
Currys-tökös-kesudiós kenyér



Hozzávalók
Püspökkenyér formához (25x11 cm):
zsíradék
Tésztához:
kb. 300 g hokkaido tök
100 g kesudió
450 g tönkölybúzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
1 teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
1 teáskanál curry
350 ml meleg víz
5 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Előkészítés:
A tököt hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, adott esetben meghámozzuk, és 200 g-t lemérünk. Nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, a kesudiót durvára aprítjuk, és 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle a szóráshoz. A sütőformát egy kis margarinnal kikenjük.
Elkészítés:
Tészta:
A tönkölybúzalisztet az élesztővel, a sóval, a cukorral és a curryvel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tököt és a maradék hozzávalót, majd keverőkanállal sima tésztává keverjük. A tésztát a formába töltjük, és letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Tejjel megkenjük és a maradék kesudiót rászórjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A kenyeret kb. 10 perc múlva kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni.
A tönkölybúzalisztet az élesztővel, a sóval, a cukorral és a curryvel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tököt és a maradék hozzávalót, majd keverőkanállal sima tésztává keverjük. A tésztát a formába töltjük, és letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Tejjel megkenjük és a maradék kesudiót rászórjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A kenyeret kb. 10 perc múlva kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A kenyér jól fagyasztható.

Kedvencnek jelölöm

Currys-tökös-kesudiós kenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (25x11 cm):
zsíradék
Tésztához:
kb. 300 g hokkaido tök
100 g kesudió
450 g tönkölybúzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
1 teáskanál curry
350 ml meleg víz
5 evőkanál olívaolaj
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tököt hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, adott esetben meghámozzuk, és 200 g-t lemérünk. Nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, a kesudiót durvára aprítjuk, és 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle a szóráshoz. A sütőformát egy kis margarinnal kikenjük.
Elkészítés:
Tészta:
A tönkölybúzalisztet az élesztővel, a sóval, a cukorral és a curryvel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tököt és a maradék hozzávalót, majd keverőkanállal sima tésztává keverjük. A tésztát a formába töltjük, és letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Tejjel megkenjük és a maradék kesudiót rászórjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A kenyeret kb. 10 perc múlva kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni.
A tönkölybúzalisztet az élesztővel, a sóval, a cukorral és a curryvel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tököt és a maradék hozzávalót, majd keverőkanállal sima tésztává keverjük. A tésztát a formába töltjük, és letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Tejjel megkenjük és a maradék kesudiót rászórjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A kenyeret kb. 10 perc múlva kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A kenyér jól fagyasztható.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?