
Gyümölcsös zebra-sajttorta



Hozzávalók
Tészta:
200 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 közepes méretű tojás
75 g lágy vaj vagy margarin
Töltelék:
500 g félzsíros, krémes túró
1 kis pohár 20 %-os tejföl ( 150 g )
150 g cukor
4 közepes méretű tojás
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládés
Tetejére:
250 g málna
250 g szeder
4 evőkanál málnazselé
Csatos tortaformához (ø 26 cm):
kevés zsiradék
Elkészítés
Előkészítés
A csatos tortaforma alját kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel összegyúrjuk. A tészta 2/3 részét a tortaforma alján kinyújtjuk és villával többször megszurkáljuk. Rácsatoljuk a tortaforma szélét és a sütő alsó részében elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaformát sütőrácsra tesszük és az alját hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
A maradék tésztából egy rudat formázzuk, majd peremként használva nyomkodjuk a tortaforma széléhez, hogy kb. 3 cm magas peremet kapjunk.
Töltelék:
A túrót, tejfölt, a cukrot és a tojást összekeverjük, majd megfelezzük a tölteléket. Az egyik felébe a vaníliaízű pudingport, a másik felébe pedig a csokoládés pudingport keverjük. Felváltva egyenként 4 evőkanál világos és sötét túrómasszát adagolunk a tortaforma aljába, közvetlenül egymásra (1. ábra). A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma szélét. A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tetejére:
A süteményt kivesszük a formából. A málnát és a szedret szemezzük, majd beborítjuk vele a süteményt. A málnazselét egy kis főzőedényben felfőzzük és megkenjük vele a gyümölcsöket.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel összegyúrjuk. A tészta 2/3 részét a tortaforma alján kinyújtjuk és villával többször megszurkáljuk. Rácsatoljuk a tortaforma szélét és a sütő alsó részében elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaformát sütőrácsra tesszük és az alját hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
A maradék tésztából egy rudat formázzuk, majd peremként használva nyomkodjuk a tortaforma széléhez, hogy kb. 3 cm magas peremet kapjunk.
Töltelék:
A túrót, tejfölt, a cukrot és a tojást összekeverjük, majd megfelezzük a tölteléket. Az egyik felébe a vaníliaízű pudingport, a másik felébe pedig a csokoládés pudingport keverjük. Felváltva egyenként 4 evőkanál világos és sötét túrómasszát adagolunk a tortaforma aljába, közvetlenül egymásra (1. ábra). A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma szélét. A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tetejére:
A süteményt kivesszük a formából. A málnát és a szedret szemezzük, majd beborítjuk vele a süteményt. A málnazselét egy kis főzőedényben felfőzzük és megkenjük vele a gyümölcsöket.
Tippek:
Málna és szeder helyett használhatunk más idénygyümölcsöt is.
A Zebra-sajttorta gyümölcsök nélkül is nagyon ízletes.
A Zebra-sajttorta gyümölcsök nélkül is nagyon ízletes.

Kedvencnek jelölöm

Gyümölcsös zebra-sajttorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tészta:
200 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 közepes méretű tojás
75 g lágy vaj vagy margarin
Töltelék:
500 g félzsíros, krémes túró
1 kis pohár 20 %-os tejföl ( 150 g )
150 g cukor
4 közepes méretű tojás
Tetejére:
250 g málna
250 g szeder
4 evőkanál málnazselé
Csatos tortaformához (ø 26 cm):
kevés zsiradék
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés
A csatos tortaforma alját kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel összegyúrjuk. A tészta 2/3 részét a tortaforma alján kinyújtjuk és villával többször megszurkáljuk. Rácsatoljuk a tortaforma szélét és a sütő alsó részében elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaformát sütőrácsra tesszük és az alját hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
A maradék tésztából egy rudat formázzuk, majd peremként használva nyomkodjuk a tortaforma széléhez, hogy kb. 3 cm magas peremet kapjunk.
Töltelék:
A túrót, tejfölt, a cukrot és a tojást összekeverjük, majd megfelezzük a tölteléket. Az egyik felébe a vaníliaízű pudingport, a másik felébe pedig a csokoládés pudingport keverjük. Felváltva egyenként 4 evőkanál világos és sötét túrómasszát adagolunk a tortaforma aljába, közvetlenül egymásra (1. ábra). A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma szélét. A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tetejére:
A süteményt kivesszük a formából. A málnát és a szedret szemezzük, majd beborítjuk vele a süteményt. A málnazselét egy kis főzőedényben felfőzzük és megkenjük vele a gyümölcsöket.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel összegyúrjuk. A tészta 2/3 részét a tortaforma alján kinyújtjuk és villával többször megszurkáljuk. Rácsatoljuk a tortaforma szélét és a sütő alsó részében elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaformát sütőrácsra tesszük és az alját hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
A maradék tésztából egy rudat formázzuk, majd peremként használva nyomkodjuk a tortaforma széléhez, hogy kb. 3 cm magas peremet kapjunk.
Töltelék:
A túrót, tejfölt, a cukrot és a tojást összekeverjük, majd megfelezzük a tölteléket. Az egyik felébe a vaníliaízű pudingport, a másik felébe pedig a csokoládés pudingport keverjük. Felváltva egyenként 4 evőkanál világos és sötét túrómasszát adagolunk a tortaforma aljába, közvetlenül egymásra (1. ábra). A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma szélét. A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tetejére:
A süteményt kivesszük a formából. A málnát és a szedret szemezzük, majd beborítjuk vele a süteményt. A málnazselét egy kis főzőedényben felfőzzük és megkenjük vele a gyümölcsöket.
Tippek:
Málna és szeder helyett használhatunk más idénygyümölcsöt is.
A Zebra-sajttorta gyümölcsök nélkül is nagyon ízletes.
A Zebra-sajttorta gyümölcsök nélkül is nagyon ízletes.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?