Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás leveles csavart

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

1 darab tojás (M-es)
50 g szeletelt mandula
60 g jégcukor

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mandulás leveles csavart sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A mandulaszeleteket kézzel kissé összemorzsoljuk, apróbb darabokra törjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük és félbevágjuk. A tojást felverjük, majd a tésztalapokat megkenjük. Az egyik tésztalapot az apró darabokra tört mandulaszelettel és a jégcukor kb. 2/3-val meghintjük, végül a másik tésztarészt ráhelyezzük, jól megnyomkodjuk, a széleket összenyomjuk. Az összeillesztett tészta tetejét megkenjük tojással, a maradék mandulát és a jégcukrot rászórjuk. Éles késsel a rövidebb oldal mentén összesen kb. 12 darab, egyenként kb. 2 cm széles darabokat vágunk. Az így keletkezett csíkokat megcsavarjuk és a sütőpapírral bélelt sütőtepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, miközben a sütési hőmérsékletet 200 °C-ra csökkentjük, végül a Mandulás leveles csavart süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült finomságokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt porcukorral díszítjük.

Tipp:

Jól záródó dobozban eltéve a Mandulás leveles csavart sütemény kb. 4 napig megőrzi frissességét, vagy akár fagyasztható is.
A Mandulás leveles csavart gyorsan elkészíthető, vendégváró sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!