Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán kosárkák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 darab elkészítéséhez

A muffin-formához:

kevés vegán margarin

A töltelékhez:

kb. 250 g újhagyma
1 csokor metélőhagyma
100 g dió
1 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
200 g selyemtofu
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
ízlés szerint: só
frissen őrölt bors
őrölt római kömény
őrölt szerecsendió
kb. 100 g vegán reszelt sajt

A tésztához:

1/2 csomag hűtött, friss vegán réteslap (3 lap, egyenként kb. 40x40 cm)

A feltéthez:

kb. 50 g rukkola
4 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
2 evőkanál málna- vagy fűszerecet
ízlés szerint só
frissen őrölt bors
1 csipet cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez az újhagymát és a metélőhagymát megmossuk, az újhagymát vékony karikákra, a metélőhagymát apróra vágjuk. A diót finomra aprítjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, ebben megpirítjuk az újhagymát. A diót kb. 3 perccel később hozzáadjuk az újhagymához, és további két percig közepes lángon pároljuk. Egy tálba átöntjük, és hagyjuk kihűlni. A muffin formát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegített)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegített)

Elkészítés:

Töltelék:
A selyemtofut összekeverjük az újhagyma-dió masszával és a keményítővel. Belekeverjük a metélőhagymát. A masszát sóval, borssal, köménnyel és szerecsendióval ízesítjük.

Tészta:
A rétestésztalapokat kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Egyenként 3 tésztalapot egymásra teszünk, és úgy rendezzük el, hogy a csücskei kifelé mutassanak, majd óvatosan belenyomkodjuk a forma mélyedéseibe. Ezen elosztjuk a tölteléket, és sajttal megszórjuk. A muffinformát rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Sütési idő: kb. 18-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Feltét:
A rukkolát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. Az olajat, az ecetet, a sót, a borsot és a cukrot összekeverjük és a rukkolát ízesítjük.

A megsütött kosárkákat két villa segítségével kivesszük a formából és szervírozó tálra tesszük. Közvetlenül tálalás előtt a rukkolát megforgatjuk a dresszingben, és feltétként a kosarakon elosztjuk.

Tipp:

Rukkola helyett használhatunk finomra kockázott paprikát is, ilyenkor tegyünk félre kb. egy evőkanál metélőhagymát a szóráshoz.
Válogass további vegán étrend szerint elkészíthető recepjeinkből!
Vegán kosárkák vendégvárónak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!