Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsszósz (Rote Grütze)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 adag elkészítéséhez

500 g vegyes bogyós gyümölcs, pl.: szeder, málna, fekete áfonya, ribizli (piros/fekete), eper, meggy
250 ml meggylé vagy piros ribizlilé
40 g cukor
½ fahéjrúd

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szedret, a málnát és a fekete áfonyát szemezzük, a ribizlit megmossuk, és a szemeket villa segítségével lehúzzuk a száráról. Az epret és a meggyet megmossuk, megtisztítjuk, és a gyümölcsök méretétől függően elfelezzük vagy negyedeljük.

Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és késsel kikaparjuk a belsejét. A keményítőt 4 evőkanál gyümölcslével kikeverjük. A maradék gyümölcslevet, a cukrot, a fahéjrudat, a vaníliarudat, a kikapart vaníliát edényben felforraljuk. Belekeverjük a kikevert keményítőt, röviden felforraljuk, és az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. Óvatosan belekeverjük a bogyós gyümölcsöket, tálba áttöltjük, és hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt a fahéjrudat és a vaníliarudat eltávolítjuk, és a Rote Grütze-t még egyszer átkeverjük.

Tippek:

A Grütze-t elkészíthetjük fagyasztott gyümölccsel is.
A Rote Grütze-t vaníliaöntettel, tejszínhabbal, fagylalttal vagy pudinggal tálaljuk.
Tetszés szerint adagolhatjuk poharakban is.
Meggy- vagy ribizlilé helyett használhatunk almalevet is.
A Gyümölcsszósz (Rote Grütze) vegyes bogyós gyümölcs, pl.: szeder, málna, fekete áfonya, ribizli (piros/fekete), eper, meggy hozzáadásával készül.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!