
Fűszeres karikák



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a fűszerkeverékből 1 késhegynyit félreteszünk), és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk. Végül a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen simára gyúrjuk, és hengerré formázzuk. A tésztahengert elfelezzük, majd mindkettőt kb. 25 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot először egy 10-12 cm hosszú hengerré, majd karikává formázzuk. A karikákat tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A karikákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.
Díszítés: A porcukrot összekeverjük a félretett fűszerkeverékkel, és megszórjuk vele a még meleg karikákat.
Tippek:
Ha csak egy tepsink van, előkészíthetjük a süteményeket sütőpapíron is. A karikákkal tele rakott sütőpapírt csak a tepsibe kell húzni.
Ha a tészta túl puha, tegyük kb. 30 percre a hűtőszekrénybe.
Jól záró dobozban a karikák kb. 3 hétig tárolhatók.


Fűszeres karikák
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a fűszerkeverékből 1 késhegynyit félreteszünk), és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk. Végül a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen simára gyúrjuk, és hengerré formázzuk. A tésztahengert elfelezzük, majd mindkettőt kb. 25 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot először egy 10-12 cm hosszú hengerré, majd karikává formázzuk. A karikákat tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A karikákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.
Díszítés: A porcukrot összekeverjük a félretett fűszerkeverékkel, és megszórjuk vele a még meleg karikákat.
Tippek:
Ha csak egy tepsink van, előkészíthetjük a süteményeket sütőpapíron is. A karikákkal tele rakott sütőpapírt csak a tepsibe kell húzni.
Ha a tészta túl puha, tegyük kb. 30 percre a hűtőszekrénybe.
Jól záró dobozban a karikák kb. 3 hétig tárolhatók.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?