Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Camembert nappite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

100 g zöld pesztó
100 g főtt sonka
125 g camembert kör alakú

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez:

szezámmag

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 40x30 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kisimítjuk és egy tányér segítségével (kb. 25 cm átmérőjű) körformát vágunk ki belőle. A tésztakör közepére helyezzük a camembert sajtot, a pesztóról az olajat leöntjük, majd a sajt körül egyenletesen eloszlatjuk a pesztót. A főtt sonkát apróbb darabokra vágjuk és a pesztóra szórjuk (1. ábra). A másik leveles tészta lapot kitekerjük és ráhelyezzük a töltelékkel megkent lapra. A camembert sajt körül a tésztát villával megszurkáljuk, majd a felső tésztát az alsó tészta mentén körbe vágjuk úgy, hogy a szélek illeszkedjenek. Végül a tészta széleit villával óvatosan összenyomjuk és a sajtig bevágva 16 darab csíkot szelünk, majd ezeket megtekerjük (2. ábra). A süteményt egy sütőtepsire helyezzük, felvert tojással megkenjük és szezámmaggal meghintjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd a camembert-et fedő tésztaréteget felvágjuk és langyosan fogyasztjuk.

Tipp:

A maradék tésztát pesztóval megkenjük, félbehajtjuk és csavart rudakat formázunk bele. Tojással megkenjük, majd némi szezámmaggal megszórva készre sütjük.
Camembert nappite Camembert nappite Camembert nappite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!