Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habroló

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

6 db 10-12 cm-es habroló forma
zsiradék

Tésztához:

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej

Vaníliás tejszínhez:

200 ml hideg habtejszín
1 - 2 teáskanál porcukor

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a felhasználás előtt kb. 10-15 percre vegyük ki a hűtőből. A habroló formákat zsiradékkal megkenjük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Feltekerés:
A tésztát kitekerjük és a csomagolást eltávolítjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A tészta hosszanti oldalát derelyevágóval 6 egyforma csíkra vágjuk.
Minden tésztacsíkot a csúcsától kezdve egy-egy fém forma köré tekerjük úgy, hogy minden fordulatnál kicsit átfedésben legyen, és végül zárt tölcsért kapjunk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a rolókat megkenjük vele.
A habrolókat porcukorral meghintjük, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 - 17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A rolókat rögtön leválasztjuk a formákról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral és a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük, és csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, majd tetszetősen a rolókba nyomjuk, és porcukorral megszórva rövid időn belül tálaljuk.

Tippek:

Csokoládés dekorációhoz durvára aprítunk kb. 30 g tortabevonót, kis mélyhűtő tasakba tesszük, és jól lezárjuk. Lassú tűzön gőz fölött megolvasztjuk. A tasak egyik kis csücskét levágjuk, a tortabevonót vékonyan a kihűlt habrolóra csurgatjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.
Alkoholos tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tojáslikőrt vagy Baileys®-t röviden a tejszínbe.
Gyümölcsízű tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tetszőleges ízű dzsemet a tejszínbe.
Óvatosan keverjünk 1 evőkanál csokireszeléket a tejszínbe.
Tálaljuk a habrolót friss bogyós gyümölcsökkel.
A Habroló  receptje 6 db sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!