Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán datolyabrownie

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 15x22 cm):

frissentartó fólia

Datolyabrownie-hoz:

500 g magozott, aszalt datolya
50 g kókuszzsír
100 g őrölt mandula
50 g vegán kakaópor

Mázhoz:

100 g vegán étcsokoládé
20 g kókuszzsír
15 g vegán kakaópor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit frissentartó fóliával béleljük. Az aszalt datolyát egy tálba szórjuk, és leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi. 10 percet állni hagyjuk, majd leszűrjük, és a szűrőn keresztül óvatosan kinyomkodjuk. Az 50 g kókuszzsírt megolvasztjuk.

Elkészítés:

Datolyabrownie:
A megpuhult datolyát az olvasztott kókuszzsírral együtt késes aprítóban összetörjük, ezután hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport, a narancshéjat és a vanília pasztát. Addig járatjuk a gépet, amíg a hozzávalók egynemű masszává összeállnak. A masszát egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük addig, amíg a máz elkészül.

Máz:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd a kókuszzsírral és a kakaóporral együtt, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. Levesszük a vízgőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd a brownie tetejére csorgatjuk, és spatulával elsimítjuk. Miután kihűlt a máz, a desszertet legalább 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a datolyabrownie-t.

Tipp:

Mandula helyett dióval vagy mogyoróval is elkészíthetjük a datolyabrownie-t.
Vegán datolyabrownie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!