
Gundel-palacsinta



Hozzávalók
Tésztához:
150 g búzaliszt
200 ml tej
kb. 150 ml szódavíz
2 darab tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál étolaj
1 csipet só
Töltelékhez:
200 g dióbél
200 ml tej
1 kisebb narancs (kezeletlen) lereszelt héja
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma Rum
80 g porcukor
100 g mazsola
Öntethez:
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet csokoládéízű
250 ml tej
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma Rum
ízlés szerint 1 evőkanál cukor
Díszítéshez:
30 g dióbél
Elkészítés
Elkészítés:
A Gundel-palacsinta desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverővel) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Ezután felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal. A masszából 8 db palacsintát sütünk. Tálalásig letakarjuk.
Töltelék:
A diót forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd finomra őröljük. A tejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancshéjat, a rum aromát és a porcukrot. Felforraljuk, majd belekeverjük az őrölt diót és a mazsolát. Kevergetve, 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. A töltelékkel vékonyan megkenjük a palacsintákat, mindegyik palacsintát négybe hajtjuk.
Öntet:
A tasak tartalmát ízlés szerint elkeverjük a cukorral. A tejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a rum aromát, majd hozzákeverjük az öntetport. Folyamatos keverés mellett az egészet felforraljuk.
Díszítés:
2-2 palacsintát desszertes tálra teszünk, meglocsoljuk a csokoládéöntettel. A diót durvára törjük, a palacsintákra szórjuk.
Tészta:
A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverővel) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Ezután felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal. A masszából 8 db palacsintát sütünk. Tálalásig letakarjuk.
Töltelék:
A diót forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd finomra őröljük. A tejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancshéjat, a rum aromát és a porcukrot. Felforraljuk, majd belekeverjük az őrölt diót és a mazsolát. Kevergetve, 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. A töltelékkel vékonyan megkenjük a palacsintákat, mindegyik palacsintát négybe hajtjuk.
Öntet:
A tasak tartalmát ízlés szerint elkeverjük a cukorral. A tejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a rum aromát, majd hozzákeverjük az öntetport. Folyamatos keverés mellett az egészet felforraljuk.
Díszítés:
2-2 palacsintát desszertes tálra teszünk, meglocsoljuk a csokoládéöntettel. A diót durvára törjük, a palacsintákra szórjuk.
Tipp:
Egész dióbéllel is díszíthetjük a desszertet.
A Gundel-palacsinta tetejére házilag készített csokoládéöntetet is tehetünk.
A Gundel-palacsinta tetejére házilag készített csokoládéöntetet is tehetünk.

Kedvencnek jelölöm

Gundel-palacsinta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tésztához:
150 g búzaliszt
200 ml tej
kb. 150 ml szódavíz
2 darab tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál étolaj
1 csipet só
Töltelékhez:
200 g dióbél
200 ml tej
1 kisebb narancs (kezeletlen) lereszelt héja
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
80 g porcukor
100 g mazsola
Díszítéshez:
30 g dióbél
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés:
A Gundel-palacsinta desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverővel) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Ezután felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal. A masszából 8 db palacsintát sütünk. Tálalásig letakarjuk.
Töltelék:
A diót forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd finomra őröljük. A tejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancshéjat, a rum aromát és a porcukrot. Felforraljuk, majd belekeverjük az őrölt diót és a mazsolát. Kevergetve, 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. A töltelékkel vékonyan megkenjük a palacsintákat, mindegyik palacsintát négybe hajtjuk.
Öntet:
A tasak tartalmát ízlés szerint elkeverjük a cukorral. A tejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a rum aromát, majd hozzákeverjük az öntetport. Folyamatos keverés mellett az egészet felforraljuk.
Díszítés:
2-2 palacsintát desszertes tálra teszünk, meglocsoljuk a csokoládéöntettel. A diót durvára törjük, a palacsintákra szórjuk.
Tészta:
A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverővel) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Ezután felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal. A masszából 8 db palacsintát sütünk. Tálalásig letakarjuk.
Töltelék:
A diót forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd finomra őröljük. A tejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancshéjat, a rum aromát és a porcukrot. Felforraljuk, majd belekeverjük az őrölt diót és a mazsolát. Kevergetve, 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. A töltelékkel vékonyan megkenjük a palacsintákat, mindegyik palacsintát négybe hajtjuk.
Öntet:
A tasak tartalmát ízlés szerint elkeverjük a cukorral. A tejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a rum aromát, majd hozzákeverjük az öntetport. Folyamatos keverés mellett az egészet felforraljuk.
Díszítés:
2-2 palacsintát desszertes tálra teszünk, meglocsoljuk a csokoládéöntettel. A diót durvára törjük, a palacsintákra szórjuk.
Tipp:
Egész dióbéllel is díszíthetjük a desszertet.
A Gundel-palacsinta tetejére házilag készített csokoládéöntetet is tehetünk.
A Gundel-palacsinta tetejére házilag készített csokoládéöntetet is tehetünk.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?