Habroló
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Vaníliás tejszínhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát kitekerjük és a csomagolást eltávolítjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A tészta hosszanti oldalát derelyevágóval 6 egyforma csíkra vágjuk.
Minden tésztacsíkot a csúcsától kezdve egy-egy fém forma köré tekerjük úgy, hogy minden fordulatnál kicsit átfedésben legyen, és végül zárt tölcsért kapjunk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a rolókat megkenjük vele.
A habrolókat porcukorral meghintjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rolókat rögtön leválasztjuk a formákról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral és a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük, és csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, majd tetszetősen a rolókba nyomjuk, és porcukorral megszórva rövid időn belül tálaljuk.
Tippek:
Alkoholos tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tojáslikőrt vagy Baileys®-t röviden a tejszínbe.
Gyümölcsízű tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tetszőleges ízű dzsemet a tejszínbe.
Óvatosan keverjünk 1 evőkanál csokireszeléket a tejszínbe.
Tálaljuk a habrolót friss bogyós gyümölcsökkel.
Habroló
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát kitekerjük és a csomagolást eltávolítjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A tészta hosszanti oldalát derelyevágóval 6 egyforma csíkra vágjuk.
Minden tésztacsíkot a csúcsától kezdve egy-egy fém forma köré tekerjük úgy, hogy minden fordulatnál kicsit átfedésben legyen, és végül zárt tölcsért kapjunk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a rolókat megkenjük vele.
A habrolókat porcukorral meghintjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rolókat rögtön leválasztjuk a formákról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral és a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük, és csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, majd tetszetősen a rolókba nyomjuk, és porcukorral megszórva rövid időn belül tálaljuk.
Tippek:
Alkoholos tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tojáslikőrt vagy Baileys®-t röviden a tejszínbe.
Gyümölcsízű tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tetszőleges ízű dzsemet a tejszínbe.
Óvatosan keverjünk 1 evőkanál csokireszeléket a tejszínbe.
Tálaljuk a habrolót friss bogyós gyümölcsökkel.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?