Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös zebra-sajttorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet Gyümölcsös zebra-sajttorta elkészítéséhez

Tészta:

200 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 csipet só
1 közepes méretű tojás
75 g lágy vaj vagy margarin

Töltelék:

500 g félzsíros, krémes túró
1 kis pohár 20 %-os tejföl ( 150 g )
150 g cukor
4 közepes méretű tojás

Tetejére:

250 g málna
250 g szeder
4 evőkanál málnazselé

Csatos tortaformához (ø 26 cm):

kevés zsiradék

A Gyümölcsös zebra-sajttorta elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés

A csatos tortaforma alját kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel összegyúrjuk. A tészta 2/3 részét a tortaforma alján kinyújtjuk és villával többször megszurkáljuk. Rácsatoljuk a tortaforma szélét és a sütő alsó részében elősütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

A tortaformát sütőrácsra tesszük és az alját hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

A maradék tésztából egy rudat formázzuk, majd peremként használva nyomkodjuk a tortaforma széléhez, hogy kb. 3 cm magas peremet kapjunk.

Töltelék:
A túrót, tejfölt, a cukrot és a tojást összekeverjük, majd megfelezzük a tölteléket. Az egyik felébe a vaníliaízű pudingport, a másik felébe pedig a csokoládés pudingport keverjük. Felváltva egyenként 4 evőkanál világos és sötét túrómasszát adagolunk a tortaforma aljába, közvetlenül egymásra (1. ábra). A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma szélét. A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A tetejére:
A süteményt kivesszük a formából. A málnát és a szedret szemezzük, majd beborítjuk vele a süteményt. A málnazselét egy kis főzőedényben felfőzzük és megkenjük vele a gyümölcsöket.

Tippek:

Málna és szeder helyett használhatunk más idénygyümölcsöt is.
A Zebra-sajttorta gyümölcsök nélkül is nagyon ízletes.
Gyümölcsös zebra-sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
2 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
3 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!