
Hatlapos sütemény (hatlapos alaptészta recepttel)



Hozzávalók
A tésztához:
A pudinghoz:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A kimért hozzávalókat és a feloldott szalalkálit egy nagy tálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1 percig keverjük, majd az egészet kézzel homogén tésztává gyúrjuk.
A tésztát kb. 25 cm-es hengerré sodorjuk és késsel hat egyenlő részre vágjuk. Lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk kb. 20x30cm méretű lapokká. A tésztalapokat az előkészített tepsibe helyezzük, a sütő középső részébe toljuk és egyesével megsütjük.
Sütési idő: kb. 4-5 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pudinghoz:
A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel (kb. 200 ml) simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk (alacsonyabb fokozaton).
A tésztalapokat egymásra rétegezzük úgy, hogy egy-egy lapon kb. 5 púpozott evőkanál meleg pudingot egyenletesen eloszlatunk, az utolsó lap kivételével. Ezt követően a felsőlapot is ráhelyezzük, és kézzel kissé lenyomjuk. Annak érdekében, hogy a lapok jól megpuhuljanak, a kész süteményt legalább
14-16 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Fogyasztás előtt porcukorral meghintjük és tetszés szerint szeleteljük.
Tipp:


Hatlapos sütemény (hatlapos alaptészta recepttel)
Hozzávalók
kb. 35-40 szelet elkészítéséhez
A tésztához:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A kimért hozzávalókat és a feloldott szalalkálit egy nagy tálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1 percig keverjük, majd az egészet kézzel homogén tésztává gyúrjuk.
A tésztát kb. 25 cm-es hengerré sodorjuk és késsel hat egyenlő részre vágjuk. Lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk kb. 20x30cm méretű lapokká. A tésztalapokat az előkészített tepsibe helyezzük, a sütő középső részébe toljuk és egyesével megsütjük.
Sütési idő: kb. 4-5 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pudinghoz:
A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel (kb. 200 ml) simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk (alacsonyabb fokozaton).
A tésztalapokat egymásra rétegezzük úgy, hogy egy-egy lapon kb. 5 púpozott evőkanál meleg pudingot egyenletesen eloszlatunk, az utolsó lap kivételével. Ezt követően a felsőlapot is ráhelyezzük, és kézzel kissé lenyomjuk. Annak érdekében, hogy a lapok jól megpuhuljanak, a kész süteményt legalább
14-16 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Fogyasztás előtt porcukorral meghintjük és tetszés szerint szeleteljük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.


Süssünk sósat leveles tésztából!
Lassan itt a szünidő, jön a nyári programok sora: kirándulás, strand vagy egy jó grillezés a kertben. Mi a közös bennük? Egyértelmű! Sós snackek után kiáltanak!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?