Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hóember torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

10 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor

Krém:

9 dl tej
30 dkg porcukor
35 dkg margarin

díszítéshez:

jégcukor
2 kocka étcsoki
marcipán különböző színben
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Piskóta

10 tojásból piskótát sütünk. Amikor megsült kiformázzuk a hóemberhez szükséges köröket különböző méretben, hogy gömböt tudjunk kirakni. Az alsó része fél gömb alakú. A piskóta maradékból a hóember kezeit ki lehet rakni formázni.

Krém készítése

A pudingporokat megfőzzük a tejjel. Amíg kihűl a margarint a porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.

Összeállítás

A piskóta körlapokat megkenjük a krémmel összeragasztjuk egymásra. Megformázzuk a hóemberünket és kívül is bekenjük a krémmel. Óvatosan a felületére dolgozzuk a jégcukrot. A marcipán masszából elkészítjük az orrát, a sapkáját, sálat és különböző díszeket. Az étcsokit felolvasztjuk gőz felett, két szemet ebből készítünk valamint a száj részét megrajzoljuk vele.

Alternatív elkészítés

Jégcukor helyett kókuszreszeléket is használhatunk. A krémbe tehetünk vanília aromát, vagy narancsos ízesítést is kaphat.
Hóember torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!