
Gyors őszibarack torta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Kevert tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima lesz. A tésztát oszlassuk el a tortaformába. Tegyük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a tészta alapot.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Fordítsuk ki a tortaalapot egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk a tortaalapot a süteményrácson kihűlni.
Távolítsuk el sütőpapírt. Helyezzük a tortaalapot egy tortatálra és tegyünk köré egy tortakarikát vagy a megtisztított tortaforma peremét.
Krém:
A tejszínt 2 tasak zselatinfix-el verjük kemény habbá. Keverjük össze a túrót 1 tasak zselatinfix-el. Keverjük össze a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és 50 ml baracklevet, majd keverjük a túróhoz. Végül forgassuk bele a tejszínt. A krém 1/3-át kenjük az alapra. Vágjuk szeletekre a félbevágott barackokat, és tegyük a krém tetejére kb. 3/4 részét. A maradék krémet hullámos mintázatban kenjük el. Díszítsük a maradék barackszeletekkel. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
A barackos torta tálalása előtt lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát vagy a tortaforma peremét.
Tippek:
A barackos tortát őszibaracklé helyett 2 evőkanál barack- vagy narancslikőrrel is elkészíthetjük.


Gyors őszibarack torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Kevert tésztához:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima lesz. A tésztát oszlassuk el a tortaformába. Tegyük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a tészta alapot.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Fordítsuk ki a tortaalapot egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk a tortaalapot a süteményrácson kihűlni.
Távolítsuk el sütőpapírt. Helyezzük a tortaalapot egy tortatálra és tegyünk köré egy tortakarikát vagy a megtisztított tortaforma peremét.
Krém:
A tejszínt 2 tasak zselatinfix-el verjük kemény habbá. Keverjük össze a túrót 1 tasak zselatinfix-el. Keverjük össze a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és 50 ml baracklevet, majd keverjük a túróhoz. Végül forgassuk bele a tejszínt. A krém 1/3-át kenjük az alapra. Vágjuk szeletekre a félbevágott barackokat, és tegyük a krém tetejére kb. 3/4 részét. A maradék krémet hullámos mintázatban kenjük el. Díszítsük a maradék barackszeletekkel. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
A barackos torta tálalása előtt lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát vagy a tortaforma peremét.
Tippek:
A barackos tortát őszibaracklé helyett 2 evőkanál barack- vagy narancslikőrrel is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?