
Húsvéti kalács



Hozzávalók
Hosszúkás Sütőformához 25x11 cm:
Barna tésztához:
Sárga tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) keverjük habosra. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, addig kevergetve, amíg teljesen sima, egységes masszát kapunk. Keverjük bele a tojást is kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton, majd keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és közepes fokozaton keverve adjuk hozzá a masszához a tejjel felváltva. Végül keverjük bele a felolvasztott tortabevonót. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt hagyjuk a formában 10 percig, majd vegyük ki a formából, és hagyjuk egy süteményrácson teljesen kihűlni.
Tisztítsuk ki a sütőformát, majd zsiradékkal kenjük be és lisztezzük.
A sütőt ismét melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Szeleteljük fel a kisült barna tésztát kb. 1 cm széles szeletekre. A két végét tegyük egy tálba. A szeletekből egy nyuszi kiszúró (kb. 5 cm Ø) segítségével szúrjunk ki nyuszikat. Sorakoztassuk fel a nyuszikat, és helyezzük a sütőforma közepére úgy, hogy mindkét rövid végén hagyjunk kb. 1 cm-t szabadon.
Sárga tészta:
A vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) keverjük habosra. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, addig kevergetve, amíg teljesen sima, egységes masszát kapunk. Keverjük bele a tojásokat egyesével kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton, majd keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és közepes fokozaton keverve adjuk hozzá a masszához a tejjel felváltva.
Óvatosan öntsük a tésztát a sütőformába úgy, hogy a nyuszik ne mozduljanak el.
Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt hagyjuk a formában 10 percig, majd vegyük ki a formából, és hagyjuk egy süteményrácson teljesen kihűlni.
Díszítés:
Morzsoljuk össze a maradék tésztát egy tálban. Adjuk hozzá a narancslevet, és keverjük konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd közepes fokozaton, míg a tészta összeáll. Formázzunk a tésztából kb. 16 egyforma méretű tojást. A tortabevonót vízgőz felett a kimért olajjal együtt olvasszuk fel, majd vonjuk be a sütemény és a tojások tetejét. A Húsvéti dekor cukorral megszórjuk, díszítjük, majd hagyjuk megdermedni a bevonót. Ezután helyezzük a sütemény tetejére és mellé a tojásokat.


Húsvéti kalács
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Hosszúkás Sütőformához 25x11 cm:
Barna tésztához:
Sárga tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) keverjük habosra. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, addig kevergetve, amíg teljesen sima, egységes masszát kapunk. Keverjük bele a tojást is kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton, majd keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és közepes fokozaton keverve adjuk hozzá a masszához a tejjel felváltva. Végül keverjük bele a felolvasztott tortabevonót. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt hagyjuk a formában 10 percig, majd vegyük ki a formából, és hagyjuk egy süteményrácson teljesen kihűlni.
Tisztítsuk ki a sütőformát, majd zsiradékkal kenjük be és lisztezzük.
A sütőt ismét melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Szeleteljük fel a kisült barna tésztát kb. 1 cm széles szeletekre. A két végét tegyük egy tálba. A szeletekből egy nyuszi kiszúró (kb. 5 cm Ø) segítségével szúrjunk ki nyuszikat. Sorakoztassuk fel a nyuszikat, és helyezzük a sütőforma közepére úgy, hogy mindkét rövid végén hagyjunk kb. 1 cm-t szabadon.
Sárga tészta:
A vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) keverjük habosra. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, addig kevergetve, amíg teljesen sima, egységes masszát kapunk. Keverjük bele a tojásokat egyesével kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton, majd keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és közepes fokozaton keverve adjuk hozzá a masszához a tejjel felváltva.
Óvatosan öntsük a tésztát a sütőformába úgy, hogy a nyuszik ne mozduljanak el.
Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt hagyjuk a formában 10 percig, majd vegyük ki a formából, és hagyjuk egy süteményrácson teljesen kihűlni.
Díszítés:
Morzsoljuk össze a maradék tésztát egy tálban. Adjuk hozzá a narancslevet, és keverjük konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd közepes fokozaton, míg a tészta összeáll. Formázzunk a tésztából kb. 16 egyforma méretű tojást. A tortabevonót vízgőz felett a kimért olajjal együtt olvasszuk fel, majd vonjuk be a sütemény és a tojások tetejét. A Húsvéti dekor cukorral megszórjuk, díszítjük, majd hagyjuk megdermedni a bevonót. Ezután helyezzük a sütemény tetejére és mellé a tojásokat.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?