Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán kosárkák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

A muffin-formához:

kevés vegán margarin

A töltelékhez:

kb. 250 g újhagyma
1 csokor metélőhagyma
100 g dió
1 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
200 g selyemtofu
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
ízlés szerint: só
frissen őrölt bors
őrölt római kömény
őrölt szerecsendió
kb. 100 g vegán reszelt sajt

A tésztához:

1/2 csomag hűtött, friss vegán réteslap (3 lap, egyenként kb. 40x40 cm)

A feltéthez:

kb. 50 g rukkola
4 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
2 evőkanál málna- vagy fűszerecet
ízlés szerint só
frissen őrölt bors
1 csipet cukor

Elkészítés

Előkészítés:

A töltelékhez az újhagymát és a metélőhagymát megmossuk, az újhagymát vékony karikákra, a metélőhagymát apróra vágjuk. A diót finomra aprítjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, ebben megpirítjuk az újhagymát. A diót kb. 3 perccel később hozzáadjuk az újhagymához, és további két percig közepes lángon pároljuk. Egy tálba átöntjük, és hagyjuk kihűlni. A muffin formát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegített)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegített)

Elkészítés:

Töltelék:
A selyemtofut összekeverjük az újhagyma-dió masszával és a keményítővel. Belekeverjük a metélőhagymát. A masszát sóval, borssal, köménnyel és szerecsendióval ízesítjük.

Tészta:
A rétestésztalapokat kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Egyenként 3 tésztalapot egymásra teszünk, és úgy rendezzük el, hogy a csücskei kifelé mutassanak, majd óvatosan belenyomkodjuk a forma mélyedéseibe. Ezen elosztjuk a tölteléket, és sajttal megszórjuk. A muffinformát rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Sütési idő: kb. 18-22 perc

Feltét:
A rukkolát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. Az olajat, az ecetet, a sót, a borsot és a cukrot összekeverjük és a rukkolát ízesítjük.

A megsütött kosárkákat két villa segítségével kivesszük a formából és szervírozó tálra tesszük. Közvetlenül tálalás előtt a rukkolát megforgatjuk a dresszingben, és feltétként a kosarakon elosztjuk.

Tipp:

Rukkola helyett használhatunk finomra kockázott paprikát is, ilyenkor tegyünk félre kb. egy evőkanál metélőhagymát a szóráshoz.
Vegán kosárkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
2 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
2 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
3 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
2 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
1 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!