Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejberizs torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához Ø 26 cm:

némi zsiradék

Rizspudinghoz:

1 liter tej
1 csipet só
50 g cukor
175 g rizs
200 ml habtejszín

Morzsa tésztához:

200 g búzaliszt
75 g cukor
1 csipet só
100 g lágy vaj vagy margarin
2 evőkanál tej

Öntethez:

1 üveg magozott meggybefőtt

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Rizspuding:
Forraljuk fel a tejet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a Finesse-t egy lábasban, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a rizst, forraljuk fel egyszer, és főzzük alacsony hőfokon kb. 30 percig. Vegyük le a rizst a tűzről, és keverjük bele a tejszínt.
A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Morzsatészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő), hogy morzsa keletkezzen. A morzsa kb. 2/3-át terítsük el a tortaforma aljára, és egy evőkanállal nyomkodjuk le, hogy szilárd alapot képezzen. Villával többször szurkáljuk meg az alapot. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra, és süssük elő a morzsás alapot.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk az elősütött alapot egy süteményrácson kissé kihűlni.

Gyúrjuk össze a maradék morzsakeveréket és formázzuk tekercsbe, majd nyomjuk a tortaforma szélére úgy, hogy kb. 3 cm magas peremet képezzen.
Öntsük a rizspudingot a formába, és a tetejét simítsuk le. Süssük meg a tortát a sütő középső részében, míg aranybarna lesz a teteje.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Hagyjuk a tortát a formában egy süteményrácson kihűlni.
Ezután lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Helyezzük a tortát egy tortatálra, és készítsük el a meggyszószt.

Meggyszósz:
A meggyet szűrjük le. A lecsepegtetett léből kb. 100 ml mérjünk ki, a többit tegyük egy főzőedénybe és tegyük fel főni. A kimért lébe keverjük el a keményítőt, a vanillincukrot, majd kézi habverővel keverjük a felforrt lébe. Állandó keverés mellett további 1 percig főzzük közepes fokozaton, majd keverjük hozzá a leszűrt meggyet.
Az elkészített meggyszószt halmozzuk a torta közepére, vagy vágjunk szeleteket és a szeletek mellé tálaljuk.

Tipp:

A meggybefőtt helyett tetszés szerint használhatunk szilvabefőttet is. Ez esetben a léhez adjunk némi őrölt fahéjat.
Tejberizs torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!