Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Néró teasütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24-26 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24-26 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
150 g porcukor
5 darab tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

kb. 150 g sárgabaracklekvár

Tetejére:

kb. 50 g étcsokoládé
1 kávéskanál olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát sima csővel ellátott nyomózsákba (12 mm Ø) töltjük, és a tepsire, egymástól kellő távolságra korongokat (kb. 3,5 cm Ø) nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A kihűlt kekszek felét rácsra helyezzük, és az olvasztott étcsokoládét egy kis habzsákból vagy levágott sarkú mélyhűtőtasakból rájuk csorgatjuk. Miután a csokoládé megszilárdult, egy-egy díszített és sima kekszet sárgabaracklekvárral összeragasztunk.

Tipp:

A sütemény tésztájához fel nem használt tojásfehérjék lefagyaszthatók.
Néró teasütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!