Holle anyó süteménye
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
260 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
3 darab tojás (M-es)
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
125 ml szénsavas ásványvíz
Epres töltelékhez:
750 g friss vagy fagyasztott eper
4 evőkanál citromlé
4 evőkanál Dr. Oetker Expressz zselatin fix
50 g cukor
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
Krémhez:
600 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Expressz zselatin fix
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
kb. 150 g fehércsokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A fagyasztott epret olvasszuk ki. Ha friss epret használunk, akkor mossuk és tisztítsuk meg és vágjuk durvára. A tepsit béleljük kis sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a tepsit egy süteményrácsra, és hagyja kihűlni a tésztát.
Epres töltelék:
Pürésítsük az eperdarabokat vagy a felolvasztott epret egy keverőtálban a citromlével. Először keverjük bele a zselatin fixet, majd adjuk hozzá és keverjük el benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Kenjük az epres tölteléket a kihűlt tésztára és tegyük süteményt a hűtőbe, amíg a keverék meg nem szilárdul.
Díszítés:
Reszeljük le a fehércsokoládét egy háztartási reszelőn.
Krém:
A habtejszínt a zselatin fix-el verjük kemény habbá, majd keverjük bele a vaníliás cukrot. Kenjük a krémet az epres töltelékre, és szórjuk meg a csokoládéreszelékkel. Tálalásig tegyük az elkészült süteményt a hűtőszekrénybe.
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a tepsit egy süteményrácsra, és hagyja kihűlni a tésztát.
Epres töltelék:
Pürésítsük az eperdarabokat vagy a felolvasztott epret egy keverőtálban a citromlével. Először keverjük bele a zselatin fixet, majd adjuk hozzá és keverjük el benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Kenjük az epres tölteléket a kihűlt tésztára és tegyük süteményt a hűtőbe, amíg a keverék meg nem szilárdul.
Díszítés:
Reszeljük le a fehércsokoládét egy háztartási reszelőn.
Krém:
A habtejszínt a zselatin fix-el verjük kemény habbá, majd keverjük bele a vaníliás cukrot. Kenjük a krémet az epres töltelékre, és szórjuk meg a csokoládéreszelékkel. Tálalásig tegyük az elkészült süteményt a hűtőszekrénybe.
Tippek:
Az ásványvíz helyett tegyünk a tésztához 100 %-os narancslevet.
Tetszés szerint dekoráljuk a süteményt kókuszreszelékkel.
Tetszés szerint dekoráljuk a süteményt kókuszreszelékkel.
Kedvencnek jelölöm
Holle anyó süteménye
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
260 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 darab tojás (M-es)
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
125 ml szénsavas ásványvíz
Epres töltelékhez:
750 g friss vagy fagyasztott eper
4 evőkanál citromlé
4 evőkanál Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
50 g cukor
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
Krémhez:
600 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
kb. 150 g fehércsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A fagyasztott epret olvasszuk ki. Ha friss epret használunk, akkor mossuk és tisztítsuk meg és vágjuk durvára. A tepsit béleljük kis sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a tepsit egy süteményrácsra, és hagyja kihűlni a tésztát.
Epres töltelék:
Pürésítsük az eperdarabokat vagy a felolvasztott epret egy keverőtálban a citromlével. Először keverjük bele a zselatin fixet, majd adjuk hozzá és keverjük el benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Kenjük az epres tölteléket a kihűlt tésztára és tegyük süteményt a hűtőbe, amíg a keverék meg nem szilárdul.
Díszítés:
Reszeljük le a fehércsokoládét egy háztartási reszelőn.
Krém:
A habtejszínt a zselatin fix-el verjük kemény habbá, majd keverjük bele a vaníliás cukrot. Kenjük a krémet az epres töltelékre, és szórjuk meg a csokoládéreszelékkel. Tálalásig tegyük az elkészült süteményt a hűtőszekrénybe.
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a tepsit egy süteményrácsra, és hagyja kihűlni a tésztát.
Epres töltelék:
Pürésítsük az eperdarabokat vagy a felolvasztott epret egy keverőtálban a citromlével. Először keverjük bele a zselatin fixet, majd adjuk hozzá és keverjük el benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Kenjük az epres tölteléket a kihűlt tésztára és tegyük süteményt a hűtőbe, amíg a keverék meg nem szilárdul.
Díszítés:
Reszeljük le a fehércsokoládét egy háztartási reszelőn.
Krém:
A habtejszínt a zselatin fix-el verjük kemény habbá, majd keverjük bele a vaníliás cukrot. Kenjük a krémet az epres töltelékre, és szórjuk meg a csokoládéreszelékkel. Tálalásig tegyük az elkészült süteményt a hűtőszekrénybe.
Tippek:
Az ásványvíz helyett tegyünk a tésztához 100 %-os narancslevet.
Tetszés szerint dekoráljuk a süteményt kókuszreszelékkel.
Tetszés szerint dekoráljuk a süteményt kókuszreszelékkel.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?