Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi gumicukor

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Házi gumicukorhoz:

4x150 ml tetszőleges, különböző ízű és színű gyümölcslé vagy gyümölcsital
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsleveket – ha szükséges – átszűrjük.

Elkészítés:

A gyümölcsleveket ízenként külön-külön egy-egy kis lábasba öntjük, minden adaghoz kimérünk 5 g zselatint, majd a gyümölcsléhez adjuk. Állandó keverés mellett feloldjuk (nem forraljuk).

A zselatinos leveket 4 darab kb. 10x7 cm-es kis formába öntjük, megvárjuk, hogy kihűljenek, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük dermedni. A megdermedt zseléket késsel körbevágjuk, majd egy szilikon spatulával alányúlva óvatosan kifordítjuk a formákból. Ízenként kb. 12-12 kis kockára vágjuk, hűtőben tároljuk.

Tippek:

Ananász-, kivi- és papayalé nem alkalmas gumicukor készítéséhez.
Ha savanykás gyümölcsléből készítjük a gumicukrot, tehetünk hozzá cukrot vagy mézet.
Házi gumicukor

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!