Répás muffin
Hozzávalók
Muffinformához, 12-es:
kb. 12 muffin papír (5 cm Ø)
Tésztához:
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 csipet só
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
150 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
3 evőkanál tej
Díszítéshez:
2 csomag Dr. Oetker Marcipán
150 g porcukor
zöld és narancssárga ételszínezék
kb. 3 evőkanál kajszidzsem
Elkészítés
Előkészítés:
A muffin papírokat betesszük a formába és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
100 g marcipánt 50 g porcukorral összegyúrunk. A répa zöld szárához ételszínezékkel zöldre színezünk egy dió nagyságú marcipándarabot, és fokhagymanyomón átnyomjuk. A maradék marcipánt ételszínezékkel narancssárgára színezzük, és kb. 12 egyforma méretű golyóvá, majd kis répákká formázzuk, és késsel répaszerű mélyedéseket nyomkodunk bele. A répák szárait óvatosan rányomkodjuk. 200 g marcipánt a maradék porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel zöldre színezzük, majd durvára lereszeljük. A muffinokat kajszidzsemmel megkenjük.
Elosztjuk rajtuk a „marcipán füvet”, kicsit rányomkodjuk, és a marcipánrépákkal díszítjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
100 g marcipánt 50 g porcukorral összegyúrunk. A répa zöld szárához ételszínezékkel zöldre színezünk egy dió nagyságú marcipándarabot, és fokhagymanyomón átnyomjuk. A maradék marcipánt ételszínezékkel narancssárgára színezzük, és kb. 12 egyforma méretű golyóvá, majd kis répákká formázzuk, és késsel répaszerű mélyedéseket nyomkodunk bele. A répák szárait óvatosan rányomkodjuk. 200 g marcipánt a maradék porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel zöldre színezzük, majd durvára lereszeljük. A muffinokat kajszidzsemmel megkenjük.
Elosztjuk rajtuk a „marcipán füvet”, kicsit rányomkodjuk, és a marcipánrépákkal díszítjük.
Tipp:
Díszítés nélkül a répás muffin jól fagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Répás muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához, 12-es:
kb. 12 muffin papír (5 cm Ø)
Tésztához:
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 csipet só
150 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
3 evőkanál tej
Díszítéshez:
2 csomag Dr. Oetker Marcipán
150 g porcukor
zöld és narancssárga ételszínezék
kb. 3 evőkanál kajszidzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A muffin papírokat betesszük a formába és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
100 g marcipánt 50 g porcukorral összegyúrunk. A répa zöld szárához ételszínezékkel zöldre színezünk egy dió nagyságú marcipándarabot, és fokhagymanyomón átnyomjuk. A maradék marcipánt ételszínezékkel narancssárgára színezzük, és kb. 12 egyforma méretű golyóvá, majd kis répákká formázzuk, és késsel répaszerű mélyedéseket nyomkodunk bele. A répák szárait óvatosan rányomkodjuk. 200 g marcipánt a maradék porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel zöldre színezzük, majd durvára lereszeljük. A muffinokat kajszidzsemmel megkenjük.
Elosztjuk rajtuk a „marcipán füvet”, kicsit rányomkodjuk, és a marcipánrépákkal díszítjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
100 g marcipánt 50 g porcukorral összegyúrunk. A répa zöld szárához ételszínezékkel zöldre színezünk egy dió nagyságú marcipándarabot, és fokhagymanyomón átnyomjuk. A maradék marcipánt ételszínezékkel narancssárgára színezzük, és kb. 12 egyforma méretű golyóvá, majd kis répákká formázzuk, és késsel répaszerű mélyedéseket nyomkodunk bele. A répák szárait óvatosan rányomkodjuk. 200 g marcipánt a maradék porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel zöldre színezzük, majd durvára lereszeljük. A muffinokat kajszidzsemmel megkenjük.
Elosztjuk rajtuk a „marcipán füvet”, kicsit rányomkodjuk, és a marcipánrépákkal díszítjük.
Tipp:
Díszítés nélkül a répás muffin jól fagyasztható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?