Gyömbères Körte Galette
Hozzávalók
Tèszta:
5 dkg teljes kiőrlèsű búzaliszt
10 dkg finomliszt
2 ek mèz
1 ek tejföl
7 dkg vaj
1 kk Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
Töltelèk:
2 db nagyobb körte ( lehet kemènyebb)
3 cm friss gyömbèr
3 ek cukor vagy eritrit
1 dl vìz
1 tojàs sàrgàja
1 -2 ek citromlè
Elkészítés
Tèszta
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzàvalóval összedolgozzuk.
Kèt tèsztagombócot formàzunk belőle ès hűtőben hagyjuk pihenni 30 percet.
Kèt tèsztagombócot formàzunk belőle ès hűtőben hagyjuk pihenni 30 percet.
Töltelèk
A körtèket meghàmozzuk , maghàzàt kivàgjuk, majd vèkony cikkekre vàgjuk.
A gyömbèrt meghàmozzuk ès apró kockàra vàgjuk, az èdesìtővel, citromlèvel, vìzzel felforraljuk , beletesszük a körtèket ès 5 percig fedő alatt pàroljuk.
Hagyjuk kihűlni a szirupban.
A gyömbèrt meghàmozzuk ès apró kockàra vàgjuk, az èdesìtővel, citromlèvel, vìzzel felforraljuk , beletesszük a körtèket ès 5 percig fedő alatt pàroljuk.
Hagyjuk kihűlni a szirupban.
Összeàllìtàs
A tèsztàt lisztetett felületen 20-23 cm àtmèrőjű körrè nyújtjuk.
A közepère tesszük a lecsepegtetett körte felèt , a szèlèt hagyjuk üresen kb 1,5 cm .
Hajtsuk fel körben a tèszta szèlèt, kenjük meg tojàssàrgàjàval ès tegyük sütőpapìrral bèlelt tepsìre, a màsik tèsztàt is kèszìtsük el hasonlóan.
Előmelegìtett sütőben 175 °C 20-25 percig süssük.
A közepère tesszük a lecsepegtetett körte felèt , a szèlèt hagyjuk üresen kb 1,5 cm .
Hajtsuk fel körben a tèszta szèlèt, kenjük meg tojàssàrgàjàval ès tegyük sütőpapìrral bèlelt tepsìre, a màsik tèsztàt is kèszìtsük el hasonlóan.
Előmelegìtett sütőben 175 °C 20-25 percig süssük.
Elkészítés
Tàlalhatjuk melegen fagyival vagy kihűlve tejszìnhabbal.
Alternatív elkészítés
Aki nem szereti az erős csìpős ìzeket hasznàljon kevesebb gyömbèrt.
Kedvencnek jelölöm
Gyömbères Körte Galette
Hozzávalók
Tèszta:
5 dkg teljes kiőrlèsű búzaliszt
10 dkg finomliszt
2 ek mèz
1 ek tejföl
7 dkg vaj
1 kk Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
Töltelèk:
2 db nagyobb körte ( lehet kemènyebb)
3 cm friss gyömbèr
3 ek cukor vagy eritrit
1 dl vìz
1 tojàs sàrgàja
1 -2 ek citromlè
Elkészítés lépésről lépésre
Tèszta
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzàvalóval összedolgozzuk.
Kèt tèsztagombócot formàzunk belőle ès hűtőben hagyjuk pihenni 30 percet.
Kèt tèsztagombócot formàzunk belőle ès hűtőben hagyjuk pihenni 30 percet.
Töltelèk
A körtèket meghàmozzuk , maghàzàt kivàgjuk, majd vèkony cikkekre vàgjuk.
A gyömbèrt meghàmozzuk ès apró kockàra vàgjuk, az èdesìtővel, citromlèvel, vìzzel felforraljuk , beletesszük a körtèket ès 5 percig fedő alatt pàroljuk.
Hagyjuk kihűlni a szirupban.
A gyömbèrt meghàmozzuk ès apró kockàra vàgjuk, az èdesìtővel, citromlèvel, vìzzel felforraljuk , beletesszük a körtèket ès 5 percig fedő alatt pàroljuk.
Hagyjuk kihűlni a szirupban.
Összeàllìtàs
A tèsztàt lisztetett felületen 20-23 cm àtmèrőjű körrè nyújtjuk.
A közepère tesszük a lecsepegtetett körte felèt , a szèlèt hagyjuk üresen kb 1,5 cm .
Hajtsuk fel körben a tèszta szèlèt, kenjük meg tojàssàrgàjàval ès tegyük sütőpapìrral bèlelt tepsìre, a màsik tèsztàt is kèszìtsük el hasonlóan.
Előmelegìtett sütőben 175 °C 20-25 percig süssük.
A közepère tesszük a lecsepegtetett körte felèt , a szèlèt hagyjuk üresen kb 1,5 cm .
Hajtsuk fel körben a tèszta szèlèt, kenjük meg tojàssàrgàjàval ès tegyük sütőpapìrral bèlelt tepsìre, a màsik tèsztàt is kèszìtsük el hasonlóan.
Előmelegìtett sütőben 175 °C 20-25 percig süssük.
Elkészítés
Tàlalhatjuk melegen fagyival vagy kihűlve tejszìnhabbal.
Alternatív elkészítés
Aki nem szereti az erős csìpős ìzeket hasznàljon kevesebb gyömbèrt.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?