Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös zebra-sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tészta:

200 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 csipet só
1 közepes méretű tojás
75 g lágy vaj vagy margarin

Töltelék:

500 g félzsíros, krémes túró
1 kis pohár 20 %-os tejföl ( 150 g )
150 g cukor
4 közepes méretű tojás

Tetejére:

250 g málna
250 g szeder
4 evőkanál málnazselé

Csatos tortaformához (ø 26 cm):

kevés zsiradék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csatos tortaforma alját kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel összegyúrjuk. A tészta 2/3 részét a tortaforma alján kinyújtjuk és villával többször megszurkáljuk. Rácsatoljuk a tortaforma szélét és a sütő alsó részében elősütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

A tortaformát sütőrácsra tesszük és az alját hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

A maradék tésztából egy rudat formázzuk, majd peremként használva nyomkodjuk a tortaforma széléhez, hogy kb. 3 cm magas peremet kapjunk.

Töltelék:
A túrót, tejfölt, a cukrot és a tojást összekeverjük, majd megfelezzük a tölteléket. Az egyik felébe a vaníliaízű pudingport, a másik felébe pedig a csokoládés pudingport keverjük. Felváltva egyenként 4 evőkanál világos és sötét túrómasszát adagolunk a tortaforma aljába, közvetlenül egymásra. A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma szélét. A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A tetejére:
A süteményt kivesszük a formából. A málnát és a szedret szemezzük, majd beborítjuk vele a süteményt. A málnazselét egy kis főzőedényben felfőzzük és megkenjük vele a gyümölcsöket.

Tippek:

Málna és szeder helyett használhatunk más idénygyümölcsöt is.
A Zebra-sajttorta gyümölcsök nélkül is nagyon ízletes.
A Gyümölcsös zebra-sajttorta puding és túrókrém keverékével töltött sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
82 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!