![Vegán kosárkák](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30156/42896-vegan-kosarkak.jpg)
Vegán kosárkák
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
A muffin-formához:
A töltelékhez:
A tésztához:
A feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegített)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegített)
Elkészítés:
A selyemtofut összekeverjük az újhagyma-dió masszával és a keményítővel. Belekeverjük a metélőhagymát. A masszát sóval, borssal, köménnyel és szerecsendióval ízesítjük.
Tészta:
A rétestésztalapokat kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Egyenként 3 tésztalapot egymásra teszünk, és úgy rendezzük el, hogy a csücskei kifelé mutassanak, majd óvatosan belenyomkodjuk a forma mélyedéseibe. Ezen elosztjuk a tölteléket, és sajttal megszórjuk. A muffinformát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
A rukkolát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. Az olajat, az ecetet, a sót, a borsot és a cukrot összekeverjük és a rukkolát ízesítjük.
A megsütött kosárkákat két villa segítségével kivesszük a formából és szervírozó tálra tesszük. Közvetlenül tálalás előtt a rukkolát megforgatjuk a dresszingben, és feltétként a kosarakon elosztjuk.
Tipp:
Válogass további vegán étrend szerint elkészíthető recepjeinkből!
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Vegán kosárkák
Hozzávalók
kb. 24 darab elkészítéséhez
A muffin-formához:
A töltelékhez:
A tésztához:
A feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegített)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegített)
Elkészítés:
A selyemtofut összekeverjük az újhagyma-dió masszával és a keményítővel. Belekeverjük a metélőhagymát. A masszát sóval, borssal, köménnyel és szerecsendióval ízesítjük.
Tészta:
A rétestésztalapokat kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Egyenként 3 tésztalapot egymásra teszünk, és úgy rendezzük el, hogy a csücskei kifelé mutassanak, majd óvatosan belenyomkodjuk a forma mélyedéseibe. Ezen elosztjuk a tölteléket, és sajttal megszórjuk. A muffinformát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
A rukkolát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. Az olajat, az ecetet, a sót, a borsot és a cukrot összekeverjük és a rukkolát ízesítjük.
A megsütött kosárkákat két villa segítségével kivesszük a formából és szervírozó tálra tesszük. Közvetlenül tálalás előtt a rukkolát megforgatjuk a dresszingben, és feltétként a kosarakon elosztjuk.
Tipp:
Válogass további vegán étrend szerint elkészíthető recepjeinkből!
![Vegán kosárkák vendégvárónak](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30156/42896-vegan-kosarkak.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?