Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsszósz (Rote Grütze)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 adag elkészítéséhez

500 g vegyes bogyós gyümölcs, pl.: szeder, málna, fekete áfonya, ribizli (piros/fekete), eper, meggy
250 ml meggylé vagy piros ribizlilé
40 g cukor
½ fahéjrúd

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szedret, a málnát és a fekete áfonyát szemezzük, a ribizlit megmossuk, és a szemeket villa segítségével lehúzzuk a száráról. Az epret és a meggyet megmossuk, megtisztítjuk, és a gyümölcsök méretétől függően elfelezzük vagy negyedeljük.

Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és késsel kikaparjuk a belsejét. A keményítőt 4 evőkanál gyümölcslével kikeverjük. A maradék gyümölcslevet, a cukrot, a fahéjrudat, a vaníliarudat, a kikapart vaníliát edényben felforraljuk. Belekeverjük a kikevert keményítőt, röviden felforraljuk, és az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. Óvatosan belekeverjük a bogyós gyümölcsöket, tálba áttöltjük, és hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt a fahéjrudat és a vaníliarudat eltávolítjuk, és a Rote Grütze-t még egyszer átkeverjük.

Tippek:

A Grütze-t elkészíthetjük fagyasztott gyümölccsel is.
A Rote Grütze-t vaníliaöntettel, tejszínhabbal, fagylalttal vagy pudinggal tálaljuk.
Tetszés szerint adagolhatjuk poharakban is.
Meggy- vagy ribizlilé helyett használhatunk almalevet is.
A Gyümölcsszósz (Rote Grütze) vegyes bogyós gyümölcs, pl.: szeder, málna, fekete áfonya, ribizli (piros/fekete), eper, meggy hozzáadásával készül.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!