Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloween pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet Halloween pite elkészítéséhez

Tésztához:

350 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
1 csapott teáskanál só
175 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojásfehérje (közepes méretű)
50 ml tej

Ezenkívül:

750 g sütőtök
1 vöröshagyma
2 evőkanál napraforgó olaj
só ízlés szerint
kevés őrölt bors
2 teáskanál zöldfűszer-keverék
150 g főtt sonka
3 darab tojás (közepes méretű)
125 ml tejszín
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
100 g reszelt sajt (pl. ementáli típusú vagy parmezán)
3 evőkanál tökmag

Kenéshez, díszítéshez:

1 darab tojássárgája (közepes méretű)
1 evőkanál tej
kevés tökmag a díszítéshez

A Halloween pite elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőtököt felszeleteljük, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és a sütőtök húsát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sonkát felkockázzuk. A pie sütőformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Az olajat egy főzőedényben felforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sütőtököt, a sót, a borsot, egy teáskanál zöldfűszer-keveréket és a zöldséglevest, és fedő alatt, közepes lángon 10 percig pároljuk. Majd a tűzről levéve pürésítjük, és hagyjuk kihűlni.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsonyabb majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát gömb alakúvá formázzuk, és fóliába csomagolva 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

A tészta egyharmad részét enyhén lisztezett munkalapon kb. 28 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, és a sütőformába helyezzük. A tésztalapot villával több helyen megszúrjuk, és a tésztát elősütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elősütött tésztát a sütőformában hagyjuk hűlni.

A maradék tészta egyharmadát kinyújtjuk, és kb. 3 cm peremet képezve az elősütött tészta köré, a sütőforma falára nyomkodjuk.

A sonkát, a tojást, a tejszínt, a maradék zöldfűszer-keveréket, az étkezési keményítőt, a sajtot és a tökmagot a sütőtök püréhez adjuk, jól elkeverjük, és a tésztalapon egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztát kb. 28 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, és a töltelékre helyezzük (a túlnyúló tésztaszéleket levágjuk).

A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tésztát tetejét megkenjük vele. (Díszítésként a tésztaszél maradékból Halloween motívumokat vágunk ki, és a süteményre helyezzük. A motívumokat is megkenjük tojássárgájával.) ízlés szerint tökmaggal megszórjuk. Majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45 perc

Tippek:

A sütőtök helyett cukkínit, a zöldfűszerek helyett kaprot, a tökmag helyett pedig fenyőmagot is felhasználhatunk.
A frissensült pite ízét visszavarázsolhatjuk, ha fogyasztás előtt kb. 10 percre sütési hőmérsékleten felmelegítjük.
A kinyújtott felső tésztalapból készíthetünk Halloween maszkot a szemek, száj, orr kivágásával. A tésztamaradékot újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és a maszk kontúrját (szem, száj, orr) is elkészítjük.
Halloween pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!