Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloween palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál cukor
2 darab tojás (M-es)
400 ml tej

Ezenkívül:

étolaj, pl. napraforgóolaj
csokoládé csepp
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral keverőtálban összekeverjük. A tojásokat összevegyítjük a tejjel, majd a folyadékot apránként hozzákeverjük a liszthez. Kézi habverővel addig keverjük, míg sima állagú tésztát kapunk.

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőt közepes lángon felforrósítunk és beletesszük az olajat. Kis merőkanállal vagy evőkanállal kevés tésztát úgy öntünk az olajba, hogy kis szellemet formázzunk. A szellem mindkét oldalát aranybarnára sütjük és sütőrácsra tesszük. Még melegen 3 csokoládé cseppel megformázzuk az arcot.
Hasonlóképp kisütjük a többi szellemet is.

Tipp:

A Halloween palacsintákat könnyedén porcukorral megszórva tálaljuk.
Halloween palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!