Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Currys-tökös-kesudiós kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (25x11 cm):

zsíradék

Tésztához:

kb. 300 g hokkaido tök
100 g kesudió
450 g tönkölybúzaliszt
1 teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
1 teáskanál curry
350 ml meleg víz
5 evőkanál olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tököt hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, adott esetben meghámozzuk, és 200 g-t lemérünk. Nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, a kesudiót durvára aprítjuk, és 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle a szóráshoz. A sütőformát egy kis margarinnal kikenjük.

Elkészítés:

Tészta:
A tönkölybúzalisztet az élesztővel, a sóval, a cukorral és a curryvel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tököt és a maradék hozzávalót, majd keverőkanállal sima tésztává keverjük. A tésztát a formába töltjük, és letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)

Tejjel megkenjük és a maradék kesudiót rászórjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

A kenyeret kb. 10 perc múlva kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A kenyér jól fagyasztható.
Currys-tökös-kesudiós kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!