Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejberizs torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához Ø 26 cm:

némi zsiradék

Rizspudinghoz:

1 liter tej
1 csipet só
50 g cukor
175 g rizs
200 ml habtejszín

Morzsa tésztához:

200 g búzaliszt
75 g cukor
1 csipet só
100 g lágy vaj vagy margarin
2 evőkanál tej

Öntethez:

1 üveg magozott meggybefőtt

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Rizspuding:
Forraljuk fel a tejet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a Finesse-t egy lábasban, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a rizst, forraljuk fel egyszer, és főzzük alacsony hőfokon kb. 30 percig. Vegyük le a rizst a tűzről, és keverjük bele a tejszínt.
A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Morzsatészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő), hogy morzsa keletkezzen. A morzsa kb. 2/3-át terítsük el a tortaforma aljára, és egy evőkanállal nyomkodjuk le, hogy szilárd alapot képezzen. Villával többször szurkáljuk meg az alapot. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra, és süssük elő a morzsás alapot.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk az elősütött alapot egy süteményrácson kissé kihűlni.

Gyúrjuk össze a maradék morzsakeveréket és formázzuk tekercsbe, majd nyomjuk a tortaforma szélére úgy, hogy kb. 3 cm magas peremet képezzen.
Öntsük a rizspudingot a formába, és a tetejét simítsuk le. Süssük meg a tortát a sütő középső részében, míg aranybarna lesz a teteje.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Hagyjuk a tortát a formában egy süteményrácson kihűlni.
Ezután lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Helyezzük a tortát egy tortatálra, és készítsük el a meggyszószt.

Meggyszósz:
A meggyet szűrjük le. A lecsepegtetett léből kb. 100 ml mérjünk ki, a többit tegyük egy főzőedénybe és tegyük fel főni. A kimért lébe keverjük el a keményítőt, a vanillincukrot, majd kézi habverővel keverjük a felforrt lébe. Állandó keverés mellett további 1 percig főzzük közepes fokozaton, majd keverjük hozzá a leszűrt meggyet.
Az elkészített meggyszószt halmozzuk a torta közepére, vagy vágjunk szeleteket és a szeletek mellé tálaljuk.

Tipp:

A meggybefőtt helyett tetszés szerint használhatunk szilvabefőttet is. Ez esetben a léhez adjunk némi őrölt fahéjat.
Tejberizs torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
53 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-10-17
2 Kedvelés

Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!

Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!