Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi gumicukor

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Házi gumicukorhoz:

4x150 ml tetszőleges, különböző ízű és színű gyümölcslé vagy gyümölcsital
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsleveket – ha szükséges – átszűrjük.

Elkészítés:

A gyümölcsleveket ízenként külön-külön egy-egy kis lábasba öntjük, minden adaghoz kimérünk 5 g zselatint, majd a gyümölcsléhez adjuk. Állandó keverés mellett feloldjuk (nem forraljuk).

A zselatinos leveket 4 darab kb. 10x7 cm-es kis formába öntjük, megvárjuk, hogy kihűljenek, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük dermedni. A megdermedt zseléket késsel körbevágjuk, majd egy szilikon spatulával alányúlva óvatosan kifordítjuk a formákból. Ízenként kb. 12-12 kis kockára vágjuk, hűtőben tároljuk.

Tippek:

Ananász-, kivi- és papayalé nem alkalmas gumicukor készítéséhez.
Ha savanykás gyümölcsléből készítjük a gumicukrot, tehetünk hozzá cukrot vagy mézet.
Házi gumicukor

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!