Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hagymás muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Muffinformához (6 darabos):

némi zsiradék

Tésztához:

100 g búzaliszt
40 g hideg vaj vagy margarin
½ teáskanál só
3-4 evőkanál hideg víz (40 ml)

Töltelékhez:

250 g lilahagyma
1 evőkanál vaj vagy margarin
frissen őrölt bors
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a vajat vagy margarint apró darabokban, és morzsoljunk össze mindent a kezünkkel. Adjuk hozzá a sót és a vizet, és gyorsan keverjük össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Nyomjuk laposra a tésztát, fedjük le, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.

Töltelék:
Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk kb. 6 vékony karikára, a többit vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Pároljuk meg a kockára vágott hagymát kis lángon, kevergetve kb. 10 percig, amíg megpuhul, majd hagyjuk kissé kihűlni. Ezután keverjük bele a crème vega-t, és ízesítsük sóval és borssal. Végül keverjük hozzá a keményítőt és a tojást.

Zsiradékkal kenjük ki a formát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Osszuk a tésztát 6 részre, és formázzunk belőle golyókat. Lisztezett munkafelületen lapítsunk minden egyes golyót kerek tallérrá (Ø kb. 10 cm), és béleljük ki velük a muffinformák mélyedéseit. A tölteléket egyenletesen osszuk a formákban, és az előkészített hagymakarikákkal díszítsük. Tegyük a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a hagymás muffinokat a formából, és forrón tálaljuk.

Tippek:

Készítsük el a hagymás muffinokat úgy, hogy a töltelékhez további 50 g kockára vágott sonkát is teszünk.
12 darab muffinhoz egyszerűen duplázzuk meg a mennyiségeket.
Hagymás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!