
Húsvéti kalács



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Öntsük a lisztet egy keverőtálba és keverjük hozzá az élesztőt. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a búzalisztet, a tojást, a tojásfehérjét és a langyos tej-zsír keveréket, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Végül gyúrjuk bele a mandulát, a kandírozott narancshéjat, a kandírozott citromhéjat és a mazsolát. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg a tészta láthatóan megnő.
Béleljük ki a tepsit a sütőpapírral.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk össze, majd formázzunk a tésztából egy kerek cipót (Ø kb. 18 cm). Tegyük az előkészített tepsire, fedjük le, és hagyjuk kelni további kb. 15-20 percig.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojássárgáját verjük fel egy villával és keverjük össze a tejjel. A cipót keresztben vágjuk be, nem túl mélyen, és kenjük meg a tejes tojássárgájával. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a kalácsot.
Sütési idő: kb. 45-48 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A húsvéti kalácsot a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A húsvéti kalács lefagyasztható.


Húsvéti kalács
Hozzávalók
kb. 30 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Öntsük a lisztet egy keverőtálba és keverjük hozzá az élesztőt. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a búzalisztet, a tojást, a tojásfehérjét és a langyos tej-zsír keveréket, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Végül gyúrjuk bele a mandulát, a kandírozott narancshéjat, a kandírozott citromhéjat és a mazsolát. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg a tészta láthatóan megnő.
Béleljük ki a tepsit a sütőpapírral.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk össze, majd formázzunk a tésztából egy kerek cipót (Ø kb. 18 cm). Tegyük az előkészített tepsire, fedjük le, és hagyjuk kelni további kb. 15-20 percig.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojássárgáját verjük fel egy villával és keverjük össze a tejjel. A cipót keresztben vágjuk be, nem túl mélyen, és kenjük meg a tejes tojássárgájával. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a kalácsot.
Sütési idő: kb. 45-48 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A húsvéti kalácsot a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A húsvéti kalács lefagyasztható.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?