Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gundel-palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag Gundel-palacsinta elkészítéséhez

Tésztához:

150 g búzaliszt
200 ml tej
kb. 150 ml szódavíz
2 darab tojás (M-es)
2 evőkanál étolaj
1 csipet só

Töltelékhez:

200 g dióbél
200 ml tej
1 kisebb narancs (kezeletlen) lereszelt héja
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
80 g porcukor
100 g mazsola

Öntethez:

250 ml tej
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
ízlés szerint 1 evőkanál cukor

Díszítéshez:

30 g dióbél

A Gundel-palacsinta elkészítése lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverővel) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Ezután felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal. A masszából 8 db palacsintát sütünk. Tálalásig letakarjuk.

Töltelék:
A diót forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd finomra őröljük. A tejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancshéjat, a rum aromát és a porcukrot. Felforraljuk, majd belekeverjük az őrölt diót és a mazsolát. Kevergetve, 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. A töltelékkel vékonyan megkenjük a palacsintákat, mindegyik palacsintát négybe hajtjuk.

Öntet:
A tasak tartalmát ízlés szerint elkeverjük a cukorral. A tejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a rum aromát, majd hozzákeverjük az öntetport. Folyamatos keverés mellett az egészet felforraljuk.

Díszítés:
2-2 palacsintát desszertes tálra teszünk, meglocsoljuk a csokoládéöntettel. A diót durvára törjük, a palacsintákra szórjuk.

Tipp:

Egész dióbéllel is díszíthetjük a desszertet.
Gundel-palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!