Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Holle anyó süteménye

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

260 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
180 g cukor
3 darab tojás (M-es)
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
125 ml szénsavas ásványvíz

Epres töltelékhez:

750 g friss vagy fagyasztott eper
4 evőkanál citromlé
50 g cukor

Krémhez:

600 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 150 g fehércsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fagyasztott epret olvasszuk ki. Ha friss epret használunk, akkor mossuk és tisztítsuk meg és vágjuk durvára. A tepsit béleljük kis sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Helyezzük a tepsit egy süteményrácsra, és hagyja kihűlni a tésztát.

Epres töltelék:
Pürésítsük az eperdarabokat vagy a felolvasztott epret egy keverőtálban a citromlével. Először keverjük bele a zselatin fixet, majd adjuk hozzá és keverjük el benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Kenjük az epres tölteléket a kihűlt tésztára és tegyük süteményt a hűtőbe, amíg a keverék meg nem szilárdul.

Díszítés:
Reszeljük le a fehércsokoládét egy háztartási reszelőn.

Krém:
A habtejszínt a zselatin fix-el verjük kemény habbá, majd keverjük bele a vaníliás cukrot. Kenjük a krémet az epres töltelékre, és szórjuk meg a csokoládéreszelékkel. Tálalásig tegyük az elkészült süteményt a hűtőszekrénybe.

Tippek:

Az ásványvíz helyett tegyünk a tésztához 100 %-os narancslevet.
Tetszés szerint dekoráljuk a süteményt kókuszreszelékkel.
Holle anyó süteménye

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!