
Currys-tökös-kesudiós kenyér



Hozzávalók
Püspökkenyér formához (25x11 cm):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tönkölybúzalisztet az élesztővel, a sóval, a cukorral és a curryvel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tököt és a maradék hozzávalót, majd keverőkanállal sima tésztává keverjük. A tésztát a formába töltjük, és letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Tejjel megkenjük és a maradék kesudiót rászórjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A kenyeret kb. 10 perc múlva kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Currys-tökös-kesudiós kenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (25x11 cm):
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tönkölybúzalisztet az élesztővel, a sóval, a cukorral és a curryvel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tököt és a maradék hozzávalót, majd keverőkanállal sima tésztává keverjük. A tésztát a formába töltjük, és letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Tejjel megkenjük és a maradék kesudiót rászórjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A kenyeret kb. 10 perc múlva kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?