Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás leveles csavart

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

1 darab tojás (M-es)
50 g szeletelt mandula
60 g jégcukor

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mandulás leveles csavart sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A mandulaszeleteket kézzel kissé összemorzsoljuk, apróbb darabokra törjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük és félbevágjuk. A tojást felverjük, majd a tésztalapokat megkenjük. Az egyik tésztalapot az apró darabokra tört mandulaszelettel és a jégcukor kb. 2/3-val meghintjük, végül a másik tésztarészt ráhelyezzük, jól megnyomkodjuk, a széleket összenyomjuk. Az összeillesztett tészta tetejét megkenjük tojással, a maradék mandulát és a jégcukrot rászórjuk. Éles késsel a rövidebb oldal mentén összesen kb. 12 darab, egyenként kb. 2 cm széles darabokat vágunk. Az így keletkezett csíkokat megcsavarjuk és a sütőpapírral bélelt sütőtepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, miközben a sütési hőmérsékletet 200 °C-ra csökkentjük, végül a Mandulás leveles csavart süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült finomságokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt porcukorral díszítjük.

Tipp:

Jól záródó dobozban eltéve a Mandulás leveles csavart sütemény kb. 4 napig megőrzi frissességét, vagy akár fagyasztható is.
A Mandulás leveles csavart gyorsan elkészíthető, vendégváró sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!