
“Hideg kutya”



Hozzávalók
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
sütőpapír
Csokoládékrémhez:
5 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
150 g kókuszzsír
200 ml habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezenkívül:
Kb. 250 g vajas keksz
Elkészítés
Előkészítés:
A forma méretét átrajzoljuk a sütőpapírra. A sütőpapír sarkait a berajzolt vonalak mentén kivágjuk.
A sütőpapírt a megrajzolt vonalaknál behajtjuk és a formát a sütőpapírral béleljük.
A sütőpapírt a megrajzolt vonalaknál behajtjuk és a formát a sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Csokoládékrém:
A tortabevonót kicsire aprítjuk, a kókuszzsírt kicsire vágjuk, majd ezeket a tejszínnel együtt edényben megolvasztjuk, és jól összekeverjük. Végül belekeverjük a vanillincukrot.
Rétegezés:
A formát kirakjuk egy réteg vajas keksszel, a kekszeket szét is törhetjük. Annyi csokikrémet osztunk el a kekszrétegen, amennyi befedi. A formába felváltva rétegezzük a csokikrémet és a kekszet (7-8 réteg). A formát kb. 5 órára hűtőszekrénybe tesszük (legjobb, ha egész éjszakára), hogy a krém megszilárduljon.
A süteményt késsel és sütőpapír segítségével kivesszük a formából, és óvatosan tortatálra borítjuk.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a süteményt legjobb, ha lehűtve és szeletekre vágva tálaljuk.
A tortabevonót kicsire aprítjuk, a kókuszzsírt kicsire vágjuk, majd ezeket a tejszínnel együtt edényben megolvasztjuk, és jól összekeverjük. Végül belekeverjük a vanillincukrot.
Rétegezés:
A formát kirakjuk egy réteg vajas keksszel, a kekszeket szét is törhetjük. Annyi csokikrémet osztunk el a kekszrétegen, amennyi befedi. A formába felváltva rétegezzük a csokikrémet és a kekszet (7-8 réteg). A formát kb. 5 órára hűtőszekrénybe tesszük (legjobb, ha egész éjszakára), hogy a krém megszilárduljon.
A süteményt késsel és sütőpapír segítségével kivesszük a formából, és óvatosan tortatálra borítjuk.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a süteményt legjobb, ha lehűtve és szeletekre vágva tálaljuk.
Tippek:
Hogy a sütőpapír ne csússzon el, a forma megtöltése előtt kenjük ki egy kis zsiradékkal, és csak utána béleljük sütőpapírral.
Keverhetünk a csokikrémbe 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt narancshéjat is.
A süteményt jól becsomagolva hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolhatjuk.
Sütőpapír helyett a formát bélelhetjük felvágott mélyhűtő tasakkal is.
Keverhetünk a csokikrémbe 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt narancshéjat is.
A süteményt jól becsomagolva hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolhatjuk.
Sütőpapír helyett a formát bélelhetjük felvágott mélyhűtő tasakkal is.

Kedvencnek jelölöm

“Hideg kutya”
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
sütőpapír
Csokoládékrémhez:
5 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
150 g kókuszzsír
200 ml habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezenkívül:
Kb. 250 g vajas keksz
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A forma méretét átrajzoljuk a sütőpapírra. A sütőpapír sarkait a berajzolt vonalak mentén kivágjuk.
A sütőpapírt a megrajzolt vonalaknál behajtjuk és a formát a sütőpapírral béleljük.
A sütőpapírt a megrajzolt vonalaknál behajtjuk és a formát a sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Csokoládékrém:
A tortabevonót kicsire aprítjuk, a kókuszzsírt kicsire vágjuk, majd ezeket a tejszínnel együtt edényben megolvasztjuk, és jól összekeverjük. Végül belekeverjük a vanillincukrot.
Rétegezés:
A formát kirakjuk egy réteg vajas keksszel, a kekszeket szét is törhetjük. Annyi csokikrémet osztunk el a kekszrétegen, amennyi befedi. A formába felváltva rétegezzük a csokikrémet és a kekszet (7-8 réteg). A formát kb. 5 órára hűtőszekrénybe tesszük (legjobb, ha egész éjszakára), hogy a krém megszilárduljon.
A süteményt késsel és sütőpapír segítségével kivesszük a formából, és óvatosan tortatálra borítjuk.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a süteményt legjobb, ha lehűtve és szeletekre vágva tálaljuk.
A tortabevonót kicsire aprítjuk, a kókuszzsírt kicsire vágjuk, majd ezeket a tejszínnel együtt edényben megolvasztjuk, és jól összekeverjük. Végül belekeverjük a vanillincukrot.
Rétegezés:
A formát kirakjuk egy réteg vajas keksszel, a kekszeket szét is törhetjük. Annyi csokikrémet osztunk el a kekszrétegen, amennyi befedi. A formába felváltva rétegezzük a csokikrémet és a kekszet (7-8 réteg). A formát kb. 5 órára hűtőszekrénybe tesszük (legjobb, ha egész éjszakára), hogy a krém megszilárduljon.
A süteményt késsel és sütőpapír segítségével kivesszük a formából, és óvatosan tortatálra borítjuk.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a süteményt legjobb, ha lehűtve és szeletekre vágva tálaljuk.
Tippek:
Hogy a sütőpapír ne csússzon el, a forma megtöltése előtt kenjük ki egy kis zsiradékkal, és csak utána béleljük sütőpapírral.
Keverhetünk a csokikrémbe 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt narancshéjat is.
A süteményt jól becsomagolva hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolhatjuk.
Sütőpapír helyett a formát bélelhetjük felvágott mélyhűtő tasakkal is.
Keverhetünk a csokikrémbe 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt narancshéjat is.
A süteményt jól becsomagolva hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolhatjuk.
Sütőpapír helyett a formát bélelhetjük felvágott mélyhűtő tasakkal is.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?