Házi gumicukor
Hozzávalók
Házi gumicukorhoz:
2 csomag Dr. Oetker Őrölt Zselatin
4x150 ml tetszőleges, különböző ízű és színű gyümölcslé vagy gyümölcsital
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsleveket – ha szükséges – átszűrjük.
Elkészítés:
A gyümölcsleveket ízenként külön-külön egy-egy kis lábasba öntjük, minden adaghoz kimérünk 5 g zselatint, majd a gyümölcsléhez adjuk. Állandó keverés mellett feloldjuk (nem forraljuk).
A zselatinos leveket 4 darab kb. 10x7 cm-es kis formába öntjük, megvárjuk, hogy kihűljenek, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük dermedni. A megdermedt zseléket késsel körbevágjuk, majd egy szilikon spatulával alányúlva óvatosan kifordítjuk a formákból. Ízenként kb. 12-12 kis kockára vágjuk, hűtőben tároljuk.
A zselatinos leveket 4 darab kb. 10x7 cm-es kis formába öntjük, megvárjuk, hogy kihűljenek, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük dermedni. A megdermedt zseléket késsel körbevágjuk, majd egy szilikon spatulával alányúlva óvatosan kifordítjuk a formákból. Ízenként kb. 12-12 kis kockára vágjuk, hűtőben tároljuk.
Tippek:
Ananász-, kivi- és papayalé nem alkalmas gumicukor készítéséhez.
Ha savanykás gyümölcsléből készítjük a gumicukrot, tehetünk hozzá cukrot vagy mézet.
Ha savanykás gyümölcsléből készítjük a gumicukrot, tehetünk hozzá cukrot vagy mézet.
Kedvencnek jelölöm
Házi gumicukor
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Házi gumicukorhoz:
2 csomag Dr. Oetker Őrölt zselatin
4x150 ml tetszőleges, különböző ízű és színű gyümölcslé vagy gyümölcsital
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsleveket – ha szükséges – átszűrjük.
Elkészítés:
A gyümölcsleveket ízenként külön-külön egy-egy kis lábasba öntjük, minden adaghoz kimérünk 5 g zselatint, majd a gyümölcsléhez adjuk. Állandó keverés mellett feloldjuk (nem forraljuk).
A zselatinos leveket 4 darab kb. 10x7 cm-es kis formába öntjük, megvárjuk, hogy kihűljenek, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük dermedni. A megdermedt zseléket késsel körbevágjuk, majd egy szilikon spatulával alányúlva óvatosan kifordítjuk a formákból. Ízenként kb. 12-12 kis kockára vágjuk, hűtőben tároljuk.
A zselatinos leveket 4 darab kb. 10x7 cm-es kis formába öntjük, megvárjuk, hogy kihűljenek, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük dermedni. A megdermedt zseléket késsel körbevágjuk, majd egy szilikon spatulával alányúlva óvatosan kifordítjuk a formákból. Ízenként kb. 12-12 kis kockára vágjuk, hűtőben tároljuk.
Tippek:
Ananász-, kivi- és papayalé nem alkalmas gumicukor készítéséhez.
Ha savanykás gyümölcsléből készítjük a gumicukrot, tehetünk hozzá cukrot vagy mézet.
Ha savanykás gyümölcsléből készítjük a gumicukrot, tehetünk hozzá cukrot vagy mézet.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?