
Gyümölcsös amerikai palacsinta nyársak



Hozzávalók
Nyársakhoz:
1 tasak Dr. Oetker Amerikai palacsinta alappor
300 ml tej
kevés margarin a sütéshez
2,5-3 db banán
kevés citromlé
10-12 szem eper
Öntethez:
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet csokoládéízű
250 ml tej
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Elkészítés
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 40-48 darab apró palacsintát sütünk belőle. Ehhez 1-1 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A banánokat megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk, kevés citromlébe forgatjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, vízszintesen felszeleteljük. 4-4 kis palacsintát fa nyársakra húzunk felváltva a gyümölcskarikákkal.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A nyársakat a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.
A banánokat megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk, kevés citromlébe forgatjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, vízszintesen felszeleteljük. 4-4 kis palacsintát fa nyársakra húzunk felváltva a gyümölcskarikákkal.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A nyársakat a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Áfonyát, almaszeleteket, barackcikkeket is húzhatunk a nyársakra.

Kedvencnek jelölöm

Gyümölcsös amerikai palacsinta nyársak
Hozzávalók
kb. 10-12 darab elkészítéséhez
Nyársakhoz:
300 ml tej
kevés margarin a sütéshez
2,5-3 db banán
kevés citromlé
10-12 szem eper
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 40-48 darab apró palacsintát sütünk belőle. Ehhez 1-1 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A banánokat megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk, kevés citromlébe forgatjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, vízszintesen felszeleteljük. 4-4 kis palacsintát fa nyársakra húzunk felváltva a gyümölcskarikákkal.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A nyársakat a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.
A banánokat megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk, kevés citromlébe forgatjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, vízszintesen felszeleteljük. 4-4 kis palacsintát fa nyársakra húzunk felváltva a gyümölcskarikákkal.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A nyársakat a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Áfonyát, almaszeleteket, barackcikkeket is húzhatunk a nyársakra.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?