
Habroló



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Vaníliás tejszínhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát kitekerjük és a csomagolást eltávolítjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A tészta hosszanti oldalát derelyevágóval 6 egyforma csíkra vágjuk.
Minden tésztacsíkot a csúcsától kezdve egy-egy fém forma köré tekerjük úgy, hogy minden fordulatnál kicsit átfedésben legyen, és végül zárt tölcsért kapjunk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a rolókat megkenjük vele.
A habrolókat porcukorral meghintjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rolókat rögtön leválasztjuk a formákról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral és a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük, és csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, majd tetszetősen a rolókba nyomjuk, és porcukorral megszórva rövid időn belül tálaljuk.
Tippek:
Alkoholos tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tojáslikőrt vagy Baileys®-t röviden a tejszínbe.
Gyümölcsízű tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tetszőleges ízű dzsemet a tejszínbe.
Óvatosan keverjünk 1 evőkanál csokireszeléket a tejszínbe.
Tálaljuk a habrolót friss bogyós gyümölcsökkel.


Habroló
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát kitekerjük és a csomagolást eltávolítjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A tészta hosszanti oldalát derelyevágóval 6 egyforma csíkra vágjuk.
Minden tésztacsíkot a csúcsától kezdve egy-egy fém forma köré tekerjük úgy, hogy minden fordulatnál kicsit átfedésben legyen, és végül zárt tölcsért kapjunk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a rolókat megkenjük vele.
A habrolókat porcukorral meghintjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rolókat rögtön leválasztjuk a formákról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral és a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük, és csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, majd tetszetősen a rolókba nyomjuk, és porcukorral megszórva rövid időn belül tálaljuk.
Tippek:
Alkoholos tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tojáslikőrt vagy Baileys®-t röviden a tejszínbe.
Gyümölcsízű tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tetszőleges ízű dzsemet a tejszínbe.
Óvatosan keverjünk 1 evőkanál csokireszeléket a tejszínbe.
Tálaljuk a habrolót friss bogyós gyümölcsökkel.

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?