Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors csokoládés-vaníliás desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 adag elkészítéséhez

Díszítéshez:

tetszőleges ostyarolók
friss gyümölcsök

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Krém:
Az Aranka Krémeket a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük. 300 ml hideg tejet keverőtálba öntünk, hozzáadjuk a csokoládés krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A maradék 300 ml tejet egy másik keverőtálba öntjük, és hasonlóan elkészítjük a vaníliaízű krémport is.

Rétegezés:
A kétféle krémet felváltva desszertes poharakba rétegezzük. Egy kanál segítségével összemárványozzuk a krémeket. Díszítésig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A desszertet ostyarolókkal és friss gyümölcsökkel díszítjük.

Tippek:

A krémeket habzsákba vagy fagyasztótasakba (amelynek az egyik sarkát levágjuk) is tölthetjük, és így adagoljuk a desszertes poharakba. Ez különösen egyszerű keskeny poharak esetén.

Tejszínesre is elkészíthetjük a krémeket, ehhez ízenként 200 ml tejet és 100 ml habtejszínt használjunk.
A csokoládé és a vanília klasszikus ízvilágát kombinálja a Gyors csokoládés-vaníliás pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!