
Holle anyó süteménye



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Epres töltelékhez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a tepsit egy süteményrácsra, és hagyja kihűlni a tésztát.
Epres töltelék:
Pürésítsük az eperdarabokat vagy a felolvasztott epret egy keverőtálban a citromlével. Először keverjük bele a zselatin fixet, majd adjuk hozzá és keverjük el benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Kenjük az epres tölteléket a kihűlt tésztára és tegyük süteményt a hűtőbe, amíg a keverék meg nem szilárdul.
Díszítés:
Reszeljük le a fehércsokoládét egy háztartási reszelőn.
Krém:
A habtejszínt a zselatin fix-el verjük kemény habbá, majd keverjük bele a vaníliás cukrot. Kenjük a krémet az epres töltelékre, és szórjuk meg a csokoládéreszelékkel. Tálalásig tegyük az elkészült süteményt a hűtőszekrénybe.
Tippek:
Tetszés szerint dekoráljuk a süteményt kókuszreszelékkel.


Holle anyó süteménye
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Epres töltelékhez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a tepsit egy süteményrácsra, és hagyja kihűlni a tésztát.
Epres töltelék:
Pürésítsük az eperdarabokat vagy a felolvasztott epret egy keverőtálban a citromlével. Először keverjük bele a zselatin fixet, majd adjuk hozzá és keverjük el benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Kenjük az epres tölteléket a kihűlt tésztára és tegyük süteményt a hűtőbe, amíg a keverék meg nem szilárdul.
Díszítés:
Reszeljük le a fehércsokoládét egy háztartási reszelőn.
Krém:
A habtejszínt a zselatin fix-el verjük kemény habbá, majd keverjük bele a vaníliás cukrot. Kenjük a krémet az epres töltelékre, és szórjuk meg a csokoládéreszelékkel. Tálalásig tegyük az elkészült süteményt a hűtőszekrénybe.
Tippek:
Tetszés szerint dekoráljuk a süteményt kókuszreszelékkel.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?