Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-almás csigák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

50 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
300 g alma

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk egy kis lábasban, majd pár percet hűlni hagyjuk. A porcukrot összekeverjük a kakaóporral. A megmosott almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a vaníliás cukorral.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd megkenjük az olvasztott zsiradékkal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Egyenletesen megszórjuk a porcukor-kakaópor keverékkel és az almakockákkal. Az üresen hagyott sávot megkenjük egy kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, és kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat oldalukra fordítva a tepsire helyezzük egymástól egy kis távolságra. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csigákat a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Tippek:

A porcukorhoz és a kakaóporhoz hozzákeverhetünk ½ kávéskanál őrölt fahéjat.
Alma helyett keményebb húsú körtével is elkészíthetjük a csigákat.
Kakaós-almás csigák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!