
Kakaós-almás csigák



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk egy kis lábasban, majd pár percet hűlni hagyjuk. A porcukrot összekeverjük a kakaóporral. A megmosott almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a vaníliás cukorral.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd megkenjük az olvasztott zsiradékkal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Egyenletesen megszórjuk a porcukor-kakaópor keverékkel és az almakockákkal. Az üresen hagyott sávot megkenjük egy kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, és kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat oldalukra fordítva a tepsire helyezzük egymástól egy kis távolságra. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Alma helyett keményebb húsú körtével is elkészíthetjük a csigákat.


Kakaós-almás csigák
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk egy kis lábasban, majd pár percet hűlni hagyjuk. A porcukrot összekeverjük a kakaóporral. A megmosott almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a vaníliás cukorral.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd megkenjük az olvasztott zsiradékkal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Egyenletesen megszórjuk a porcukor-kakaópor keverékkel és az almakockákkal. Az üresen hagyott sávot megkenjük egy kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, és kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat oldalukra fordítva a tepsire helyezzük egymástól egy kis távolságra. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Alma helyett keményebb húsú körtével is elkészíthetjük a csigákat.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?