darab tojássárgája (M-es)
Töltelékhez:
kb. 150 g sárgabaracklekvár
Tetejére:
kb. 50 g étcsokoládé
1 kávéskanál olaj
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát sima csővel ellátott nyomózsákba (12 mm Ø) töltjük, és a tepsire, egymástól kellő távolságra korongokat (kb. 3,5 cm Ø) nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A kihűlt kekszek felét rácsra helyezzük, és az olvasztott étcsokoládét egy kis habzsákból vagy levágott sarkú mélyhűtőtasakból rájuk csorgatjuk. Miután a csokoládé megszilárdult, egy-egy díszített és sima kekszet sárgabaracklekvárral összeragasztunk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát sima csővel ellátott nyomózsákba (12 mm Ø) töltjük, és a tepsire, egymástól kellő távolságra korongokat (kb. 3,5 cm Ø) nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A kihűlt kekszek felét rácsra helyezzük, és az olvasztott étcsokoládét egy kis habzsákból vagy levágott sarkú mélyhűtőtasakból rájuk csorgatjuk. Miután a csokoládé megszilárdult, egy-egy díszített és sima kekszet sárgabaracklekvárral összeragasztunk.
Tipp:
A sütemény tésztájához fel nem használt tojásfehérjék lefagyaszthatók.
Kedvencnek jelölöm
Néró teasütemény
Hozzávalók
kb. 24-26 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
150 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
5 darab tojássárgája (M-es)
Töltelékhez:
kb. 150 g sárgabaracklekvár
Tetejére:
kb. 50 g étcsokoládé
1 kávéskanál olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát sima csővel ellátott nyomózsákba (12 mm Ø) töltjük, és a tepsire, egymástól kellő távolságra korongokat (kb. 3,5 cm Ø) nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A kihűlt kekszek felét rácsra helyezzük, és az olvasztott étcsokoládét egy kis habzsákból vagy levágott sarkú mélyhűtőtasakból rájuk csorgatjuk. Miután a csokoládé megszilárdult, egy-egy díszített és sima kekszet sárgabaracklekvárral összeragasztunk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát sima csővel ellátott nyomózsákba (12 mm Ø) töltjük, és a tepsire, egymástól kellő távolságra korongokat (kb. 3,5 cm Ø) nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A kihűlt kekszek felét rácsra helyezzük, és az olvasztott étcsokoládét egy kis habzsákból vagy levágott sarkú mélyhűtőtasakból rájuk csorgatjuk. Miután a csokoládé megszilárdult, egy-egy díszített és sima kekszet sárgabaracklekvárral összeragasztunk.
Tipp:
A sütemény tésztájához fel nem használt tojásfehérjék lefagyaszthatók.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?