Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyömbéres eperkence

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 darab 250 ml-es befőttes üveg

Hozzávalók

1 darab 250 ml-es befőttes üveg elkészítéséhez

200 g földieper
kb. 5 g friss gyömbér
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Kimérünk 200 g-ot. A gyömbért megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük.

Elkészítés:

A földiepret és a gyömbért egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport, majd további kb. 1 percig pürésítjük.

Öntsük a gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml), és felhasználásig tároljuk a hűtőszekrényben.

A gyümölcskence max. 2-3 napig áll el a hűtőszekrényben.

Tippek:

A gyümölcskence készítéséhez csak ép és teljesen egészséges gyümölcsöt használjunk.
Ízletes kenyérre, joghurtba keverve vagy palacsintára kenve, császármorzsa mellé.
Gyömbéres eperkence

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!