Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors őszibarack torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Kevert tésztához:

100 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)

Krémhez:

480 g őszibarack félbevágva (lecsepegtetve)
400 ml hideg habtejszín
500 g félzsíros túró
100 g cukor
2 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az őszibarackot szitán csepegtessük le. Gyűjtsük fel a folyadékot. Kenjük ki a tortaforma alját, és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima lesz. A tésztát oszlassuk el a tortaformába. Tegyük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a tészta alapot.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Fordítsuk ki a tortaalapot egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk a tortaalapot a süteményrácson kihűlni.

Távolítsuk el sütőpapírt. Helyezzük a tortaalapot egy tortatálra és tegyünk köré egy tortakarikát vagy a megtisztított tortaforma peremét.

Krém:
A tejszínt 2 tasak zselatinfix-el verjük kemény habbá. Keverjük össze a túrót 1 tasak zselatinfix-el. Keverjük össze a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és 50 ml baracklevet, majd keverjük a túróhoz. Végül forgassuk bele a tejszínt. A krém 1/3-át kenjük az alapra. Vágjuk szeletekre a félbevágott barackokat, és tegyük a krém tetejére kb. 3/4 részét. A maradék krémet hullámos mintázatban kenjük el. Díszítsük a maradék barackszeletekkel. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

A barackos torta tálalása előtt lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát vagy a tortaforma peremét.

Tippek:

Ha kakaós alapot szeretnénk egyszerűen keverjük 1 evőkanál Dr. Oetker kakaóport a tésztába.
A barackos tortát őszibaracklé helyett 2 evőkanál barack- vagy narancslikőrrel is elkészíthetjük.
Gyors őszibarack torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!