Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós-baracklekváros boszorkánypogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

150 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)

Hempergetéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)
kb. 70 g durvára darált dió

Díszítéshez:

porcukor
kb. 50 g baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a többi hozzávalóval keverőtálba öntjük. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 15 g-os kis darabokra osztjuk, és mindet kigömbölygetjük.

A tojásfehérjét villával kissé felverjük, a golyókat először ebben megmártjuk, majd a darált dióba hempergetjük. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra, majd mindegyik közepébe egy-egy kis mélyedést nyomunk egy vékonyabb nyelű fakanállal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük egy kevés porcukorral. A lekvárt egy kis habzsákba (vagy levágott sarkú fagyasztótasakba) töltjük, és a sütemények mélyedéseibe nyomjuk.

Tippek:

Dió helyett mogyoróval is kipróbáljuk.
Ha a lekvár darabosabb, forraljuk fel egy kis lábasban, majd passzírozzuk át.
Diós-baracklekváros boszorkánypogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!