 
                Vegán datolyabrownie
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 10-12 szelet
                            kb. 10-12 szelet
                        Hozzávalók
Tepsihez (kb. 15x22 cm):
                                        frissentartó fólia
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Datolyabrownie-hoz:
                                        500 g magozott, aszalt datolya
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g kókuszzsír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g őrölt mandula
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g vegán kakaópor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Mázhoz:
                                        100 g vegán étcsokoládé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        20 g kókuszzsír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        15 g vegán kakaópor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A tepsit frissentartó fóliával béleljük. Az aszalt datolyát egy tálba szórjuk, és leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi. 10 percet állni hagyjuk, majd leszűrjük, és a szűrőn keresztül óvatosan kinyomkodjuk. Az 50 g kókuszzsírt megolvasztjuk.
                                
                            Elkészítés:
                                    Datolyabrownie: 
A megpuhult datolyát az olvasztott kókuszzsírral együtt késes aprítóban összetörjük, ezután hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Addig járatjuk a gépet, amíg a hozzávalók egynemű masszává összeállnak. A masszát egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük addig, amíg a máz elkészül.
Máz:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd a kókuszzsírral és a kakaóporral együtt, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. Levesszük a vízgőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd a brownie tetejére csorgatjuk, és spatulával elsimítjuk. Miután kihűlt a máz, a desszertet legalább 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a datolyabrownie-t.
                            A megpuhult datolyát az olvasztott kókuszzsírral együtt késes aprítóban összetörjük, ezután hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Addig járatjuk a gépet, amíg a hozzávalók egynemű masszává összeállnak. A masszát egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük addig, amíg a máz elkészül.
Máz:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd a kókuszzsírral és a kakaóporral együtt, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. Levesszük a vízgőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd a brownie tetejére csorgatjuk, és spatulával elsimítjuk. Miután kihűlt a máz, a desszertet legalább 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a datolyabrownie-t.
Tipp:
                                    Mandula helyett dióval vagy mogyoróval is elkészíthetjük a datolyabrownie-t.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Vegán datolyabrownie
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 15x22 cm):
                                        frissentartó fólia
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Datolyabrownie-hoz:
                                        500 g magozott, aszalt datolya
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g kókuszzsír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g őrölt mandula
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g vegán kakaópor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                                            Mázhoz:
                                        100 g vegán étcsokoládé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        20 g kókuszzsír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        15 g vegán kakaópor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A tepsit frissentartó fóliával béleljük. Az aszalt datolyát egy tálba szórjuk, és leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi. 10 percet állni hagyjuk, majd leszűrjük, és a szűrőn keresztül óvatosan kinyomkodjuk. Az 50 g kókuszzsírt megolvasztjuk.
                                
                            Elkészítés:
                                    Datolyabrownie: 
A megpuhult datolyát az olvasztott kókuszzsírral együtt késes aprítóban összetörjük, ezután hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Addig járatjuk a gépet, amíg a hozzávalók egynemű masszává összeállnak. A masszát egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük addig, amíg a máz elkészül.
Máz:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd a kókuszzsírral és a kakaóporral együtt, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. Levesszük a vízgőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd a brownie tetejére csorgatjuk, és spatulával elsimítjuk. Miután kihűlt a máz, a desszertet legalább 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a datolyabrownie-t.
                            A megpuhult datolyát az olvasztott kókuszzsírral együtt késes aprítóban összetörjük, ezután hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Addig járatjuk a gépet, amíg a hozzávalók egynemű masszává összeállnak. A masszát egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük addig, amíg a máz elkészül.
Máz:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd a kókuszzsírral és a kakaóporral együtt, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. Levesszük a vízgőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd a brownie tetejére csorgatjuk, és spatulával elsimítjuk. Miután kihűlt a máz, a desszertet legalább 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a datolyabrownie-t.
Tipp:
                                    Mandula helyett dióval vagy mogyoróval is elkészíthetjük a datolyabrownie-t.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 Sütés nélküli finomságok
                                    Sütés nélküli finomságok
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?