Diós-baracklekváros boszorkánypogácsa
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Hempergetéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a többi hozzávalóval keverőtálba öntjük. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 15 g-os kis darabokra osztjuk, és mindet kigömbölygetjük.
A tojásfehérjét villával kissé felverjük, a golyókat először ebben megmártjuk, majd a darált dióba hempergetjük. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra, majd mindegyik közepébe egy-egy kis mélyedést nyomunk egy vékonyabb nyelű fakanállal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük egy kevés porcukorral. A lekvárt egy kis habzsákba (vagy levágott sarkú fagyasztótasakba) töltjük, és a sütemények mélyedéseibe nyomjuk.
Tippek:
Ha a lekvár darabosabb, forraljuk fel egy kis lábasban, majd passzírozzuk át.
Diós-baracklekváros boszorkánypogácsa
Hozzávalók
kb. 20-22 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Hempergetéshez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a többi hozzávalóval keverőtálba öntjük. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 15 g-os kis darabokra osztjuk, és mindet kigömbölygetjük.
A tojásfehérjét villával kissé felverjük, a golyókat először ebben megmártjuk, majd a darált dióba hempergetjük. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra, majd mindegyik közepébe egy-egy kis mélyedést nyomunk egy vékonyabb nyelű fakanállal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük egy kevés porcukorral. A lekvárt egy kis habzsákba (vagy levágott sarkú fagyasztótasakba) töltjük, és a sütemények mélyedéseibe nyomjuk.
Tippek:
Ha a lekvár darabosabb, forraljuk fel egy kis lábasban, majd passzírozzuk át.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?