Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán datolyabrownie

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 15x22 cm):

frissentartó fólia

Datolyabrownie-hoz:

500 g magozott, aszalt datolya
50 g kókuszzsír
100 g őrölt mandula
50 g vegán kakaópor

Mázhoz:

100 g vegán étcsokoládé
20 g kókuszzsír
15 g vegán kakaópor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit frissentartó fóliával béleljük. Az aszalt datolyát egy tálba szórjuk, és leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi. 10 percet állni hagyjuk, majd leszűrjük, és a szűrőn keresztül óvatosan kinyomkodjuk. Az 50 g kókuszzsírt megolvasztjuk.

Elkészítés:

Datolyabrownie:
A megpuhult datolyát az olvasztott kókuszzsírral együtt késes aprítóban összetörjük, ezután hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Addig járatjuk a gépet, amíg a hozzávalók egynemű masszává összeállnak. A masszát egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük addig, amíg a máz elkészül.

Máz:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd a kókuszzsírral és a kakaóporral együtt, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. Levesszük a vízgőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd a brownie tetejére csorgatjuk, és spatulával elsimítjuk. Miután kihűlt a máz, a desszertet legalább 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a datolyabrownie-t.

Tipp:

Mandula helyett dióval vagy mogyoróval is elkészíthetjük a datolyabrownie-t.
Vegán datolyabrownie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!