Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós-baracklekváros boszorkánypogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

150 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)

Hempergetéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)
kb. 70 g durvára darált dió

Díszítéshez:

porcukor
kb. 50 g baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a többi hozzávalóval keverőtálba öntjük. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 15 g-os kis darabokra osztjuk, és mindet kigömbölygetjük.

A tojásfehérjét villával kissé felverjük, a golyókat először ebben megmártjuk, majd a darált dióba hempergetjük. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra, majd mindegyik közepébe egy-egy kis mélyedést nyomunk egy vékonyabb nyelű fakanállal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük egy kevés porcukorral. A lekvárt egy kis habzsákba (vagy levágott sarkú fagyasztótasakba) töltjük, és a sütemények mélyedéseibe nyomjuk.

Tippek:

Dió helyett mogyoróval is kipróbáljuk.
Ha a lekvár darabosabb, forraljuk fel egy kis lábasban, majd passzírozzuk át.
Diós-baracklekváros boszorkánypogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!