Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Camembert nappite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet Camembert nappite

Tésztához:

Töltelékhez:

100 g zöld pesztó
100 g főtt sonka
125 g camembert kör alakú

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez:

szezámmag

Elkészítés

A Camembert nappite elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 40x30 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kisimítjuk és egy tányér segítségével (kb. 25 cm átmérőjű) körformát vágunk ki belőle. A tésztakör közepére helyezzük a camembert sajtot, a pesztóról az olajat leöntjük, majd a sajt körül egyenletesen eloszlatjuk a pesztót. A főtt sonkát apróbb darabokra vágjuk és a pesztóra szórjuk (1. ábra). A másik leveles tészta lapot kitekerjük és ráhelyezzük a töltelékkel megkent lapra. A camembert sajt körül a tésztát villával megszurkáljuk, majd a felső tésztát az alsó tészta mentén körbe vágjuk úgy, hogy a szélek illeszkedjenek. Végül a tészta széleit villával óvatosan összenyomjuk és a sajtig bevágva 16 darab csíkot szelünk, majd ezeket megtekerjük (2. ábra). A süteményt egy sütőtepsire helyezzük, felvert tojással megkenjük és szezámmaggal meghintjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd a camembert-et fedő tésztaréteget felvágjuk és langyosan fogyasztjuk.

Tipp:

A maradék tésztát pesztóval megkenjük, félbehajtjuk és csavart rudakat formázunk bele. Tojással megkenjük, majd némi szezámmaggal megszórva készre sütjük.
Camembert nappite Camembert nappite Camembert nappite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-10-15
1 Kedvelés

Pizzából sokfélét!

Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára. A pizza mindig nyerő!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-24
2 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!