Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors szőlős lepény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyors szőlős lepény

35 dkg jó minőségű leveles tészta
0,5 l tej
10 dkg cukor
20 dkg szőlő vagy más bogyós gyümölcs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

25x35 cm tepsi

Elkészítés

A tésztát kinyújtjuk és a széleit 1 cm vastagon levágjuk majd a tésztát a tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk és a levágott széllel körberakjuk (peremet készítünk) majd 180 'C sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük. A tepsiből kivéve, kihűtjük.
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük és a kisült tésztára öntjük majd megszórjuk a megmosott gyümölccsel. Fél órát hűvös helyen pihentetjük.

Tálalás

Kb. 10 -12 szelet
Gyors szőlős lepény Gyors szőlős lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!