
“Hideg kutya”



Hozzávalók
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
Csokoládékrémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőpapírt a megrajzolt vonalaknál behajtjuk és a formát a sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A tortabevonót kicsire aprítjuk, a kókuszzsírt kicsire vágjuk, majd ezeket a tejszínnel együtt edényben megolvasztjuk, és jól összekeverjük. Végül belekeverjük a vanillincukrot.
Rétegezés:
A formát kirakjuk egy réteg vajas keksszel, a kekszeket szét is törhetjük. Annyi csokikrémet osztunk el a kekszrétegen, amennyi befedi. A formába felváltva rétegezzük a csokikrémet és a kekszet (7-8 réteg). A formát kb. 5 órára hűtőszekrénybe tesszük (legjobb, ha egész éjszakára), hogy a krém megszilárduljon.
A süteményt késsel és sütőpapír segítségével kivesszük a formából, és óvatosan tortatálra borítjuk.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a süteményt legjobb, ha lehűtve és szeletekre vágva tálaljuk.
Tippek:
Keverhetünk a csokikrémbe 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt narancshéjat is.
A süteményt jól becsomagolva hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolhatjuk.
Sütőpapír helyett a formát bélelhetjük felvágott mélyhűtő tasakkal is.


“Hideg kutya”
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
Csokoládékrémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőpapírt a megrajzolt vonalaknál behajtjuk és a formát a sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A tortabevonót kicsire aprítjuk, a kókuszzsírt kicsire vágjuk, majd ezeket a tejszínnel együtt edényben megolvasztjuk, és jól összekeverjük. Végül belekeverjük a vanillincukrot.
Rétegezés:
A formát kirakjuk egy réteg vajas keksszel, a kekszeket szét is törhetjük. Annyi csokikrémet osztunk el a kekszrétegen, amennyi befedi. A formába felváltva rétegezzük a csokikrémet és a kekszet (7-8 réteg). A formát kb. 5 órára hűtőszekrénybe tesszük (legjobb, ha egész éjszakára), hogy a krém megszilárduljon.
A süteményt késsel és sütőpapír segítségével kivesszük a formából, és óvatosan tortatálra borítjuk.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a süteményt legjobb, ha lehűtve és szeletekre vágva tálaljuk.
Tippek:
Keverhetünk a csokikrémbe 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt narancshéjat is.
A süteményt jól becsomagolva hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolhatjuk.
Sütőpapír helyett a formát bélelhetjük felvágott mélyhűtő tasakkal is.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?