![“Hideg kutya”](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31826/hideg-kutya-15530.webp)
“Hideg kutya”
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
Csokoládékrémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőpapírt a megrajzolt vonalaknál behajtjuk és a formát a sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A tortabevonót kicsire aprítjuk, a kókuszzsírt kicsire vágjuk, majd ezeket a tejszínnel együtt edényben megolvasztjuk, és jól összekeverjük. Végül belekeverjük a vanillincukrot.
Rétegezés:
A formát kirakjuk egy réteg vajas keksszel, a kekszeket szét is törhetjük. Annyi csokikrémet osztunk el a kekszrétegen, amennyi befedi. A formába felváltva rétegezzük a csokikrémet és a kekszet (7-8 réteg). A formát kb. 5 órára hűtőszekrénybe tesszük (legjobb, ha egész éjszakára), hogy a krém megszilárduljon.
A süteményt késsel és sütőpapír segítségével kivesszük a formából, és óvatosan tortatálra borítjuk.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a süteményt legjobb, ha lehűtve és szeletekre vágva tálaljuk.
Tippek:
Keverhetünk a csokikrémbe 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt narancshéjat is.
A süteményt jól becsomagolva hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolhatjuk.
Sütőpapír helyett a formát bélelhetjük felvágott mélyhűtő tasakkal is.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
“Hideg kutya”
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
Csokoládékrémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőpapírt a megrajzolt vonalaknál behajtjuk és a formát a sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A tortabevonót kicsire aprítjuk, a kókuszzsírt kicsire vágjuk, majd ezeket a tejszínnel együtt edényben megolvasztjuk, és jól összekeverjük. Végül belekeverjük a vanillincukrot.
Rétegezés:
A formát kirakjuk egy réteg vajas keksszel, a kekszeket szét is törhetjük. Annyi csokikrémet osztunk el a kekszrétegen, amennyi befedi. A formába felváltva rétegezzük a csokikrémet és a kekszet (7-8 réteg). A formát kb. 5 órára hűtőszekrénybe tesszük (legjobb, ha egész éjszakára), hogy a krém megszilárduljon.
A süteményt késsel és sütőpapír segítségével kivesszük a formából, és óvatosan tortatálra borítjuk.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a süteményt legjobb, ha lehűtve és szeletekre vágva tálaljuk.
Tippek:
Keverhetünk a csokikrémbe 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt narancshéjat is.
A süteményt jól becsomagolva hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolhatjuk.
Sütőpapír helyett a formát bélelhetjük felvágott mélyhűtő tasakkal is.
![“Hideg kutya”](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31826/hideg-kutya-15530.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?