Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fűszeres karikák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

225 g búzaliszt
100 g cukor
125 g lágy Rama margarin
1 darab tojás (M-es)
50 g aprított mandula
fél teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
fél teáskanál őrölt ánizs
fél teáskanál őrölt kardamom
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt szegfűbors

Díszítéshez:

kb. 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A tésztához összekeverjük a fűszereket. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a fűszerkeverékből 1 késhegynyit félreteszünk), és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk. Végül a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen simára gyúrjuk, és hengerré formázzuk. A tésztahengert elfelezzük, majd mindkettőt kb. 25 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot először egy 10-12 cm hosszú hengerré, majd karikává formázzuk. A karikákat tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A karikákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.

Díszítés: A porcukrot összekeverjük a félretett fűszerkeverékkel, és megszórjuk vele a még meleg karikákat.

Tippek:

A karikákat elkészíthetjük kész fűszerkeverékkel is.
Ha csak egy tepsink van, előkészíthetjük a süteményeket sütőpapíron is. A karikákkal tele rakott sütőpapírt csak a tepsibe kell húzni.
Ha a tészta túl puha, tegyük kb. 30 percre a hűtőszekrénybe.
Jól záró dobozban a karikák kb. 3 hétig tárolhatók.
Fűszeres karikák

Hozzászólások

F
Furtenbacher Edina
Dátum 2020. December. 06. 12:40
Nem akart össze ragadni karikává a tészta, szóval nálunk Mikulás botja készült :) Mézeskalács fűszerrel készült, nagyon finom lett. Gyorsan kész, a kislányok is tudtak segíteni a formázásban.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2021-03-05
0 Kedvelés

Készülj március 8-ra látványos nőnapi desszertekkel!

Csoki és virág, virág és csoki. A két nőnapi klasszikus! De mi lenne, ha idén azt a picike bonbont kiegészítenénk valami házi készítésű finomsággal?

Elolvasom Elolvasom
2021-03-03
0 Kedvelés

Pizzatésztából sokfélét!

Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-27
1 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
1 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!