Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hatlapos sütemény (hatlapos alaptészta recepttel)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 35-40 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 35-40 szelet elkészítéséhez

A tésztához:

385 g liszt
80 g margarin vagy vaj
120 g porcukor
50 ml tej
1 db tojás (M-es)
1 ek. méz

A pudinghoz:

100 g cukor
1000 ml tej

A díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hatlapos süteményhez 6 darab kb. 20x30 cm méretű lapot sütünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tésztához:
A kimért hozzávalókat és a feloldott szalalkálit egy nagy tálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1 percig keverjük, majd az egészet kézzel homogén tésztává gyúrjuk.

A tésztát kb. 25 cm-es hengerré sodorjuk és késsel hat egyenlő részre vágjuk. Lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk kb. 20x30cm méretű lapokká. A tésztalapokat az előkészített tepsibe helyezzük, a sütő középső részébe toljuk és egyesével megsütjük.

Sütési idő: kb. 4-5 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pudinghoz:
A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel (kb. 200 ml) simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk (alacsonyabb fokozaton).

A tésztalapokat egymásra rétegezzük úgy, hogy egy-egy lapon kb. 5 púpozott evőkanál meleg pudingot egyenletesen eloszlatunk, az utolsó lap kivételével. Ezt követően a felsőlapot is ráhelyezzük, és kézzel kissé lenyomjuk. Annak érdekében, hogy a lapok jól megpuhuljanak, a kész süteményt legalább
14-16 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Fogyasztás előtt porcukorral meghintjük és tetszés szerint szeleteljük.

Tipp:

Ha még csokisabb süteményt szeretnénk a Dr. Oetker Eredeti puding csokoládés helyett, használhatunk Dr. Oetker Eredeti puding étcsokoládést.
Hatlapos sütemény (hatlapos alaptészta recepttel)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!