
“Hideg kutya”



Hozzávalók
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
Csokoládékrémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőpapírt a megrajzolt vonalaknál behajtjuk és a formát a sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A tortabevonót kicsire aprítjuk, a kókuszzsírt kicsire vágjuk, majd ezeket a tejszínnel együtt edényben megolvasztjuk, és jól összekeverjük. Végül belekeverjük a vanillincukrot.
Rétegezés:
A formát kirakjuk egy réteg vajas keksszel, a kekszeket szét is törhetjük. Annyi csokikrémet osztunk el a kekszrétegen, amennyi befedi. A formába felváltva rétegezzük a csokikrémet és a kekszet (7-8 réteg). A formát kb. 5 órára hűtőszekrénybe tesszük (legjobb, ha egész éjszakára), hogy a krém megszilárduljon.
A süteményt késsel és sütőpapír segítségével kivesszük a formából, és óvatosan tortatálra borítjuk.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a süteményt legjobb, ha lehűtve és szeletekre vágva tálaljuk.
Tippek:
Keverhetünk a csokikrémbe 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt narancshéjat is.
A süteményt jól becsomagolva hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolhatjuk.
Sütőpapír helyett a formát bélelhetjük felvágott mélyhűtő tasakkal is.


“Hideg kutya”
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
Csokoládékrémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőpapírt a megrajzolt vonalaknál behajtjuk és a formát a sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A tortabevonót kicsire aprítjuk, a kókuszzsírt kicsire vágjuk, majd ezeket a tejszínnel együtt edényben megolvasztjuk, és jól összekeverjük. Végül belekeverjük a vanillincukrot.
Rétegezés:
A formát kirakjuk egy réteg vajas keksszel, a kekszeket szét is törhetjük. Annyi csokikrémet osztunk el a kekszrétegen, amennyi befedi. A formába felváltva rétegezzük a csokikrémet és a kekszet (7-8 réteg). A formát kb. 5 órára hűtőszekrénybe tesszük (legjobb, ha egész éjszakára), hogy a krém megszilárduljon.
A süteményt késsel és sütőpapír segítségével kivesszük a formából, és óvatosan tortatálra borítjuk.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a süteményt legjobb, ha lehűtve és szeletekre vágva tálaljuk.
Tippek:
Keverhetünk a csokikrémbe 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt narancshéjat is.
A süteményt jól becsomagolva hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolhatjuk.
Sütőpapír helyett a formát bélelhetjük felvágott mélyhűtő tasakkal is.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?