Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Currys-tökös-kesudiós kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (25x11 cm):

zsíradék

Tésztához:

kb. 300 g hokkaido tök
100 g kesudió
450 g tönkölybúzaliszt
1 teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
1 teáskanál curry
350 ml meleg víz
5 evőkanál olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tököt hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, adott esetben meghámozzuk, és 200 g-t lemérünk. Nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, a kesudiót durvára aprítjuk, és 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle a szóráshoz. A sütőformát egy kis margarinnal kikenjük.

Elkészítés:

Tészta:
A tönkölybúzalisztet az élesztővel, a sóval, a cukorral és a curryvel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tököt és a maradék hozzávalót, majd keverőkanállal sima tésztává keverjük. A tésztát a formába töltjük, és letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)

Tejjel megkenjük és a maradék kesudiót rászórjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

A kenyeret kb. 10 perc múlva kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A kenyér jól fagyasztható.
Currys-tökös-kesudiós kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!