Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás leveles csavart

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

1 darab tojás (M-es)
50 g szeletelt mandula
60 g jégcukor

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mandulás leveles csavart sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A mandulaszeleteket kézzel kissé összemorzsoljuk, apróbb darabokra törjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük és félbevágjuk. A tojást felverjük, majd a tésztalapokat megkenjük. Az egyik tésztalapot az apró darabokra tört mandulaszelettel és a jégcukor kb. 2/3-val meghintjük, végül a másik tésztarészt ráhelyezzük, jól megnyomkodjuk, a széleket összenyomjuk. Az összeillesztett tészta tetejét megkenjük tojással, a maradék mandulát és a jégcukrot rászórjuk. Éles késsel a rövidebb oldal mentén összesen kb. 12 darab, egyenként kb. 2 cm széles darabokat vágunk. Az így keletkezett csíkokat megcsavarjuk és a sütőpapírral bélelt sütőtepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, miközben a sütési hőmérsékletet 200 °C-ra csökkentjük, végül a Mandulás leveles csavart süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült finomságokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt porcukorral díszítjük.

Tipp:

Jól záródó dobozban eltéve a Mandulás leveles csavart sütemény kb. 4 napig megőrzi frissességét, vagy akár fagyasztható is.
A Mandulás leveles csavart gyorsan elkészíthető, vendégváró sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!