Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
100 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)
100 g aprított mandula vagy mandulaszelet
100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott citromhéj
100 g mazsola

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
Öntsük a lisztet egy keverőtálba és keverjük hozzá az élesztőt. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a búzalisztet, a tojást, a tojásfehérjét és a langyos tej-zsír keveréket, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Végül gyúrjuk bele a mandulát, a kandírozott narancshéjat, a kandírozott citromhéjat és a mazsolát. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg a tészta láthatóan megnő.

Béleljük ki a tepsit a sütőpapírral.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk össze, majd formázzunk a tésztából egy kerek cipót (Ø kb. 18 cm). Tegyük az előkészített tepsire, fedjük le, és hagyjuk kelni további kb. 15-20 percig.

Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tojássárgáját verjük fel egy villával és keverjük össze a tejjel. A cipót keresztben vágjuk be, nem túl mélyen, és kenjük meg a tejes tojássárgájával. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a kalácsot.

Sütési idő: kb. 45-48 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A húsvéti kalácsot a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra rácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A kandírozott citromhéjat és a kandírozott narancshéjat tetszés szerint apróra vághatjuk.
A húsvéti kalács lefagyasztható.
Húsvéti kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!