
Leveles szívek



Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez:
némi víz
Vaníliás krémhez:
125 g vaníliás joghurt
125 g mascarpone krémsajt
30 g porcukor
egy fél narancs leve
Díszítéshez:
némi porcukor
néhány bogyós gyümölcs
néhány mentalevél
Elkészítés
Előkészítés:
A Leveles szívek ünnepi sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 6 db egyenként 9 cm átmérőjű szív formájú alapot szúrunk ki. A szíveket enyhén zsírozott sütőtepsibe fektetjük, és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 6 db, egyenként 9 cm átmérőjű szívet, melyek közepét is kiszúrjuk egy kisebb szív alakú kiszúróformával (6,5 cm). A szívalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt kereteket ráhelyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük. Sütés után a Leveles szívek süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vaníliás krém:
A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, és a kihűlt Leveles szívek süteményeket megtöltjük. A süteményt porcukorral hintjük, majd ízlés szerint bogyós gyümölccsel és mentalevéllel díszítjük.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vaníliás krém:
A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, és a kihűlt Leveles szívek süteményeket megtöltjük. A süteményt porcukorral hintjük, majd ízlés szerint bogyós gyümölccsel és mentalevéllel díszítjük.
Tipp:
A kisebb kiszúrt szíveket kenjük meg vízzel, szórjuk meg jégcukorral és snackként tálalhatjuk.
A Leveles szívek sütemény Valentin-napra, Anyák napjára, Nőnapra, vagy születésnapok, névnapok alkalmával gazdagíthatja a terített asztalt.
A Leveles szívek sütemény Valentin-napra, Anyák napjára, Nőnapra, vagy születésnapok, névnapok alkalmával gazdagíthatja a terített asztalt.

Kedvencnek jelölöm

Leveles szívek
Hozzávalók
kb. 6-8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez:
némi víz
Vaníliás krémhez:
125 g vaníliás joghurt
125 g mascarpone krémsajt
30 g porcukor
egy fél narancs leve
Díszítéshez:
némi porcukor
néhány bogyós gyümölcs
néhány mentalevél
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Leveles szívek ünnepi sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 6 db egyenként 9 cm átmérőjű szív formájú alapot szúrunk ki. A szíveket enyhén zsírozott sütőtepsibe fektetjük, és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 6 db, egyenként 9 cm átmérőjű szívet, melyek közepét is kiszúrjuk egy kisebb szív alakú kiszúróformával (6,5 cm). A szívalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt kereteket ráhelyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük. Sütés után a Leveles szívek süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vaníliás krém:
A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, és a kihűlt Leveles szívek süteményeket megtöltjük. A süteményt porcukorral hintjük, majd ízlés szerint bogyós gyümölccsel és mentalevéllel díszítjük.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vaníliás krém:
A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, és a kihűlt Leveles szívek süteményeket megtöltjük. A süteményt porcukorral hintjük, majd ízlés szerint bogyós gyümölccsel és mentalevéllel díszítjük.
Tipp:
A kisebb kiszúrt szíveket kenjük meg vízzel, szórjuk meg jégcukorral és snackként tálalhatjuk.
A Leveles szívek sütemény Valentin-napra, Anyák napjára, Nőnapra, vagy születésnapok, névnapok alkalmával gazdagíthatja a terített asztalt.
A Leveles szívek sütemény Valentin-napra, Anyák napjára, Nőnapra, vagy születésnapok, névnapok alkalmával gazdagíthatja a terített asztalt.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?