Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyömbéres eperkence

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 darab 250 ml-es befőttes üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

1 darab 250 ml-es befőttes üveg elkészítéséhez

200 g földieper
kb. 5 g friss gyömbér
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Kimérünk 200 g-ot. A gyömbért megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük.

Elkészítés:

A földiepret és a gyömbért egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport, majd további kb. 1 percig pürésítjük.

Öntsük a gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml), és felhasználásig tároljuk a hűtőszekrényben.

A gyümölcskence max. 2-3 napig áll el a hűtőszekrényben.

Tippek:

A gyümölcskence készítéséhez csak ép és teljesen egészséges gyümölcsöt használjunk.
Ízletes kenyérre, joghurtba keverve vagy palacsintára kenve, császármorzsa mellé.
Gyömbéres eperkence

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!