Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloween palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál cukor
2 darab tojás (M-es)
400 ml tej

Ezenkívül:

étolaj, pl. napraforgóolaj
csokoládé csepp
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral keverőtálban összekeverjük. A tojásokat összevegyítjük a tejjel, majd a folyadékot apránként hozzákeverjük a liszthez. Kézi habverővel addig keverjük, míg sima állagú tésztát kapunk.

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőt közepes lángon felforrósítunk és beletesszük az olajat. Kis merőkanállal vagy evőkanállal kevés tésztát úgy öntünk az olajba, hogy kis szellemet formázzunk. A szellem mindkét oldalát aranybarnára sütjük és sütőrácsra tesszük. Még melegen 3 csokoládé cseppel megformázzuk az arcot.
Hasonlóképp kisütjük a többi szellemet is.

Tipp:

A Halloween palacsintákat könnyedén porcukorral megszórva tálaljuk.
Halloween palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!