Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Currys-tökös-kesudiós kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (25x11 cm):

zsíradék

Tésztához:

kb. 300 g hokkaido tök
100 g kesudió
450 g tönkölybúzaliszt
1 teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
1 teáskanál curry
350 ml meleg víz
5 evőkanál olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tököt hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, adott esetben meghámozzuk, és 200 g-t lemérünk. Nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, a kesudiót durvára aprítjuk, és 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle a szóráshoz. A sütőformát egy kis margarinnal kikenjük.

Elkészítés:

Tészta:
A tönkölybúzalisztet az élesztővel, a sóval, a cukorral és a curryvel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tököt és a maradék hozzávalót, majd keverőkanállal sima tésztává keverjük. A tésztát a formába töltjük, és letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)

Tejjel megkenjük és a maradék kesudiót rászórjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

A kenyeret kb. 10 perc múlva kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A kenyér jól fagyasztható.
Currys-tökös-kesudiós kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!