
Gyümölcsös zebra-sajttorta



Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Csatos tortaformához (ø 26 cm):
Elkészítés
Előkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel összegyúrjuk. A tészta 2/3 részét a tortaforma alján kinyújtjuk és villával többször megszurkáljuk. Rácsatoljuk a tortaforma szélét és a sütő alsó részében elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaformát sütőrácsra tesszük és az alját hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
A maradék tésztából egy rudat formázzuk, majd peremként használva nyomkodjuk a tortaforma széléhez, hogy kb. 3 cm magas peremet kapjunk.
Töltelék:
A túrót, tejfölt, a cukrot és a tojást összekeverjük, majd megfelezzük a tölteléket. Az egyik felébe a vaníliaízű pudingport, a másik felébe pedig a csokoládés pudingport keverjük. Felváltva egyenként 4 evőkanál világos és sötét túrómasszát adagolunk a tortaforma aljába, közvetlenül egymásra. A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma szélét. A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tetejére:
A süteményt kivesszük a formából. A málnát és a szedret szemezzük, majd beborítjuk vele a süteményt. A málnazselét egy kis főzőedényben felfőzzük és megkenjük vele a gyümölcsöket.
Tippek:
A Zebra-sajttorta gyümölcsök nélkül is nagyon ízletes.


Gyümölcsös zebra-sajttorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Csatos tortaformához (ø 26 cm):
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel összegyúrjuk. A tészta 2/3 részét a tortaforma alján kinyújtjuk és villával többször megszurkáljuk. Rácsatoljuk a tortaforma szélét és a sütő alsó részében elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaformát sütőrácsra tesszük és az alját hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
A maradék tésztából egy rudat formázzuk, majd peremként használva nyomkodjuk a tortaforma széléhez, hogy kb. 3 cm magas peremet kapjunk.
Töltelék:
A túrót, tejfölt, a cukrot és a tojást összekeverjük, majd megfelezzük a tölteléket. Az egyik felébe a vaníliaízű pudingport, a másik felébe pedig a csokoládés pudingport keverjük. Felváltva egyenként 4 evőkanál világos és sötét túrómasszát adagolunk a tortaforma aljába, közvetlenül egymásra. A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma szélét. A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tetejére:
A süteményt kivesszük a formából. A málnát és a szedret szemezzük, majd beborítjuk vele a süteményt. A málnazselét egy kis főzőedényben felfőzzük és megkenjük vele a gyümölcsöket.
Tippek:
A Zebra-sajttorta gyümölcsök nélkül is nagyon ízletes.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?