![Mandulás leveles csavart](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31391/mandulas-leveles-csavart-14533.jpg)
Mandulás leveles csavart
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A mandulaszeleteket kézzel kissé összemorzsoljuk, apróbb darabokra törjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült finomságokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt porcukorral díszítjük.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Mandulás leveles csavart
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A mandulaszeleteket kézzel kissé összemorzsoljuk, apróbb darabokra törjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült finomságokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt porcukorral díszítjük.
Tipp:
![A Mandulás leveles csavart gyorsan elkészíthető, vendégváró sütemény.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31391/mandulas-leveles-csavart-14533.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?